bambi

BBQ Chicken Nachos

Jag är en stooooor fan av nachos. Älskar nachos. Beställer gärna det ute och äter det gärna hemma. Vi har ätit nachos hemma i många många år och det blir ju så gott. Dom senaste åren så har jag experimenterat lite och en favorit är dessa nachos i panna med gräddfilssås. Riktigt god!

Men när jag gjorde dessa nachos så blev det en riktig wow-upplevelse! Så himla gott! Jag längtade lite efter grillsmaken så jag tänkte att man kanske kunde göra nachos med BBQ-sås? Och just kyckling blir så gott med BBQ-sås, och voilà! Här har ni resultatet! Vi kunde inte sluta äta och åt upp alltihop! Så fruktansvärt gott! Jag önskar nästan att ni kunde sträcka in handen och ta en nachos och smaka och förstå hur goda dessa var, för det går nästan inte att beskriva med ord!

 

2 kycklingfiléer
1 3/4 dl BBQ sås
1 påse tortilla chips
2 dl riven ost
½ röd lök
1 tomat
1 burk majs

Tillbehör: gräddfil, avokado, tomat, gurka, etc.

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Finhacka kycklingen, lök och tomat.
3. Stek kycklingen i lite olja tills den börjar få lite färg. Tillsätt då BBQ sås och rör om. Låt allt koka ihop en stund så att BBQ såsen reduceras.
4. Lägg ut 1-2 nävar med chips i botten av en ugnssäker form eller stekpanna. Strö ut 1/3 av kycklingen ovanpå chipsen.

 
 
5. Strö sen på tomat, lök, majs och lite ost.
 
 
6. Lägg sen på ett nytt lager med chips och fortsätt på samma sätt som första lagret, tills du har gjort tre lager.
7. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera tillsammans med valfria tillbehör.