Sista arbetsdagen innan sommarlovet och då är det perfekt att ha med såna här goda trekanter. Liknande brukar hittas på konditorier och är perfekt till fikarasten. Inuti finns tre lager, en mördegsbotten, en mandelmassebotten och sen smörkräm. Sen är det ett marsipanlock ovanpå och kanterna doppas i choklad. Det blir liksom lite lagom med allt och det blir såååå gott!
Men jag har faktiskt också fryst in hälften, så kan jag plocka fram så många bitar som behövs när det dyker upp gäster i sommar.

Första lagret
125 g smör, rumstempererat
½ dl strösocker
1 äggvita (spara gulan!)
½ krm hjorthornssalt
3 ½ dl vetemjöl
Andra lagret
50 g smör, rumstempererat
200 g mandelmassa
3 ägg
Tredje lagret
150 g smör, rumstempererat
2 äggulor
1 dl florsocker
1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
300 g marispan
300 g mörk choklad
1. Arbeta ihop alla ingredienser till första lagret. Plasta in och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
2. Sätt på ugnen på 175 grader.
3. Ha i smöret för andra lagret i en skål. Riv ner mandelmassan och rör ihop. Ha i ett ägg åt gången och rör ihop efter varje.
4. Ta fram första lagret ur kylskåpet och kavla ut den så att den får plats i en ugnsform (ca 40 x 30 cm). Lägg bakplåtspapper i botten, sen första lagret (som du har kavlat ut).
5. Bred sen ut andra lagret ovanpå. Grädda alltihop i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt.
6. Vispa smöret till tredje lagret, tillsätt en äggula åt gången under vispning. Vispa till slut ner florsockret och vaniljen.
7. Bred ut tredje lagret ovanpå dom andra.
8. Kavla ut marsipanen så att den får plats ovanpå och tryck till lite lätt.



