Oj, oj, oj, jag önskar verkligen att ni kunde smaka på dessa goda biffar genom skärmen. För dessa vegetariska biffar blev riktigt goda!
Jag älskar halloumi, det är ju verkligen så gott att grilla på somrarna! Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt! Jag kokade bulgur till och gjorde en enkel hemmagjord tzatziki. Alltihop gick snabbt att slänga ihop, ca 30-45 minuter från start till färdig middag!

3 medelstora morötter
1 liten palsternacka
1 frp (200 g) halloumi
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk basilika
en nypa salt
4 port. bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
Enkel tzatziki
1 burk matyoghurt
½ gurka
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Skala morötter och palsternacka. Riv dom grovt ner i en bunke.
3. Riv även ner halloumin och blanda ner övriga ingredienser.

5. Koka under tiden bulguren, lägg gärna en grönsaksbuljongtärning i vattnet istället för salt.
6. Riv gurka grovt och strö över salt. Låt stå medans du skalar vitlöksklyftor och pressar ner i matyoghurten.
7. Kläm ur vätska ur gurkorna och blanda sen ner i matyoghurten.
