bambi

Kyckling i sötsur sås (precis som på restaurang!)

Godaste vi har ätit på länge! Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang!! Detta är HELT KLART ett recept värt att bokmärka och det kommer att bli en ny favorit här hemma. Jag önskar verkligen att ni kunde smaka på detta genom skärmen, så att ni kan förstå hur gott detta verkligen är!

Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”). Barnen älskade maten och tog flera portioner. Som sagt – godaste vi har ätit på länge!

 

1 kg kycklingfilé
2 dl maizenamjöl
olja

Sås
1 dl strösocker
1 1/4 dl ketchup
2 dl äppelcidervinäger
2 msk soja
2 tsk vitlökssalt

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg alla bitar i en stor påse (minst 3 liters) och häll i maizenan. Förslut påsen och skaka och rör om så att mjölet fördelar sig på alla bitar.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och fritera/stek kycklingen så att den får lite färg. Jag stekte kycklingen i omgångar. När kycklingen är klar på ytan (den ska inte vara genomstekt!) så lägg över den i en ugnsform.
4. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll över ca 3/4 av såsen över kycklingen.
5. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter, men vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden så att inte såsen bränns.
6. Servera med ris och resterande sås.