bambi

Skillnaden mellan att ha ett barn eller två



Ibland kan man som tvåbarnsförälder få så mycket skuldkänslor för att man kanske ägnar ena barnet mest uppmärksamhet en dag eller kanske en period (speciellt då den ena är bebis). Men då får man tänka på att det oftast jämnar ut sig i slutändan och att barnen får ut så otroligt mycket av varandra också. Så även om du inte kan ge barnen 100% kärlek och uppmärksamhet så får dom det i slutändan eftersom dom får även en stor portion kärlek och uppmärksamhet från syskonet!

Så nu när vi ska åka ifrån barnen så känns det lite betryggande att dom har varandra och speciellt Leah som inte förstår när man berättar att vi kommer hem om ett par dagar kommer nog känna sig lugn och trygg i att Zack är där och att han är lugn och trygg i situationen.

Men ibland så är det jobbigt att ha syskon, som t.ex. när man försöker sjunga och mamma spelar in det.... (haha, jag tycker att det här klippet är så roligt):



Och eftersom vi snart åker till USA så bjuder även på ett klipp när Zack sjunger på engelska:

#1 - britta bloggar

Jag tror också att det jämnar ut sig, väldigt få vuxna (med vettiga föräldrar) tycker väl att föräldrarna brytt sig mer om syskonet än om en själv. Det ska bli spännande att bli tvåbarnsmamma tycker jag, hoppas kärleken bara blir större!

#2 - Heléne

Have a nice trip! :)

#3 - Jennifer

Jag håller så med dig! Dras med ständigt dåligt samvete, har en 12-åring, en 4-åring och en 3-åring och jag kan känna att 12-åringen får alldeles för lite tid eftersom de små är mer krävande. Men man får lita till sig själv att man gör ju sitt bästa att finnas där för alla tre!

#4 - inspireme ❀

Svar: Åh, va roligt med New York!! Hur länge ska du vara borta? :) Hoppas du får grym shopping där borta, inga tvivel på det!

#5 - Petra

Bra & tänkvärt inlägg!

Så söta barn du har.

underbara sånger

=)

#6 - Anna, Gbg

Så söta filmer :-)

#7 - Idun

Ååååh sååå fina!!

Vilka små skatter

#8 - Esmeralda<3

sv: ellerhur:D

#9 - Fnulan

Såg en reklam nyss och blev övertygad om att det var Zach,.. Kan de va så?

#10 - Annica M

Jag håller med dig, i och med att jag är en av 6 syskon kan jag känna att ibland får man lite mindre uppmärksamhet men inte mindre kärlek för det. Jag gick i en skola 40 mil hemifrån de senaste 6 åren i grundskolan, då kände jag att jag fick pengar istället för umgänget, MEN nu såhär i vuxen ålder förstår jag verkligen att de lät mig gå på den skola jag behövde.

#11 - Linnea

Åh gud så gulligt!

Jag kom nästan över min aversion mot att skaffa syskon.

#12 - Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Verkligen tänkvärt, Jag får ibland dåligt samvete för att Ida får så mycket uppmärksamhet...

#13 - stina

LJUVLIG SÅNG!!

#14 - TantMango -operfekt men gör sitt bästa

Tänkvärt! Så brukar jag tänka om katter, att ha minst två så att de kan hålla varann sällskap. Samma med barn ju! Vi har sagt från början att vi ska ha syskon så att ingen blir ensam.

#15 - Petra

Hur går rubriken ihop med texten? Vad är skillnaden egentligen för det skriver du inget om, bara att barn som har syskon får mer kärlek och uppmärksamhet från sitt syskon om föräldrarna inte är kan ge det där och då. Så vad vill du ha sagt? Att ensambarn lider av att inte få kärlek och uppmärksamhet från syskon, att det är synd om ensambarn? För det kan inte finnas andra närstående som ger minst lika mycket kärlek, uppmärksamhet och trygghet som föräldrarna ger och kan ge?

#16 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - åker till New York idag! ♥ ♥ ♥

Pethra Jag syftade snarare på att man som förälder kan lätt känna skuldkänslor när man har två barn och känna sig splittrad - till skillnad från när man har ett barn.

#17 - Lisa

Åh, vad underbart gulligt! Tack snälla Du för att vi fick ta del av den blivande sångaren och charmören Zack! Ha också en härlig resa till NY förstås! Kramar från Lisa :)