bambi

Bruschetta med kronärtskocksmajonnäs och lufttorkad skinka

Bruschetta är en populär förrätt, då ofta med tomater men varför inte göra en ny spännande version? Grunden är egentligen en skiva bröd som har rostats i olivolja.

Jag tycker att det är så himla gott med kronärtskockshjärtan och därför har det blivit kronärtskocksröror och annat med kronärtskockor på sistonde. Sen efter Alexandra Zazzi strängt sa till mig att man alltid ska göra sin egen majonnäs, för att det blir så mycket godare så tänkte jag att man kanske kunde kombinera dessa två?

Det blev fruktansvärt gott måste jag säga och varenda en av dessa försvann snabbt som attan! Jag tror att detta kommer att bli sommarens förrätt under bjudmiddagarna. Helt klart ett recept som jag rekommenderar att ni bokmärker!

 

baguette/annat bröd
olivolja
120 g kronärtskockshjärtan
2 tsk citronsaft
1 äggula
1 dl rapsolja
lufttorkad skinka

1. Mixa kronärtskockorna med citronsaft och äggulan till en slät smet.
2. Droppa ner rapsolja under tiden som du mixar tills du får en luftig majonnäs. Smaka av med salt.
3. Skiva brödet och stek i stekpanna tillsammans med olivolja.
4. Klicka på majonnäs på brödet och toppa med en bit skinka.