bambi

Susannabullar - enkla bullar med vaniljfyllning
När jag bakar vanliga kanelbullar så använder jag alltid Johan Sörbergs recept  (ni vet, han som är domare i Hela Sverige Bakar). Dom blir så otroligt luftiga och goda! Men det var himla smidigt att baka dessa bullar till många när jag bakade till Leahs kalas. Det går dessutom att förbereda fyllningen i förväg. Eftersom bullar är godast när dom är nybakta så bakade jag sen själva bullarna på morgonen av kalaset.
 
 

50 g jäst
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
200 g smör, rumstempererat
1 dl socker
3 ägg
6 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör
1 ½ dl socker
½ tsk vaniljpulver

1 ägg
50 g mandelspån
ca 1 dl pärlsocker
formar

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rulla ut till en längd som du sen delar i 32 delar (enklast om du delar i hälften, sen hälften, osv). Lägg dom sen på en tallrik i frysen under tiden.
2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm och häll den över jästen så att det löses upp.
3. Tillsätt 4 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Arbeta sen in smör, socker, ägg och resten av mjölet.

 
5. Lägg ut formar på plåtar. Arbeta med degen på mjölat underlag. Dela den i 32 delar som du formar till bollar och lägger ut i formarna.
6. Ta nu fram fyllningen och tryck ner en kula i varje degboll. Låt sen jäsa under duk i en timme.
7. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö på mandelspån och pärlsocker innan dom gräddas i ca 10 minuter.