Jag måste ju erkänna att jag gör inte alltid all mat från grunden. Vi har ofta fiskpinnar hemma i frysen och äter det då och då, men dom är inte särskilt roliga. Jag tar till dom i nödfall. För dom faller isär och smakar inte så värst mycket. Men har ni testat att göra hemmagjorda fiskpinnar? Det är en enorm skillnad och det är faktiskt inte så krångligt.
Jag trodde att det skulle bli åtminstone en matlåda när jag gjorde dessa hemmagjorda fiskpinnar, men hela familjen tog flera gånger om. Det var länge sen jag såg barnen äta fisk med så god aptit. Det blev inte en endaste fiskpinne kvar! Men jag tror att det var lite extra gott med den goda citronaiolin, som egentligen var superenkel (nästan bara att röra ihop) men lyfte verkligen hela maträtten.

400 g torskfilé
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk paprika
1 ägg
½ dl mjölk
2 dl ströbröd (gärna panko)
Citronaioli
½ dl majonnäs
2 msk matyoghurt (eller turkisk yoghurt)
1-2 vitlöksklyftor
en nypa salt
1 msk gräslök
skalet från en citron
2 tsk citronsaft
1. Börja gärna med citronaiolin så att den är klar. Rör ihop majonnäs och matyoghurt. Pressa ner vitlök och rör ihop, tillsammans med saltet.
2. Strimla gräslök och riv ner citronskal och pressa i citronsaft. Rör ihop allt och ställ in i kylskåpet under tiden.
3. Skär fisken i tjocka strimlor (i ”fiskpinne-storlek”).
4. Ta fram tre djupa tallrikar. Blanda vetemjöl, salt och paprika i den första. Vispa ihop ägg och mjölk i den andra och häll i ströbröd i den sista.
5. Ta sen och doppa varje fiskbit först i mjölblandningen, sen äggblandningen och till sist i ströbrödet. Lägg åt sidan på en tallrik.
6. Stek sen fiskpinnarna gyllenbruna på medelhögt värme. Servera gärna med potatismos och citronaiolin.