bambi

Ett prickigt barn

I tisdagskväll så klagade Leah över att hon hade fått några ”myggbett”. Det lät jättekonstigt och jag tittade lite på dom. Det var tre stycken små prickar som kliade. Hon var pigg och mådde som vanligt så jag tänkte inte så mycket mer på det. Ibland får barn prickar och båda barnen (och jag!) hade vattkoppor för några år sen.

Men sen igår morse, när hon vaknade så säger hon att hon har fått fler prickar! Och då börjar man ju fundera – och googla.

 
Jag misstänkte svinkoppor. Hon fick vara hemma från skolan och jag ringde vårdcentralen.
 
 
Vi fick en tid 11.10, men fick instruktioner om att gå runt till baksidan och stå utanför personalingången och vänta så skulle en läkare komma ut och titta på Leah. Dom var lite oroliga för att det kanske var vattkoppor ändå och då är det så otroligt smittsamt.
 
 

Tur att solen var framme… för vi fick stå där ute i 20 minuter… Men Leah var på bra humör hela tiden.

Till slut kom läkaren ut och tittade på prickarna. Han konstaterade att det inte var vattkoppor och då fick vi komma in. Där inne fortsatte han att titta och titta på prickarna. Nu hade hon ca 10 prickar och dom är BARA på armarna och fingrarna. Ingen annanstans!

Läkaren vet inte vad det är för nåt och kallar på en kollega. Så en till läkaren tittar och tittar på dom små prickarna. Men nej, ingen av dom vet vad det är. Det ser inte ut som svinkoppor säger dom, men eftersom dom inte vet vad det är så får hon komma tillbaka dagen därpå (idag alltså), för att se om prickarna fortsätter att bli fler eller om dom har gått tillbaka. Så, idag ska maken ta dit henne. Får se om vi får nåt svar om vad det är!

Jag har tyckt att det har kliat på mig en massa också, men vi andra i familjen har inte fått några prickar (som tur är). Nästa vecka åker vi till svärföräldrarnas stuga i Sälen, så jag hoppas att vi får veta vad det är innan dess.