bambi

Kyckling i timjansås

Färska kryddor och örter är så gott och kan verkligen lyfta en hel maträtt. En god måltid behöver ju inte vara så krångligt om man har bra råvaror. Jag gjorde världens enklaste stekt kyckling i timjansås förra veckan. Zack älskade såsen och tyckte det var den godaste han ätit. Och då var den verkligen så enkel!

Jag tycker att stekt kycklingen är så gott och jag älskar den där krispiga ytan. Om man låter kryddorna värmas upp tillsammans med smöret eller oljan som man sen ska steka i så ger kryddorna extra smak. Testa!

 

500 g kycklingfilé
2½ dl grädde
2 msk kycklingfond
1 kruka färsk timjan

1. Börja med att hetta upp lite smör eller flytande margarin i en panna. Klipp ner lite timjan och stek sen kycklingen i ”timjansmöret”.
2. Stek kycklingen på båda sidorna tills den börjar få lite färg. Häll då på grädden och fonden. Rör om så att det blandas lite.
3. Klipp ner ytterligare lite färsk timjan och låt såsen puttra tillsammans med kycklingen i ca 15 minuter. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.