bambi

Ostgratinerade baconbiffar
Här kommer en favorit i repris, som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Då denna enligt Zack inte är god, utan ultragod! En riktigt lyxig vardagsrätt med en massa goda smaker från bacon, tomat och ost. Vi tröttnar aldrig på denna och jag vet att ni är många som har testat och älskat denna också. Så, om ni inte har hunnit testa dessa baconbiffar än – så gör det!
 
 

500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 ägg
½ msk soja
peppar
bacon

Såsen
5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk tomatpuré
salt och peppar
1 msk socker
körsbärstomater

riven ost (gärna mozarella)

1. Börja med att blanda färsen med löken och ägg. Ha sedan i soja, peppar och lite grädde.
2. Forma färsblandningen till så många biffar som du har bacon skivor (ca 5-7 st). Dom ska vara lika tjocka som baconskivorna. Linda om baconskivor om biffarna.

 
3. Bryn biffarna tills dom har fått fin färg i en stekpanna.
4. Sätt på ugnen på 225 grader.
5. Ha i biffarna i en ugnsform.
6. Häll i grädde i stekpannan och vispa ihop grädden med stekskyn från biffarna.
7. Ha i tomatpuré, salt, peppar och lite socker. Vispa ihop och låt koka någon minut. Häll över biffarna.
8. Lägg i tomaterna i såsen och ha på riven ost ovanpå biffarna.
 
 
9. Gratinera i ugnen i ca 10-12 minuter.