bambi

Mer om Legoland
 

Hej allihop! Nu är vi hemma igen från vår resa till Danmark och västkusten. Jag tog inte med mig datorn på denna semester, så jag bloggade lite bara från mobilen. Det var skönt med en paus från datorn, som annars kan bli ett stressmoment – ”jag måste blogga”. Jag tog inte heller med mig systemkameran första dagen på Legoland eller när vi var på Liseberg, vilket var otroligt skönt. Jag har alltid med mig systemkameran annars och det blir tungt och det är lite bökigt att alltid hålla reda på den (speciellt om man vill åka karuseller och berg och dalbanor). Men jag har alltid känt att jag ”måste” dokumentera och fota allt, mest till bloggen men också lite för att ha minnen från barnens barndom. Nu hade jag bara med mig kameran vår andra dag på Legoland och det kändes lagom, sen kunde jag fota lite med mobilen också.

Som jag skrev tidigare så regnade det vår första dag på Legoland, men andra dagen var desto soligare. Vi var på Legoland för två år sen och då fanns inte denna Ninjago-del. Zack sa att han längtade så efter att få besöka Ninjago-land. Han älskar Ninjago.

 
 
Barnen fick välja EN sak var från Legoland. Zack fastnade direkt för dessa legobyggen från nya Ninjago filmen. Dessa finns bara på Legoland fram till augusti. Jag visste inte ens att det skulle komma en Ninjago film! Men Zack valde ett av dessa paket.
 
 
 
Som ni kanske ser på bilderna så har vi alla på oss våra blåa Lalandia armband. Vi bodde i en stuga på Lalandia, som även har ett stort lekland och äventyrsbad. Jag kunde inte fota nånting från äventyrsbadet, men jag kan säga att det var typ lika populärt hos barnen som Legoland. Vi var på Legoland från 10-15 ungefär och sen badade från 15-19. Sen var vi alla helt slut, men det var såååå roligt!
 
 
Legoland är så mycket mer än bara åkturer. Dom har även en väldigt rolig teater. Barnen älskade denna när vi var här sist också. Karaktärerna dyker ner och ”ramlar” ner i vattnet från slottet och i slutet så räddar prinsessan den gyllene legoklossen. Tummen upp för att prinsessan får vara hjälten!
 
 
 
Sen så är det jätteroligt att bara gå runt och titta på alla legobyggen. Jag tror att barnen blev väldigt inspirerade och kände att dom ville testa och bygga liknande saker hemma sen.
 
 
 
Sen blir det lite geografi också, då många legobyggen är baserade på verkliga byggnader och städer. Här tittade vi på världens högsta byggnader.
 
 
 
Till och med chokladen är i form av legobitar. Även pommes fritesen är i form av lego, lite roligt faktiskt  🙂
 
 
Blötaste åkturen, där man sitter i båtar och ska spruta vatten på varandra (dom olika båtarna sprutar på varandra men också åskådarna kan spruta på båtarna). Jag hoppade över denna…
 
 
Innan vi tog färjan över till Danmark så bodde vi på detta gulliga pensionatet ”Kvarnen” i Falkenberg. Väldigt mysigt och personligt.
 
 
 
Ja, det gäller att roa sig på färjan som tar lite mer än 4 timmar. På vägen dit och tog vi spontant en hytt, som kostade bara 220 kronor och låg och vilade (det var tidigt på morgonen så det var helt klart värt det). Men sen på vägen tillbaka så blev det mest kortspel, tipspromenad och fika.