Idag tänkte jag tipsa er om ett riktigt bra pyssel att göra under höstlovet med barnen – nämligen att baka spindelkakor! Dom är jätteenkla att göra och blir riktigt söta och gulliga. Jag bjöd en klass på dessa kakor och dom blev så förtjusta i dom! Tog en massa bilder och tackade massor.
Jag använde ätbara ögon från Panduro, men om man inte får tag i såna så kan man bara ha mörk choklad som ”ögon” eller kristyr (eller som på dessa nallebjörnskakor). Själva kakan är jordnötssmörkakor, som nästan smälter i munnen. Otroligt goda bara dom!


115 g smör, rumstempererat
1 ½ dl jordnötssmör
3/4 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 chokladtryfflar (jag använde Lindts)
50 g mörk choklad
48 godisögon
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa smör och jordnötssmör fluffigt.
3. Tillsätt båda sockersorterna och fortsätt att vispa. Tillsätt även ägget.
4. Tillsätt sedan bakpulver och vetemjöl och blanda tills allt är helt blandat.
5. Forma degen till 24 bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna i 10 minuter. Ta sen ut dom och tryck ner mitten lite grann med en tesked (så att det blir en grop). Stoppa tillbaka dom i ugnen och grädda ytterligare 6-10 minuter.
7. Låt kakorna svalna lite, om dom fortfarande är lite varma så fastnar chokladtryffeln i kakan men om dom är för varma så smälter den. Så dom ska bara vara lite lite varma när du placerar chokladtryffeln i gropen.



