bambi

Godaste coleslaw receptet!

Jag älskar coleslaw. Det kanske beror på min amerikanska uppväxt, jag vet inte, men jag är rätt så petig när det gäller coleslaw.

Jag har scannat av nätet efter recept och jämfört och jag märker att svenskarna gärna har i creme fraiche i sina coleslaws, men då blir det interiktigt samma sak. Det ska vara majonnäs i en äkta amerikansk coleslaw. Men köpe-majonnäs är inte alltid så gott, speciellt inte om man jämför med hemmagjord majonnäs som blir så krämig och len (och känns inte fet och äcklig som många som man köper!). Hemmagjord majonnäs är superenkel att göra också, så i mitt coleslaw recept så har jag med att man får göra sin egen majonnäs som grund. Testa! Det blir oerhört gott och smakar precis som äkta coleslaw!

P.S. Coleslaw är godaste tillbehöret till grillat, speciellt hamburgare!

 

1 litet vitkålshuvud
1-2 morötter

1 äggula
½ msk senap
2 dl matolja (t.ex. rapsolja)
4 tsk vitvinsvinäger
½ dl socker
½ tsk salt

1. Ha i äggula och senap i en bunke eller ett högt glas (enklast om man använder stavmixer). Vispa eller mixa ihop det.
2. Droppa ner matoljan lite åt gången under hård vispning/mixning. Väldigt lite i början, sen kan man öka mängden.
3. När du har haft i all olja så har du en rätt så fast majonnäs. Vispa då ner vinäger, socker och salt. Ha allt i en stor skål/bunke.
4. Strimla vitkålen rätt så tunt (jag hade ett mellanläge på min mandolin) ner i skålen med majonnäsblandningen. Enklast tycker jag att det är om man först delar vitkålen i fyra delar och sen skivar varje del mot snittytan. Om man inte har en mandolin hemma så kan man använda en osthyvel!
5. Skala morötterna och riv ner dom i skålen också. Blanda allt så att allt täcks av majonnäsblandningen.