Nu när vardagen är igång så är det bra att ha några snabba och enkla middagar i rockärmen – eller ännu bättre – i frysen!
Sån där färdig pizzadeg är ju himla smidigt, men vet ni? Det är så mycket billigare att göra egen pizzadeg och sen stoppa in i frysen. Sen är det bara att ta fram den på morgonen och låta den tina i kylskåpet under dagen när du är på jobbet. Har ni tänkt på hur pizzeriorna gör med sin deg? Dom har dom oftast i kylskåp hela dagen. Så det är absolut ingen fara att ha pizzadegen i kylskåpet under dagen.
Det enda viktiga är att du ser till att pizzadegen har jäst klart innan du stoppar in den i frysen, sen behöver den inte jäsa något mer. Du tar bara fram den och använder den!
Toppingarna till pizzan är också saker som man ”alltid” kan ha hemma. Jag köpte ett storpack med strimlad skinka och frös in. Det kan man lägga direkt från frysen på pizzan. Samma sak med riven ost.
När det gäller tomatsås, så brukar jag använda tomatpuré eller passerade tomater och blanda med kryddor. Man behöver inte koka upp något tomatsås, utan det räcker så. Enkelt och passerade tomater och tomatpuré kan man alltid ha hemma.

Mitt favoritrecept på pizzadeg:
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
½ dl matolja
3 dl ljummet vatten (fingervarmt)
7-9 dl vetemjöl
1. Blanda ihop jäst, socker, salt, olja och vatten i en bunke.
2. Rör ner mjöl, lite i taget, tills du får en smidig deg.
3. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
4. Dela degen i fyra delar. Klipp ett bakplåtspapper i fyra delar, så kan du ha pizzadegen i samma fryspåse utan att dom klibbar ihop.
