Idag bakade jag årets midsommartårta. Den är nu i kylskåpet och gottar till sig tills imorgon, men ni hinner också fortfarande baka denna! Den är inte lika söt som vanliga tårtor, fyllningen är riktigt krämig och len och den innehåller massor med jordgubbar! Så somrigt och gott.
Jag gjorde min i en hjärtform (en silikonform) från IKEA, men det går lika bra att göra i en vanlig rund form.

Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1/4 tsk vaniljpulver
1 ½ tsk bakpulver
Jordgubbsfyllning
4 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1/4 tsk vaniljpulver
500 g jordgubbar, i små bitar
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker hårt, i ca 5 minuter.
3. Blanda dom torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dom i smeten, se till att allt är ordentligt blandat så att det inte blir några fickor med mjöl!
4. Grädda i smord form i 30-35 minuter. Låt svalna.


