bambi

Krämig kycklinglasagne med ajvar och paprika

Jag tror inte att jag har haft något lasagnerecept i bloggen förut. Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag slängde ihop denna med det vi hade hemma. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne!

Jag gjorde det enkelt för mig och stekte inte kycklingen innan, utan slängde i rå kyckling i den för att spara tid och förenkla. Men då såg jag till att strimla kycklingen tunt och ha lasagnen inne länge. Ajvar är ju en paprikaröra så detta blev lite grann av en kyckling- och paprikalasagne och smakerna passar jättebra ihop! Med kycklingen som är ganska mild så kommer paprikasmaken fram ordentligt. Lasagnen blir riktigt krämig och god med grädde och creme fraiche och sen mozarella på toppen!

 

2 kycklingfiléer
1 paprika
1 dl ajvar
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
½ msk spiskummin
½ msk basilika
salt och peppar
lasganeplattor
1 mozarella ost
riven gratängost

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingen fint och hacka paprikan i mindre bitar.
3. Vispa ihop ajvar, creme fraiche och grädde med kryddorna.
4. Ha i kycklingen och paprikan i ajvarblandningen och rör om.
5. Ha lite av såsen i botten av en ugnsfast form. Lägg på ett lager med lasganeplattor, häll på sås (försök att få med kyckling och paprika också) och fortsätt så tills du har tre lager. Avsluta med ett lager sås.
6. Strö över mozarella och gratängost och stoppa in lasganen i ugnen i ca 30-40 minuter.