bambi

Kyckling i fetaostsås

Ni fick en sneak peek av denna maträtt på Instagram när vi åt den tidigare. Det är en ”man tager vad man haver”-maträtt, som jag slängde ihop av det vi hade hemma.

Barnen älskar fetaost, jag med, så jag gjorde då en sås med fetaost som jag sen lät kycklingen tillagas i. Perfekt att låta allt sköta sig självt i ugnen och kycklingen blir så saftig och mör.

Detta blev alltså så gott! Zack tog tre portioner och Leah två! Dom slickade nästan rent tallrikarna efteråt också  😉

 

900 g kycklingfilé
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 pkt fetaost
oliver
soltorkade tomater

1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Skär kycklingen i tjocka strimlor och lägg i en ugnssäker form.
3. Vispa ihop grädde och creme fraiche. Tillsätt sen fond och tomatpuré. Smula ner halva paketet av fetaosten. Häll sen såsen över kycklingen.

 
 
4. Tryck ner en näve med oliver och klipp ner lite soltorkade tomater.
5. Stoppa in i ugnen i ca 20 minuter. Smula sen över resten av fetaosten.