Förut när jag jobbade inne i stan så gick jag ofta till ett café i närheten och åt deras goda bakad potatis med kycklingröra till lunch. Denna smakar nästan likadant och för att lyxa till det ytterligare så kan man toppa det med knaperstekt bacon!

4 bakpotatisar
2 kycklingfiléer
3 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 röd paprika
1 msk kycklingfond
2 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 pkt bacon
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Stick några hål i varje bakpotatis med en gaffel. Lägg dom sen i en ugnsform och låt baka mitt i ugnen i 60-80 minuter (testa med en sticka).
3. Gör under tiden röran. Klipp ner bacon i en torr panna, stek tills den är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper på ett fat.
4. Använd samma panna (och baconfettet) och stek kycklingen på medelvärme tills den är genomstekt. Ställ åt sidan och låt svalna.
5. Rör ihop creme fraiche och majonnäs. Finhacka paprikan och ha ner i röran.
6. Tillsätt fond, curry och paprikapulver.
7. Finhacka kycklingen och ha ner i röran. Rör om tills allt är helt blandat.
8. När potatisen är klar. Skär ett kryss och tryck upp potatisen. Låt den ånga av sig ett par minuter. Ha sen på röran och toppa med bacon.
