Nu när det känns som att våren äntligen är på väg så blev jag så himla sugen på något grillat. Några av er kanske redan har grillat för första gången för i år? Det har inte vi… men dessa grillspett gjorde så att det nästan kändes så ändå 🙂 Nästa gång kommer vi göra dessa på grillen och jag lovar dig att vi kommer att göra dessa snart igen för dom var verkligen helt fantastiskt goda!
När vi är i Grekland så beställer jag ofta souvlaki, dessa spett med en sån god kryddning och så med en stor klick tzatziki förstås är verkligen SÅ goda! Detta recept var verkligen mitt i prick på smaken och tog mig tillbaka till Grekland…

700-800 g kycklingfilé
1 ½ msk oregano
½ tsk chiliflakes
½ tsk salt
½ tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 citron
2 msk persilja
grillspett
Tzatziki
2 dl matyoghurt
3 vitlöksklyftor
½ gurka
½ tsk salt
1. Lägg grillspetten i blöt (om du använder träspett). Rör ihop alla kryddor i botten av en skål. Pressa ner vitlöksklyftor och rör ner olivolja.
2. Pressa ner saften från en citron och klipp ner persilja. Rör ihop.
3. Skär kycklingen i bitar, ca 2-3 cm tjocka. Lägg ner dessa i skålen och rör om så att bitarna täcks av marinaden. Låt marinera i minst 30 minuter, men gärna längre (över natten går bra).



