Okej, jag förstår att namnet på dessa är inte så där frestande… men dom är så fruktansvärt goda! Jag lovar!
Jag fick detta recept av en kompis som berättade att hon alltid gör dessa till kalas och dom är alltid det som tar slut först. Ändå blir det rätt så många av receptet. Dom är superenkla att göra och det blir lite som chokladdoppade chokladbollar – och vem älskar inte chokladbollar?
Jag halverade receptet då jag inte gjorde dessa till kalas och det blev jättebra. Perfekt fika!

6 dl socker
500 g smör, rumstempererat
12 ½ dl havregryn
3/4 dl kakao
2 krm vaniljpulver
1 msk starkt kaffe (eller vatten)
100 g mörk eller ljus choklad
1. Rör ihop alla ingredienser förutom chokladen. Använd gärna en köksassistent så att havregrynen krossas, men det går bra för hand också.
2. Rulla smeten till en längd och platta till botten lite.
3. Lägg in rullen i kylen i minst 30 minuter.
4. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.
5. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor. Doppa botten av varje bit i den smälta chokladen och ställ på ett bakplåtspapper.
6. Låt chokladen stelna i rumstemperatur.

