Dagens Zack


En glad Zack i sin gula Katvig bodysuit och gråa ekologiska byxor från Åhlens (present från farmor & farfar)

 

Tankeöverföring

Som jag skrev tidigare så är det GODISBRIST här hemma (i allafall för min del och sambon och jag gillar inte samma sorts godis). Så jag skickade iväg ett sms med inköpslista på ingredienser till Kärleksmums till sambon, som skulle handla på vägen hem. Men så kom jag på att runt lunch när vi pratades vid så hade han dåligt med batteri... hoppas verkligen att sms:et kom fram! Annars så får man hoppas att vi har utvecklat någon slags tankeöverföring efter våra 7 år tillsammans...

*Köp godis, köp godis, köp godis*  skickar ut signaler till sambon... måtte det komma fram!


 

Tråkiga tisdag

Usch, jag har tråkigt. Zack har en riktig sovardag idag. Ibland är det så, han kan sova 3-5 timmar på dagen. Men andra dagar så sover han kanske bara en timme. Det är väldigt olika.

Men jag har ingen lust att göra nånting. Är lite sugen på att gå och hämta ut paketet med Babycook och testa den, men då måste ju Zack vara vaken. Sen måste jag ta och baka nånting snart... godisförrådet är helt tomt här hemma!

 

Babycook


Idag kom avin! Vår nya Babycook från Beaba är här!

Vet inte om ni kommer ihåg att jag nämde igår att jag kommer ha ett nytt samarbete här i bloggen? Det är i allafall med Dunderbutiken, som då har skickat mig en Babycook för att recensera här i bloggen! Så kul det ska bli! Dunderbutiken har ju ett sånt stort och bra sortiment. Det är därifrån vi bland annat har köpt Zacks Small Paul kläder och Hoppop skötväskan. Och så brukar dom ha jättebra reor (just nu på Rebus)!Men nu kommer det i allafall bli ändring på Zacks matvanor! Det känns som om man kan spara ganska så mycket pengar på att göra egen mat också. Just nu så äter Zack ca 2 stora burkar med mat om dagen = 20-22 kronor.

Då är den ena burken mellanmål (delat på två gånger under dagen) och det brukar vara yoghurt med bananpuré, men det kan man ju ganska så enkelt göra själv med den här mackapären. Så färsk frukt och naturell yoghurt ska inhandlas!

Sen så kan man göra en egen liten portion till Zack av vår egen mat! Det är ju toppen!

På kvällarna så äter han gröt. Ett paket gröt kostar ca 35 kr och räcker i ca 2 veckor. Det får nog bli så att vi köper snabb havregryn (vår BVC-sköterska sa att man kunde göra gröt till honom på det) och kanske blandar i någon tesked med äppelmos? Kan man ge dom äppelmos? Eller är det socker i äppelmos?


Jag får det till ca 700 kronor i månaden bara i matkostnader till Zack... det måste ju gå att spara mycket pengar där!

 

PhotoFunia


Om man har lite tråkigt så kan man alltid roa sig med lite PhotoFunia.

 

Kejsarsnitt och vård

Nu blir det mycket bebis och gravid-snack här i bloggen. Men jag kunde låta bli och reagera när jag läste detta:

"Har förstått att man i stort sett kan välja att göra kejsarsnitt istället för naturlig födsel. Även om man inte har medicinska orsaker. Tydligen kostar ett kejsarsnitt fyra gånger mer än en naturlig födsel.

Skiter i om det är slitet att säga, men jag tycker inte att det känns helt ok att betala av mina skattepengar för deras brist på mod och deras fåfänga. Varför ska vi betala för det?

Om man vill föda genom kejsarsnitt utan egentligt behov av det tycker jag att man ska få betala det själv."


Det märks att det är någon som inte har varit gravid som har skrivit detta, nämligen Calle. Även fast jag var helt inne på att föda vaginalt så kan jag förstå alla kvinnor som är livrädda för att föda. Det är ju superläskigt och man kanske inte litar på sig själv eller sin kropp. Som förstagångsföderska så har man inte heller någon aning om vad man har gett sig in på. Superläskigt! Det har ingenting med fåfänga att göra. Kanske en del med mod att göra, men då kan man även säga att rökare/alkoholister/knarkare/överviktiga inte borde få vård för att dom inte har självdisciplinen att sluta. Varför ska vi betala det? (Men det är klart att vi ska!)


Däremot så tycker jag att vården här i Sverige är förkastligt... vi säger att vi har "gratis" vård, även fast den inte är helt gratis. Det kostar runt 200 kronor att gå till läkaren och det är inte alla som ens har råd med det, speciellt i dessa tider... visst är det en liten liten summa av vad det egentligen kostar, men det är inte gratis!

Sen alla väntetider... ja... min sambo väntade i 9 timmar på akuten då han hade så ont i ryggen så att han inte kunde gå. Dessutom så vet dom fortfarande inte vad det är för fel på hans rygg... efter dussintals undersökningar... Är det bra vård?


 

Bil make-over

God morgon! Solen skiner så härligt idag! Man blir ju så pigg när det är ljust ute!

I helgen så ska nog min pappa och hans fru komma hit. Vi har pratat om att vi ska gå på Casino och så ska vi byta bil. Det är så att bilen vi har, har vi fått av min pappa. Han är väldigt intresserad av bilar och brukar hjälpa oss med att byta till/från vinterdäck. Han tycker det är kul att pyssla med sånt och så har det blivit lite av ett sätt att hålla kontakten. (Vi har inte alltid haft så jättebra kontakt, men det har vi nu!)

Men nu så har pappa sagt att vi får ta hans bil så ska han köra vår bil hem till sig och fixa lite med den. Han har sagt att han ska byta till sommardäck, städa den, polera, byta fjädringar, mm. En riktig make-over. Så otroligt snällt av honom!

Så detta innebär att vi kommer nog att köra hans bil till Sälen och sen byta tillbaka till vår bil på vägen hem.


Vår fina bil!

 

Sommardröm

Det var en läsare som efterfrågade bilder på min nya klänning: #953 Shottis & Kobe Dress.

Och här kommer en massa bilder på min nya älskling, i en massa Odd Molly kombinationer (klicka på bilderna för att förstora dom, på vissa av bilderna ser man även Zack i bakgrunden. Ursäkta den smutsiga spegeln!):


odd molly shottis & kobe dressodd molly spoiler underdressodd molly outfitodd molly outfit
#953 Shottis & Kobe Dress + #749 Spoiler undress


odd molly shottis & kobe dressodd molly everyday long cadiganodd molly outfit
#953 Shottis & Kobe Dress + #336 Everyday Long Cardigan


odd molly shottis & kobe dressodd molly smallville koftaodd molly outfit
#953 Shottis & Kobe Dress + #665 Smallville Long Cardigan


odd molly shottis & kobe dressodd molly Imagination Wrapodd molly outfit
#953 Shottis & Kobe Dress + #879 Imagination Wrap


odd molly shottis & kobe dressodd molly diary cardigan
#953 Shottis & Kobe Dress + #878 Diary CardiganSnygga detaljer, älskar det lila mot det röda!

 odd molly shottis & kobe dress
Den är som ett konstverk, helt underbar!

 

Fördelar och nackdelar med att amma....


Det har blivit en ordentlig amningsdebatt här runtomkring, både i bloggen och bland mig och mina vänner. Att något så naturligt kan väcka så mycket känslor!

Jag, som förstagångsmamma, är väldigt förvånad över att det är ett sånt delat läger. Antingen så är man amningsförespråkare och ammar tills barnet är 2 år eller så slutar man amma tidigt (eller inte alls) och tycker att alla som ammar mer än ett halvår är äckliga (har läst en del såna trådar på FamiljeLiv). Finns det inget mellanting?

Jag har i allafall bestämt mig för att amma så länge jag och Zack vill, sen får alla tycka att jag är konstig... det skiter jag i. Nu helammar jag inte fortfarande, men jag ammar ungefär hälften av målen. Det känns lagom just nu.

Men som med alla saker så finns det fördelar och nackdelar med att amma. Den största fördelarna är närheten och näringen, tycker jag. Största nackdelarna är att jag blir lite bunden och att man alltid måste tänka på vilka kläder man har på sig!

Så när jag slutar amma (när det nu blir) så tänker jag:
+ Slänga alla amningsbehåar (3 st.) som är så slitna efter att ha tvättats 1 gång i veckan i flera månader nu
+ Köpa nya fina fräscha behåar
+ Ha på mig en massa icke-amnings-vänliga kläder

Men än så länge överväger fördelarna nackdelarna... så då är det ju bara att fortsätta...

Vad tycker ni är dom största fördelarna och nackdelarna med att amma?

 

Middagstips: PanengDagens middag blev Paneng. Supergott och supernekelt. Strimla kyckling och blanda påsen med en burk kokosmjölk! (Vi hade även i en burk wokgrönsaker.) Smakar precis likadant som maten på Thai House Wok!

 

Kycklinglarm, igen!

Oj, jag som precis har plockat fram kyckling som jag tänkte att vi skulle äta till middag ikväll... men nu vet jag inte om man vågar äta kyckling längre när man läser detta. Trodde att dom där glasbitarna bara fanns i Kronfågels frysta kyckling.. men nu verkar dom dyka upp i alla möjliga sorters kyckling! Läskigt! Vem håller på och saboterar så? Kan ju vara farligt!


Annars så har jag varit himla duktig idag och tvättat och bäddat rent och fixat en massa. Jag ser fram emot att få en leverans från en ny samarbetspartner vilken dag som helst! Den nya samarbetspartnern verkar vilja samarbeta en massa med bloggen och har sagt att dom kan sponsra tävlingar, mm... bara att säga till. Så jag ska fundera ut någon rolig tävling från den nya samarbetspartnern. Det känns kul! :)


Sen så håller jag på och drar ner på amningen. Kompisen som var här igår blev förvånad att jag fortfarande ammar... men Zack är ju bara snart 7 månader. Är det så konstigt att jag fortfarande ammar? Men jag ska dra ner på den och bara amma morgon och kväll tänkte jag.

 

Från start till.... babygym!


Zack har blivit så otroligt rörlig och mobil nu. Bara på ett par minuter så flyttade han sig från där jag la honom (ni ser på bilden "startposition", med huvudet åt samma håll som på ritningen) bort till babygymmet, där han nu håller på och drar i den blåa åsnan (som jag har ringat in på bilden).

Men han kryper inte än! Utan han gör allt annat förutom kryper, han rullar runt tills han kommer dit han vill, han drar sig fram med hjälp av händerna och han vickar lite fram och tillbaka. Men jag låter honom vara ganska mycket på golvet nu så att han får testa och träna själv.Vi tror på att han snart kommer att krypa!

 

Dagens outfits


Jag har på mig min Everday Long Cardigan i färgen rose
Plutten har på sig sin gråa Levi's body

 

Blinda bambi

Haha, jag måste vara blind.

Jag satt och läste i Föräldrar & barn imorse när jag åt frukost och så kommer jag till "familjesnack" där läsare kan skriva in och ställa frågor till en BVC-sköterska och en barnpsykolog.

Jag läser några frågor och ser att flera skriver "Hej Ingegärd!" och så tänker jag på att så heter ju vår BVC-sköterska... med samma stavning och allt... och men visst är det vår BVC-sköterska! Jag har läst tidningen i 8-9 månader nu och har helt missat henne (i och för sig har hon bara varit vår BVC-sköterska i 7 av dessa månader)... jag måste verkligen vara blind.

Men Ingegärd är verkligen underbar! Även fast vi flyttade till andra sidan söder så ville vi inte byta BVC och BVC-sköterska för hon är bäst!


 

HUR?

Nästa tisdag är det planerat att vi ska åka till Sälen. Jag ser inte fram emot denna 6 timmar långa bilresa. Men nu har jag hållt på och letat och letat efter information om hur man sms-bloggar. Men jag hittar inget. Någon som vet? Hur sjuttom sms-bloggar man här på blogg.se???


 

Vecka 14 - #400 Summer of 2007 tunic
Summer of 2007 tunic
är en härlig klassiker i 100% poplin bomull. Den har många fina detaljer som broderier, mollymynt, knyt i ryggen och 3/4 ärm.

I vårkollektionen så finns tunikan i färgerna: yellow, rose, red, chalk och mid blue.

Själv så har jag en i purple från höstkollektionen 2008. Jag tycker verkligen att den är superfin och älskar kontrasten mellan lila och gult. Jag använder den bara till jeans, tycker nog att den är lite för kort att ha till leggings.

Jag tycker att Summer of 2007 tunic är en lite finare vardagstunika, som är väldigt smickrande för figuren! Jag skulle gärna vilja ha den i fler färger. Av vårens färger så är nog rose min favorit.


      
Lite gamla bilder på mig och Zack då jag har tunikan på mig


Har du en Summer of 2007 tunic? Vad tycker du om den? Hur och när använder du den?

 

Tävling - Vinn nagellack från Make Up Store och färgade linser från Fresh Look!


I vinstpotten denna vecka ligger detta läckra och somriga nagellack från Make Up Store (värde 125 kr.). Färgen heter Sanna och kommer vara urläckert i sommar! Även denna vecka finns färgade linser från Fresh Look i färgen Brown med en liten flaska linsvätska (värde 219 kr.) i potten.

Ingen egen blogg behövs för att delta i tävlingen!

Välj mellan någon av dessa alternativ (eller flera) och lämna sedan en kommentar om vilket av alternativen du har gjort och att du är med i tävligen:

1.) Gå in på MammaBlogg Galans hemsida och rösta på mig i en eller flera av kategorierna jag är nominerad i: Sveriges Bästa Mammablogg, Färgstarkaste Mammabloggaren, Bästa Glamour Mammabloggaren, Bästa Barnmodebloggaren.

2.) Gå in på moolin.se och rösta på mig som "månadens blogg" (detta gäller bara fram till 31 mars).

3.) Prenumera på min blogg via Bloglovin'
 
bloglovinTävlingen pågår en vecka och avslutas alltså söndagen den 5 april kl. 12.00!

 

Vinnare av färgade linser och en voodoll

...blev nr. 12, alltså: Emma!  GRATTIS!


Startar en ny tävling snart, håll utkik!

 

Plutten och jättenallen

Nu har våra vänner åkt hem, men dom lämnade kvar en jättestor nalle. En nalle som är större än Zack till och med. Men han gillade den massor!


 

Dagens outfit


 

Zack visste att det var sommartid

Jag ser nu att datorn hade ställt om till sommartid, utan att säga till!

Men på tal om sommartid så verkade det som om Zack visste att det var sommartid imorse. För han brukar vakna runt kl. 6, men imorse vaknade han kl. 5 (alltså kl. 6 sommartid) och var vaken ovanligt länge innan han somnade om igen (ca 15-20 minuter). Så det var nästan som om han visste att det var sommartid och tänkte "nehe, ni jag vet att klockan är 6 egentligen!".

Men sen sov han vidare till 06.30 (alltså 07.30 sommaritd) och så får han gärna fortsätta och göra...

 

God morgon söndag, vad är klockan egentligen?

God morgon! Jag vet att idag ställer man ju om klockan, men jag är ändå lite förvirrad idag. Datorn brukar väl ställa om sig själv, så jag vet inte om det är rätt tid på datorn eller inte... den har inte sagt till att "nu har jag ställt om klockan åt dig!". Det brukar den väl göra??

Dom flesta dagarna så är det skit samma vad klockan är... men idag så ska några av våra vänner komma över kl. 14. Så då är det viktigt att det är städat, bebis är mätt och ombytt på, vi har fika redo..osv.

Vännerna som kommer över har själv en 4 år gammal son. Så vi måste gå och köpa saft. Vi har ingen saft hemma och vi kom inte på något annat som en 4-åring kan tänkas vilja eller få dricka... så saft måste införskaffas! 

Zack skrattar fortfarande lika mycket när man bankar i bordet och säger "nej!".


Hoppas att ni får en trevlig söndag!

P.S. Idag avslutas tävlingen!!

 

Skrattanfall


 

Tröst


Trots att sambon är en mycket elak mobbare... så var han lite snäll idag och köpte en ask med älsklingschokladen Guylian. Här ska tröstätas... dumma högskoleprov...

 

Ingrodd smuts

Ett av orden på högskoleprovet som har irriterat mig är "ingrodd". Jag svarade att ingrodd var samma sak som "genomborrad".

Jag tänkte så här:
Det är ingrodd smuts i mattan, alltså har smutsen genomborrat mattan.

Men nej... det var ju fel! Det skulle ju vara "svår att avlägsna"... hmm... jag vet ju vad ingrodd betyder! Irriterande!


Sambon skrattar åt alla mina fel på ord-delen. Jag hade nämligen hela 18 fel på den delen... han kallar mig för invandrare och mobbar mig och min svenska.

Så jobbigt att ord-delen ska vara värd så mycket poäng när jag har mellan 2-4 fel på alla andra delar! :(

 

Helt slut...

Usch, det gick inte alls något vidare på högskoleprovet! Enligt mina beräkningar så höjde jag mig nog bara med 0,1 från förra året, om jag har tur 0,2 eftersom jag ligger nog på gränsen.

Allra allra sämst gick orden... hade hur många fel som helst! Men matten (NOG) gick bra, och den hade jag pluggat mest på under veckan. Så det är skönt att mitt pluggande gav lite resultat i allafall!

Men nu är jag helt slut i huvudet. Hjärnan har verkligen gått på högvarv hela dagen, men det är skönt samtidigt också! :)

Känns som om jag skulle kunna gå och lägga mig och sova för natten nu... puh...

 

Kaffedebatten

God morgon! Jag är uppe med tuppen en lördag eftersom jag ska skriva högskoleprovet idag. Efter ca 5-6 timmars sömn så vet jag inte hur bra det kommer att gå, men jag får göra mitt bästa.

Jag försökte nämligen vara duktig och gå coh lägga mig kl.22 igår kväll så att jag skulle få mina 8 timmars sömn. Men kl. 23 bestämde sig grannen för att spela en massa hög musik. Sambon sprang ner och ringde på, men ingen öppnade (hörde nog inte ens ringklockan). Vi ringde störningsjouren, men efter en timme så leta sambon upp grannens telefonnummer och ringde grannen. Grannen stängde då av musiken.


Så här hemma är alla supertrötta... och då ska man försöka skriva prov alltså. Så här såg samtalet vid frukostbordet ut:

Sambo: - Du får ta och dricka kaffe idag.
Jag (dricker inte kaffe): - Nej, usch så äckligt. Då kommer jag att spy.
Sambo: - Spy? Men då är du ju full! Inte bra att dricka alkohol före högskoleprovet!


Sambon tycker att det är lite jobbigt att jag inte dricker kaffe. I början av vårt förhållande, för att slippa hans tjat så sa jag i ett svagt ögonblick att jag skulle börja dricka kaffe när vi har gift oss. Detta har han fortfarande inte glömt. Men än är vi inte gifta (bara förlovade), så jag klarar mig. Jag gave detta löfte om kaffedrickande eftersom jag trodde inte att han skulle komma ihåg en sån sak så länge... men joo... minsann... det glömmer han aldrig verkar det som!

 

Gamla elever

Pratade med en vän idag som också är lärare, men en arbetslös sådan. Hon var på jobbintervju under veckan (men inte på en skola) och när hon kommer dit så möts hon av en gammal elev. Hon skämdes en hel del sa hon. Att hennes gamla elev som hon en gång hade satt betyg på nu skulle sitta och bedöma henne.

Och detta var inte vilken elev som helst, utan en som hon inte hade kommit så bra överens med säger hon. Så hon räknar inte med att få jobbet...

Ja, som lärare så möter man faktiskt gamla elever ganska ofta. Jag gör det till och med i stora staden Stockholm. Oftast på stan, tunnelbanan eller bussen. Oftast så hejar dom glatt och det värmer verkligen i hjärtat. Ibland stannar dom till och pratar en stund och det är verkligen underbart!

En gång så kom en gammal elev fram till mig på tunnelbanan när jag klev på i Kista och skulle åka till t-centralen... tror att den resan tar ca 20 minuter. Vi pratade hela vägen... och det pinsamma var att jag hade totalt glömt bort hans namn! Så när han säger hej till mig, så säger jag "hej!..." och mumlar det jag tror han heter. Det var tre år sen jag hade eleven...

Men så jag sitter där och skäms för att jag kanske mumlade fel namn till eleven och sitter och funderar... "hette han så?!?!" . Så när jag kommer hem så var jag bara tvungen att rota fram en gammal skolkatalog och kolla... och självklart så hette han inte det jag hade mumlat fram! Hoppas att han inte hörde mumlandet... han låtsades i allafall inte om det....

Det var synd för han var en väldigt väldigt trevlig elev... känner mig lite dum att jag inte kom ihåg hans namn. Men jag kom ihåg att han fick VG i psykologi...oftast kommer man ihåg betygen bättre än namnen!

 

Söta älskling...


Plutten har varit extremt pratig idag och haft jättemycket energi! Jag inbillar mig att det har nåt med tänderna att göra, för att sist han hade en sån här pratig period var runt tiden hans första tand börjar synas.

Ska försöka ta kort på hans pyttelilla tand så att ni får se... men det är ju inte direkt det enklaste att göra!!

 

Högskoleprovet


Hihi... Oddanncha gissade rätt! Jag ska skriva högskoleprovet imorgon!

Så här är det... Egentligen är det mycket jag vill i livet. Jag skulle vilja starta eget företag, bli psykolog, jobba med ekonomi, mm mm. Det är en massa massa saker jag skulle vilja testa på! Så jag kommer nog inte vara gymnasielärare resten av livet. Så därför skriver jag högskoleprovet.

Men jag kommer nog inte kunna plugga än på ett tag. Vi måste få en stabil ekonomi så att vi klarar av att leva på sambons lön + eventuellt studielån (vet inte om jag får ta mera studielån...?). Så vi får se vad framtiden utvisar.

Sambon ville egentligen också skriva högskoleprovet imorgon, eftersom han tycker sånt är skoj, men någon måste ta hand om plutt! Imorgon kommer också vara längsta tiden jag ha varit ifrån Zack, eftersom provet pågår 8.20 - 16.15. Men det kommer nog gå bra  :)

Så hela veckan har jag hållt på och pluggat. Tyvärr så har jag inte haft så mycket tid att plugga när jag har haft Zack att ta hand om och en massa annat. Så det har bara blivit att jag har hunnit träna på ca ett gammalt prov per dag. Förra gången jag skrev var för ett år sedan, då hade jag inte pluggat nåt alls. Så jag hoppas att det ska gå bättre denna gång!

Så det blir inte så mycket bloggande imorgon under dagen.... om jag inte lyckas övertala sambon att gästblogga (inte så troligt)!

 

Kan ni gissa...?

Ikväll blir det tacogratäng här hemma! Mums!

Hela denna vecka har jag förberett mig inför morgondagen. Imorgon händer något stort som kommer att pågå i flera timmar och många kommer att göra det samtidigt som mig. Kan ni gissa vad jag ska göra imorgon...?

 

Goodiebag


Har varit iväg och hämtat ut min tredje goodiebag som jag har vunnit hos Katrinsgoodiebag.se. Denna gång så var allt i en stor ryggsäck. Ryggsäcken är en picknickväska med allt man behöver för picknicken, tallrikar, bestik, en liten skärbräda, tandpetare, mm.

Inuti ryggsäcken fanns rengöringskräm, lösnaglar, lyckoamulett, deodorant, mm. Det ska bli kul att testa! Är det någon mer som har haft lyckan på sin sida och vunnit nåt hos Katrinsgoodiebag?


 

Obama!

Nu ska jag se på Obama som gästar Jay Leno idag.. just nu på Kanal 5. Första gången i historien som en sittande president gästar ett sånt program!

 

God morgon

Jag har massvis att göra idag! Så jag frågade sambon, som är hemma, i fall han ville gästblogga idag... men det gick inte att övertala honom. Han säger att han har så svårt för att "babbla på". Men jag kan försöka tjata lite till... tänkte att han kunde berätta om pappalivet, hur det är att plugga juridik eller nåt sånt...

Nåja... fick lite tråkiga nyheter nu på morgonen men ska försöka tänka på annat. Ska bland annat iväg och hämta ut min tredje goodiebag som jag vann på Katrins goodiebag!

 

Rösta rösta rösta!

Har du varit inne hos moolin.se och röstat på mig idag?

Och glöm inte att rösta på mig på MammaBlogg Galans hemsida! Ni får bara rösta en gång, men rösta gärna på mig i alla kategorier jag är nominerad i!


P.S. Och missa inte tävlingen som avslutas på söndag! (Du behöver ingen blogg för att vara med och tävla!)


 

Home alone with plutt!

Jag har inte kunnat blogga så mycket idag eftersom sambon är borta och äter middag med några vänner. Så jag har varit ensam hemma med plutt! Men nu har han somnat, han brukar somna runt kl. 20 och vakna kl. 6 som jag har nämnt. En smart läsare påpekade att eftersom det blir sommartid snart så kommer klockan vara 7 om han fortsätter att vakna samma tid... och det är ju inte helt fel!

Men det jag och plutten har gjort under kvällen är:

 

Se till att ni inte diskrimineras bara för att ni är föräldrarlediga!


Zack fick äta lite i personalrummet på jobbetHar varit på jobbet en sväng. Det var himla trevligt. Man märker ju hur man saknar sina kollegor när man väl kommer dit. Men jag har ändå varit ganska duktig och hälsat på på jobbet 4-5 gånger under föräldrarledigheten och varit med på en afterwork också.

Jag hade personalsamtalen med rektorn och fick veta hur min tjänstefördelning skulle bli till hösten. Kommer att ha 3 klasser i psykologi och 3 i engelska. Sen så fick jag även veta att jag skulle få en 3%-ig löneförhöjning, tack så mycket!

Det är viktigt att man inte diskrimineras bara för att man är föräldrarledig! Det är ganska lätt att man "glöms bort" när man inte finns på plats. Men jag måste säga att min arbetsgivare har varit väldigt duktig på att inte glömma bort mig! Rektorn ringde till och med i början av föräldrarledigheten för att se om jag skulle fortsätta och få rikskuponger medans jag var ledig! Även när det gäller löneförmåner (som rikskuponger) så ska man inte diskrimineras!

Jobbet som jag har nu är egentligen ganska nytt, jag bytte precis i samma veva som jag blev gravid. Jag skrev på avtal och sen en vecka innan jag skulle börja fick vi plusset på stickan! Så jag var väldigt nervös för vad nya chefen skulle säga, speciellt med illamående i början av graviditeten som gjorde att jag ibland inte kunde ta mig till jobbet. Men alla på jobbet har hela tiden varit toppen! Det är så skönt!

Vår skötväska kan bli till en barnstol, väldigt praktisk!
Zack blev vääääldigt trött när vi skulle åka hem!
     

 

Per Holknekt

Per Holknekt var med i Efter tio imorse. Jag vaknade precis vid 10 och gick in och läste era kommentarer om att han skulle vara med, så jag hann precis se det! Men om ni missade det så finns det här på webben.

Det var en bra intervju tyckte jag. Man har fått läsa en hel del skit om Per Holknekt och hans missbruk, men han berättade väldigt öppet och ärligt om det i intervjun. Man fick ett väldigt sympatiskt intryck av honom.

Man fick även se två snabba bilder av höstkollektionen 2009! Spännande! Jag har hört mycket gott om den, bland annat att det ska vara många snygga jackor och kappor!

 

Jeanskjolen finns!


Ni som är så söta och rara och brukar ge mig så bra tips om var jag kan hitta Mollysarna på min önskelista. Nu tänkte jag tipsa om att jeanskjolen, som är så eftertraktad och slutsåld överallt, finns hos Fashionabelle. Finns i allafall en i storlek 3.

Jag har själv den i storlek 3 (den är lite liten i storleken) och tror att den kommer att bli stora favoriten i sommar! Nu får det ta och bli vår så att jag ksn börja använda den!!!

 

God morgon!

Idag var det min tur att stiga upp tidigt med plutten. Jag tyckte det var lite orättvist eftersom jag ska ju till jobbet idag... men det argumentet bet inte på en trött sambo. Han tyckte att det inte var samma sak att man ska till jobbet som att man ska jobba...

Men vi ska nog inte klaga så mycket för det funkar väldigt bra att inte ta upp plutten innan kl.6. Nu förtiden så vaknar han nästan prick kl. 6 varje morgon. Ska man kanske försöka ändra det till kl.7 då istället? Nee... det kanske är alltför egoistiskt...

Men plutten brukar bara vara vaken ca 2 timmar sen somnar han igen för att sova nån timme till.... då borde det väl ändå vara bättre om han sov den timmen direkt på morgonen istället för att ha denna korta vakna period på ca 2 timmar?

Tankar från en trött bambi...

 

Katten med dubbelmoral

Bloggvärlden kan vara ganska hård och kritisk. Oftast om man ger någon komplimanger eller skriver något snällt så beskyller folk en för att "smöra" som om normen är att man ska vara elak och hård.

Jag blev beskylld av Catya förut att jag "smörade" för Engla, men att jag sen hade blivit "elak" mot henne eftersom hon inte ville vara min vän?! Vilken chock jag fick när jag läste detta... shit.. alltså vilken fantasi den där Catya måste ha, tänkte jag.

Sen så har Catya haft "a thing for me" och skrivit hela två inlägg om mig! Om hur hemsk jag är. Visst, man kan inte vara älskad av alla. Lite skumt att störa sig på en persons blogg (som hon säger att hon ändå inte läser?) och dens kommentarer när det inte ens är i hennes blogg eller till henne jag skriver.

Nåja, för att komma till saken.... idag får jag läsa att Catya har skrivit elaka saker själv om Engla hos Bloggkommentatorerna anonymt. Ja, ni läste rätt... Catya som kritiserade mig om exakt detta... gör det själv? Måste ju vara lite pinsamt för henne att bli påkommen med detta. Och skummare människa får man nog leta efter... eller hon kanske inte är på riktigt om man får tro på kommentarerna hos Bloggkommentatorerna.

Detta var lite på sandlåde-nivå.... vet inte varför jag slösade energi på det...? Nu går jag och lägger mig! God natt!


 

Min garderob är komplett! - För tillfället i allafall...

Ja, efter shoppingen idag så känner jag mig så nöjd med garderoben. Den känns väldigt komplett just nu i allafall... sen får vi se hur jag känner om en vecka  :)

I påsarna så fanns:


En 9th sweater i purple. Jag provade den även i chalk och dark powder och dom var alla grymt snygga. Jag hade sån beslutsångest. Men jag har länge längtat efter den i purple och tjejen inne på Mathilde tyckte att jag passade bäst i den färgen så därför fick det bli den.

Jag tänkte även lite på att den är lite ovanlig i färgen purple, vilket är lite roligare och ger nog ett bättre andrahandsvärde! Tusen tack till läsaren som tipsade om att den fanns i purple på Mathilde!!

Sen så blev det alltså en Kobe & shottis dress i färgen red. Jag provade även den i powder, men jag tyckte att den ljusa överdelen förstorade mina bröst så dom såg gigantiska ut.

Klänningen är verkligen underbar och så lyxig i 100% siden (nederdelen) och 100% bomull (överdelen). En massa mollymynt och fransar runt om. Den är liten i storleken så jag gick upp en storlek.

Klänningen kommer att användas mycket i sommar, perfekt att ha på sig på sambons 30-års fest, Mammablogg Galan och bröllop och dop.

Jag är så nöjd med mina köp!
(Bild på klänningen på, kommer senare!)

 

Är Alfons en hallick?

Shit pommesfrites va förvånad jag blev nyss. Jag sitter och gör ordtest på nätet och så dyker ordet/namnet Alfons upp med alternativen:

Tillräcklig mängd
Uppläsning
Svärd
Avkoppling
Hallick

Och då tänker man ju... inte kan en kär barnboksfigur vara döpt till "hallick"? Och tänk på alla barn som heter så...

Men så googlar jag fram:
I Danmark är namnet Alfons ett slanguttryck för hallick.
Källa: http://www.namntoppen.se/index.php?page=namefacts&name=Alfons

Man lär sig något nytt varje dag!


 

Sötnos, du är ju så underbar!


 

Röstningspåminnelse!

Glöm inte att rösta på mig på MammaBlogg Galans hemsida! Ni får bara rösta en gång, men rösta gärna på mig i alla kategorier jag är nominerad i:

♥Sveriges Bästa Mammablogg

Färgstarkaste Mammabloggaren

Bästa Glamour Mammabloggaren

Bästa Barnmodebloggaren


Gå in och rösta NU! Annars häller jag tomatsås över sambon  ;)


Och har ni varit inne hos moolin.se och röstat på mig idag? Där kan ni rösta på mig varje dag! :)

 

Väckarklockan ringer


Nu har jag varit och shoppat lite på stan. Vad som är i påsarna får ni se sen!

Chefen ringde medans jag var på stan och ville att jag skulle komma in och prata om när jag ska börja jobba igen. Blää, fick ångest direkt. Har ingen lust att börja jobba igen, vill mysa med min underbara son och shoppa hela dagarna  :)  Hihi... men det går ju förstås inte!

Men hans telefonsamtal var lite som en väckarklocka där jag gick runt i drömmen och shoppade.

 

Krypträning

God morgon! Här pågår stenhård krypträning för fullt. Jag har till och med övergett plutten just för tillfället. Han ligger ute i vardagsrummet på parketten och tanken är att han ska kunna dra sig framåt lite och glida på golvet. Men jag hör mest hur han bankar i golvet, han har inte riktigt fattat grejen.

 

Tiden är inne att skaffa barn

En vän till mig hade fått höra en konstig sak när hon berättade för en annan vän att hon var gravid. Denna vän frågade min vän om det var för att det var "inne" att skaffa barn som hon hade beslutat sig för att skaffa barn nu. Vad är det för konstig fråga egentligen?

Hela livet förändras när man får barn, inte grundar man ett sånt beslut på om det är "inne" eller inte.

Jag och sambon kände att vi var redo för barn när vi hade beslutat oss för att gifta oss (alltså när han friade). För det kändes som om vi var säkra på att vi ville vara tillsammans hela livet då.

Men egentligen planerade vi inte riktigt att vi skulle ha barn just när vi fick det. Utan vi började med att slarva lite med preventivmedel (det kändes inte så viktigt längre..) och efter bara två gånger av "slarv" så var det ett plus på stickan. Först var vi väldigt chockade (trodde inte att det skulle gå så lätt) men sen så kunde det inte kännas mer rätt. Och idag ångrar vi oss inte en sekund, när vi har världens underbaraste plutt! Spela roll om vi är "inne" eller inte???!!?

 

BB för hundar och katter


Tydligen
så finns det ett BB för hundar och katter i Helsingborg. Där kan hund och kattägare få hjälp med mödra- och barnavård. Låter toppen! Jag tror att det kan behövas!

I USA så finns det till och CTG för hundar! (CTG mäter hjärtljud och sammandragningar).

Jag var sugen på att föda upp Ragdolls (den rasen vår katt är), men det är så mycket arbete bakom det och väldigt liten förtjänst. Men det skulle vara roligt! Kanske någon gång i framtiden?


P.S. SNÄLLA söta rara! Rösta på mig på Mammablogg Galans hemsida!!! PLEASE!!

 

shottis & kobe dress


Är den inte som ett konstverk?
Shottis & kobe dress i 100% silke från Odd Mollys sommarkollektion.

 

Hjälp Skipper!

Min älskade systerdotter Carin har en stor passion för hundar (och har även en blogg om hundrasen GammelDansken) och bad mig skriva ett inlägg om en hund som heter Skipper som behöver ett nytt hem. Så här skriver hon:

Jag har skrivit en del om en hund som blivit beslagtagen av polisen, Skipper heter han. Nu har domen kommit och Ritva blev dömd för vanvård. Jag vet inte mycker mer men nu har inte Skipper någonstans att ta vägen!

Vi vågar inte ta med honom hit eftersom att vi har valpar här och dessutom innebär det ju självklart också att Elin skulle bli stressad om en helt främmande hanhund kommer instövlande här hemma.. Nu ber jag er att fundera lite på om ni själva eller någon ni känner kan hjälpa oss? Om han inte får ett hem snarast så måste han avlivas, och det skulle vara riktigt tragiskt med tanke på vad han redan gått igenom! Han är en vettig hund och han verkar må bra. Jag vet inte vad jag själv kan göra, jag får inte ta med en hund hem. Det gör ont i mitt hjärta att jag själv inte kan göra något så jag ber er att hjälpa till att rädda lilla Skipper! Snälla hjläp oss att hitta honom ett bra hem!

Jag hoppas verkligen att någon vill hjälpa Skipper!
Om ni vill veta mer så kontakta gärna Carin via hennes blogg.

 

Skatteironi

Idag fick jag min deklarationsblankett som visade att jag ska få tillbaka 3264 kronor på skatten. Jippe! Alltid lika skoj!

En kompis till mig som jobbade extra som brevbärare tyckte att det var så knäppt när folk stod vid brevlådan och väntade på sina skattebesked och sen blev jätteglada över att dom skulle få tillbaka pengar. Det var ju pengar som dom redan hade tjänat men som dom hade betalat för mycket av till staten. Det är ju inte så att staten ger dig pengar, det var ju dina pengar hela tiden. Vilket är ju sant. Det är ju snarare så att man har sparat pengarna, lagt undan lite varje månad under ett år, och nu får man ta del av allt man har lagt undan på en gång! Och göra nåt skoj för pengarna! Lyxa till det lite kanske! :)


Men det ironiska är att kosnadsförslaget som jag fick igår hos tandläkaren på operationen av mina visdomständer var på 3280 kronor. Så man kan säga att jag har sparat till min operation under ett års tid..... jätteskoj....

 

Tre gånger rosa


Som jag skrev tidigare så har jag en 20% rabatt kupong hos Åhlens och Åhlens City har ju en del Odd Molly. Jag var där igår efter tandläkarbesöket och kikade lite men hittade inget jag verkligen ville ha. Men dom tre plaggen som jag funderade lite på och som fanns i min storlek är dessa tre rosa plagg (kom på senare att dom var ju alla rosa!).

Artology Tunic, har ju denna i chalk och älskar modellen. Tycker den är jättefin och är den som jag vill ha mest av dessa tre. Kostar 1400 kr, så jag sparar i allafall 280 kr på den.

Cupcake Tank, har redan den i dark blue och gillar den massor. Skulle gärna vilja ha den i flera färger... men jag vet inte om jag vill ha den i just rosa? Kostar 800 kr, så jag sparar 160 kr på den.

Grandma's coat, vet inte om denna är "min stil" egentligen. Men jag såg en skyltdocka med denna på och det var hur snyggt som helst! Sen vill man ju utnyttja rabatten till max och det skulle jag göra om jag köpte denna som kostar 2099 kr, då skulle jag ju spara hela 419 kr.

 

Mammablogg Galan


Nu har röstningarna kommit igång inne på Mammablogg Galan! Gå gärna in och rösta på mig (klicka på bilden här ovanför), man får bara rösta en endaste gång per ip, så begrunda er röst noga innan ni röstar.

Jag har faktiskt inte så stora förhoppningar på att vinna, det är riktigt många fina bloggar med och tävlar! Men jag ser fram emot att träffa alla!

 

Bäst och pest just nu

BÄST
1.) Bästa stunden på hela dagen var imorse då vi låg i sängen och gosade. Jag kittlade Zack så att han skrattade en massa. Det värmer verkligen i hela hjärtat.

2.) Tandläkarbesöket var gratis idag och jag ska inte dit förrän om över en månad. Alltså gott om tid att förtränga det hela.

3.) Jag har en 20% rabattkupong hos Åhlens... som kanske ska användas till att köpa en ny Odd Molly. Vet bara inte vilken... tyckte att deras utbud var lite begränsad.PEST
1.) När deodoranten ska lämna märken efter sig på kläder. Dessa vita fläckar är inte snygga! Trist att behöva tvätta hela plagget också bara för att det är en deodorantfläck på den, när man lika gärna hade kunnat vädra plagget.

2.) Att det snöade lite idag... skulle det inte bli vår..?

3.) Lågkonjunkturen.... blää... inte roligt att hela tiden höra om alla människor som mister sina jobb  :(

 

Babysittern som fortfarande hänger med


Babysittern har varit ovärderlig. Den är rosa och det står "princess" på den och den är superbra på alla sätt och vis.

I början så sov Zack i den och vi var tvungen att ha en liten grön kudde bredvid honom för att han var så liten. Nu används den mest när jag duschar eller tar ett bad när jag är ensam hemma med honom. Han är oftast jättenöjd när han sitter i den och han pratar ofta med flugan som hänger i mitten.

Men det är kul att se hur mycket han har växt. Från att behöva en kudde bredvid sig till att kunna ta upp hela babysittern själv!

 

4 dl av min älskling

Idag har älsklingen varit och gett blod. Han tycker mycket synd om sig själv och känner sig svag och frusen. När jag frågar honom hur mycket blod han gav så säger han 4 dl. Då säger jag att det är ju ingenting, jag förlorade ju 2 liter blod under förlossningen och var ändå relativt pigg efter. Vilket gnäll över 4 dl...

Neee... men jag är glad och stolt över att han ger blod. Han är verkligen superduktig när det gäller allt sånt där, han har skickat in att han vill donera sina organ när han dör...osv. Han är en väldigt omtänksam person, min älskling  :)

 

Earth Hour


På lördag 20.30 är det earth hour. Ni kanske har sett reklamen för det? Då ska hela jordens befolkning släcka lamporna för jordens skull. Jag tycker att det är ett superhäftigt intiativ och vi här hemma kommer självklart att vara med. Ska ni?

 

Mina fina tänder


Jaha, nu har jag varit hos tandläkare och fått tid för operation i slutet av april. Lite mer än en månad dit... skönt!

Jag bad att få bilden av mina tänder utskrivet. Första gången jag såg bilden så såg jag ju visdomstanden som jag har ringat in med en blå cirkel och sa till tandläkaren att jag förstod att jag hade ont när tanden såg ut så där. Men så säger tandläkaren att det är fel sida! Det är på andra sidan som jag har ont!

Tanden som jag har ringat in med den blåa cirkeln är helt under tandköttet så därför har jag inte ont där. Men på andra sidan (röda cirklarna) där har jag ont. För den nedre sticker fram lite grann så att det har bildats en ficka där bakterier tycker om att bo. Det är ena hörnet som sticker fram, ni kanske ser det på bilden....

Men tandläkaren tyckte att det var lika bra att ta bort båda på den sidan, lika bra när jag är bedövad på den sidan. Han berättade lite om komplikationer som kan uppstå och det värsta som kan hända är att man kan tappa känslen i läppen om han skulle råka skada en nerv, men det brukar komma tillbaka efter ett par veckor och är ytterst ovanligt.

 

Vecka 13 - #914 Comma Top


Denna veckas "Veckans Odd Molly" är sponsrad av MissGreta.se som skickade mig en Comma Top att recensera. Tusen tack!

Vid första anblick så ser Odd Mollys Comma Top ut som ett linne, men det är inte direkt något vanligt tråkigt linne. Det är ett otroligt fint handarbete med så mycket fina detaljer, mycket mer än "bara ett linne"! Fina spets detaljer, knyt i urringningen och förstås dom fina brodyren gör detta till det finaste linnet jag äger!

Comma Top är i 100% bomull och finns i färgerna: Chalk, Red, Dark Blue och Pink. MissGreta.se har Comma Top i färgerna chalk och red.

Lila sidenband att knyta i ryggen      Välsydd och se på alla detaljer!
                  

Fina broderade blommor framtill                                                 
                 

Jag tycker att Comma Top är normal i storleken. Den satt jättebra på mig även fast jag har en del graviditetskilon kvar. Jag tycker att det är skönt med ett linne som inte är så urringat och ett linne som är lite "finare" som man kan ha i sommar när det är varmt och man vill vara lite finare.

Har du en Comma Top? Vad tycker du om den? Kommer du att använda den mycket i vår/sommar tror du?

 

God morgon!

God morgon! En ny härlig vecka! Idag ska sambon iväg och ge blod, hoppas att han inte svimmar som han gjorde en gång (fast då hade han inte ätit någon frukost och det var precis innan lunch).

Själv så ska jag iväg till tandläkaren, men för mig blir det inte så blodigt eftersom vi bara ska ha en kort träff och prata om operationen (att ta bort mina visdomständer).

Hoppas att ni allihopa får en underbar vecka! :)

 

Den nya kattsanden

Sambon var tvungen att köpa en annan sorts kattsand än den vanliga kattsanden. Men detta är mer papper än sand. Varje gång jag går på toaletten så ser jag kattlådan i ögonvrån och jag tycker att det varje gång ser ut som såna där larver à la Fear Factor. Se själva:


 

Zacks favorit just nu

 

Den här lyssnar vi på om och om igen, ca 20 gånger om dagen. Zack älskar den och blir jätteglad när han hör den (speciellt refrängen). Han skrattar och gungar fram och tillbaka, kanske hans sätt att dansa?  :)

Men gissa om jag har den i huvudet.... går och nynnar "hipp hurra för här kommer bumbibjörnarna...." hela dagarna...

 

Dagens outfit


Junk Food Tee och Juicy Couture hoodie.


Här ser också resultatet efter Spray-tannen. Tycker att der ser okej ut efter att ha duschat två gånger.

Zack har hårdtränat på att krypa medans kompisen var här. Han börjar fatta att han ska dra fram knäna nu... så det känns som om det är på gång!

 

Svar på några kommentarer:

Postat av: malin

dåligt att man måste hjälpa dig få pengar via freefod för att vinna

Malin: Det är många som redan har blivit medlem via min blogg så det är roligt att kunna lotta ut något bland dom. Sen så gäller det en tia per ny medlem, det är småpengar och det kostar inget att bli medlem. Men det är synd att du tycker att det är "dåligt" att jag lottar ut saker jag har vunnit själv och att jag kommer behöva betala porto ur egen ficka för att kunna skicka vinsten.


Det är flera som undrar om man får vara med om man redan har blivit medlem på egen hand och svaret är nej (känns rättvisast så). Men jag kommer att ha flera tävlingar inom mycket snar framtid.


 

Tävling - Vinn Fresh Look färgade linser och en VooDoll


I vinstpotten ligger ett set med färgade linser från Fresh Look i färgen Brown med en liten flaska linsvätska (värde 219 kr.) och en Fluffbabe Darling VooDoll (värde 99 kr.).

Fluffbabe Darling gör som hon vill och hon förtjänar det. Fluffbabe Darling garanterar att ditt liv aldrig blir tråkigt. Hon ger dig den droppe glamour du förtjänar för att känna dig som den drottning du faktiskt är.
Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att bli medlem hos Free Food (helt gratis och du kan tjäna ihop till presentkort hos ICA, Willys och Hemköp!). Om du redan är medlem och har värvats av mig så kan du vara med direkt!

Skriv din mailadress i mailadress fältet (måste vara samma som hos Free Food) så ser jag att du har blivit medlem på min egna medlemssida.

Tävlingen pågår i en vecka, så nästa söndag kl. 12.00 drar jag en vinnare!

 

Känslan av en bild


Så här ser det ut just nu när jag tittar ut genom fönstret.

Härligt att se hur solen skiner in på grannhuset och deras balkonger. När jag ser denna bild så får jag en känsla av Paris. När vi var i Paris så bodde vi på ett hotell inne i stan och husen stod så tätt i det området, så när man tittade ut så såg det ut ungefär så där. Men speciellt när solen skiner in så där så får jag känslan, "vår-i-Paris-känslan". Tänk våren i Paris! Så härligt!

 

Dagens Zack


Idag har Zack på sig en brun boilersiut från Katvig och Tummen strumpor, eller "Fångdräkten" som kompisen kallade den. Kompisen som vi fick "Fångdräkten" av kommer hit idag så självklart måste Zack visa upp den fina presenten. Hihi...varför ska man alltid göra så? Känns lite fejk egentligen... men man vill ju visa att man tyckte om presenten och använder den  :)

 

Uppdaterat Odd Molly inlägg

Kände att det var dags för några uppdateringar:

Listan på mina Mollysar är nu helt up-to-date

Min önskelista på Mollysar är uppdaterad sen några dagar tillbaka.

Listan på webbutiker som säljer Odd Molly är uppdaterad:
Har tagit bort Gucce som snart stänger och Galleri Elverket som inte verkar köpa in några nya Mollysar.
Har uppdaterat informationen om MissGreta.se efter att ha haft mer kontakt med dom.
Har lagt till Estilo Design,... ingen "riktig" webbutik men man kan maila och beställa Odd Molly från dom.
Har även lagt till några utländska webbutiker som säljer Odd Molly.


P.S. Odd Mollys sommarkollektion har börjat dyka upp i webbutikerna nu!

 

Robinson i gyttjan

Här hemma så såg vi på första avsnittet av Robinson. Jag tyckte ganska så synd om dom där i leran. Dom hade fantiserat om att komma till en paradisö men kom istället till en gyttjepöl. Det var ju lite tråkigt att kärleksparet skulle splittras första avsnittet, man hade ju gärna sett hur deras realtion ahde utvecklats. Men jag fattade aldrig riktigt om nån av dom hade pojkvän/flickvän/man/fru hemma?

Nå, vad tyckte ni om Robinson? Kommer ni att följa det?

Det är ju roligt att det är lite tuffare i år!Imorgon så ska jag testa min nya Odd Molly top (som ni får se på måndag som nästa veckas Veckans Odd Molly). Sen så får vi besök av en kompis!

På måndag ska jag dessutom till tandläkaren för att kolla på visdomständerna och diskutera operation! Ouch! Zack får följa med dessutom!


 

Somriga Sanna


Nagellacket som jag fick Goodiebagen var ju helt okej, även på mina smutsiga händer. Känns väldigt somrigt! Nagellacket kommer från Make Up Store och heter Sanna. Eftersom jag inte kommer göra slut på två stycken flaskor själv så kommer jag nog lotta ut den andra flaskan!

 

Ingen hit!


Min fina fot


Näää... jag klarade inte av att vänta 4-6 timmar på att duscha. Jag duschade efter ca en timme. Tur är väl det, för jag ser ändå smutsig ut. Inte konstigt med tanke på att sambon sprayade på TRE GÅNGER SÅ MYCKET spray-tan på mig än vad det skulle va. Han skyller på att han försökte få det så jämnt som möjligt! Hmmm!

Jag ringde och beklagade mig för en vän och vi kunde inte undgå att dra paralleller till Ross i Vänner när han solduschade sig.... haha... Neee... spray-tan var ingen hit!

 

Smutsig


Haha... så här snygg är jag efter att ha blivit sprayad. Nu ska detta sjunka in och jag får inte duscha på 4-6 timmar!! Gah! Jag vill duscha NU! Känner mig så smutsig.

Sambon sprayade mig medans jag stod i badkaret. Sprayen var svinkall och det luktade hårspray. Jag vet inte om han sprayade på för mycket eftersom det rann på en del ställen och det tror jag inte att det ska. Dessutom så gjorde han slut på en hel sån där sprayflaska.

Men det känns som om det är svårt att få detta till en jämn solbränna, så jag kommer nog sticka iväg och sola solarium imorgon för att jämna till brännan. Men vi får se... har ju inte sett resultatet ännu!

 

Odd Molly kombinationer

Jag fick en fråga från en läsare om hur jag använder mina pointelle linnen, med vad jag kombinerar dom. Så här kommer ett inlägg om mina vanligaste Odd Molly kombinationer:


Tycker att det gula linnet matchar dom gula broderierna i Diary Cardigan så fint. Hade på mig denna kombination senast igår! Annars så tycker jag att pointelle linnena passar under dom flesta OM koftorna och på sommaren så kan man ha dom som dom är!Detta är nog den Odd Molly outfitten jag använder mest hemma. Så mysigt att gå om kring i Long Cardigan hemma. Till detta så har jag leggings och raggsockor.Älskar min Hoodly Knit (som är dark blue ej grå, en mycket ovanlig färg på denna!), den används flitigt och på sistonde tillsammans med min älskade Hatehate tee! Så skön kombo!
Denna kombination med Everyday Long Cardigan i rose tillsammans med just denna underklänning som är på bilden användes flitigt på alla fester i höstas/vintras. Jag tror att jag hade på mig exakt denna outfit fem gånger under fem olika fester eller nåt (med olika grupper av människor, så därför kunde jag komma undan med samma outfit så många gånger!). Till denna outfit så använde jag mina rosa sötvattenspärlor. Jag kände mig så fin!!

 

Brazil Nut


God morgon allihopa! Vi har ätit frukost i lugn och ro och så har jag tagit en varmt bad. Jag har scrubbat kroppen med min favvo The Body Shops Brazil Nut Body Scrub och sen smort in mig med Brazil Nut Whip Body Lotion. Sambon tycker att det luktar godis om dom, jag älskar doften... och ja, det luktar nog lite godis  :)

Jag tog och scrubbade och smorde in mig ordentligt för att jag tänkte ta och testa Sun sprayen jag fick senare ikväll.

 

Goodie goodie


Jepp, nu är dom första två goodiebagsen här från katrinsgoodiebag.se. Det var några som undrade vad jag skrev för att vinna, jag kommer inte ihåg exakt men på ena så skulle man skriva en motivering varför Vitaminwells var bättre än mjölk och då skrev jag att dom är bättre eftersom dom är godare än mjölk så dricker man mer av dom och får alltså i sig mer vitaminer än mjölk!

Sen var det nåt om varför pocketböcker var så bra och då skrev jag nåt om att folk är lata av naturen och vill ha något lätt att läsa... typ.. nåt sånt... haha...

Aja, dom verkade gilla mina motiveringar! Så mycket så att jag till och med kommer att få en till goodiebag nästa fredag! Woho!

Ni kanske är nyfikna på innehållet då... och här kommer det:Jag vann alltså:
3 flaskor Vitaminwell Focus (det var en i ena påsen och två i den andra??)
2 st. Clean Aha's ansiktsrengöring
2 st Axe deodoranter (som sambon får)
2 Tan Can spray tan (ska bli roligt att testa!)
2 st pocketböcker
2 st nagellack från Make Up Store
2 par färgade linser Fresh Looks
2 st VooDollsDet som jag är mest nöjd med att spray tan (jag är så blek!) och nagellacket. Jag lovar att komma med recensioner sen!

Men det är ju inte så roligt att ha två stycken av samma pocketbok och VooDoll och dom färgade linserna som jag fick, båda paren var bruna och både jag och sambon har redan bruna ögon! Så det blir nog att ge bort en del av sakerna och så kommer jag nog lotta ut en del här på bloggen!


Så följ gärna bloggen så att ni inte missar tävlingarna som kommer!

Follow Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...

 

Cupcakes!

Det blev Peanut butter cupcakes, perfekt att mumsa på en fredagkväll  :)
 

Jag och plutten på stan!

Jag och plutten har haft en trevlig dag på stan med några vänner.


En av dom många hissarna vi åkte i under dagen. Det är verkligen vidrigt att åka hiss i Stockholms innerstad, luktar kiss i 80% av dom. Blääää


Överallt på stan så såg man haremsbyxor. I Lindex skyltfönster, på Gina Tricots reklamskyltar... dom verkar invadera stan.

  
Det blev en jättegod lunch, saffransmarinerad kycklingfilé med apelsinsås, mums! Det var riktigt kul att träffa Malin, Zack gillar henne så mycket!

 

P.S.

Snälla söta rara ni rösta gärna på mig på Moolin.se (ni kan göra det en gång per dygn, så om ni redan har gjort det så gå in och gör det idag igen!)

Missa inte att bli medlem hos Free food och få en massa presentkort hos ICA, Willys eller Hemköp!

Snart så slutar auktionen på Salon Silk Dress, missa inte att lägga ett bud om du vill att den ska bli din!


 

Freud var inte snäll mot oss psykologilärare

På tal om äckliga ord... så kom jag att tänka på hur det är som lärare när man undervisar i psykologi och kommer till det psykodynamiska perspektivet och Freud.

Freud var inte snäll mot lärare när han döpte utvecklingsstadierna till orala fasen, anala fasen och falliska fasen. Tänk er att stå framför en hel klass med tonåringar och så ska man prata om analafasen! Det var inte lätt i början! Men man vänjer sig. För mig är det vanliga termer och jag kan lätt prata om dom, men det blir alltid en massa fniss och skratt när man börjar prata om Freud.


 

Happy friday!


God morgon! Vi är uppe med tuppen idag. Zack vaknade vid kl. 6 imorse. Det är kanske lika bra det eftersom det är ett fullspäckat schema idag med shopping och lunch på stan och träff på BVC. Förhoppningsvis också att hämta ut goodiebags och baka cupcakes om det hinns och orkas med.

Happy friday! :)

 

Äckliga ord

En kompis till mig som är gravid har en sambo som retas en hel del med henne, bland annat genom att säga till henne att han har befruktat hennes ägg. Vilket är ju sant. Men hon hatar när han säger så. Hon tycker att det låter så äckligt. Jag kan nog hålla med om att det låter kanske lite äckligt och det finns ju en del ord som har lite extra äckelvarning över sig... befrukta är nog en av dom.

Eller vad säger ni? Har ni några ord som ni helst inte använder eller helst inte vill höra?

 

Uppdaterad önskelista

Jag tyckte att det var dags att uppdatera min Odd Molly önskelista eftersom den förändras hela tiden och så har jag ju köpt/fått en del som fanns med på min gamla önskelista.

Den som hade första plats på gamla listan har helt försvunnit från min önskelista efter att jag provade den och insåg att den kanske inte var så snygg ändå.... Nummer 2, 5, 7 och 10 på gamla listan finns nu i min garderob :)
Nummer 8 och 9 är jag inte lika sugen på längre... jag har hittat andra godbitar istället:


 

Att röka när man är gravid


Idag så såg jag en gravid tjej stå och röka. Det sticker verkligen i ögonen. Det känns verkligen jobbigt att se. Man vill nästan gå fram och skaka om henne. När jag var gravid så kastade jag onda blickar på alla som rökte i närheten av mig. Jag ville inte att min ofödda älskling skulle få i sig nåt av den äckliga röken.

Det jag tänker när jag ser en gravid tjej röka är att den stackars bebisen föds med ett beroende. Varför ska man göra så mot sitt barn? Ge sitt ofödda barn ett gift?

Jag trodde att alla människor var så pass upplysta att alla visste hur farligt det är att röka under en graviditet. Att man verkligen har sett att bebisar till rökande mammor väger mindre och är kortare när dom föds, dom har inte växt som dom ska i magen! Bara det är väl orsak nog att sluta röka!!

Jag vet att det är vissa som blir upprörda att jag har druckit nåt glas vin eller så medans jag har ammat. Men aldrig att jag ens skulle smaka lite vin när jag var gravid! Bebisen delar ju blodomlopp med en, så det är ju en enorm skillnad. Alla gifter man själv får i sig får bebisen i sig när man är gravid.

Vi har en kompis som snart är färdig med sin läkarutbildning och han har berättat att när det gäller i stort sett alla sjukdomar så säger dom: och så förvärras det förstås om patienten är rökare.

 

Ett lila paket

  


Jag har varit och hämtat ut paket med nästa veckas Veckans Odd Molly som är sponsrad av MissGreta.se. Tusen tack! 

Det var i en sån fin lila box med matchande rosett. Ett jättefint paket! Men innehållet får ni se på måndag! Tills dess ska jag testa min nya Molly :)

Jag köpte även ingredienser så att jag kan baka cupcakes ikväll!  mums!


 

Badpojke

  

Zacks första besök i badhus gick ganska så bra. Han log inte en endaste gång utan hade sin skeptiska min hela tiden. Men han grät inte eller så i allafall. Utan verkade mer undra Var fan har ni tagit mig?

Jag är glad att jag inte gick själv med honom till badhuset för det var ju inte direkt enkelt att byta om eller duscha med en liten bebis med sig. Allra svårast var att få om sig själv och plutten en handduk efter att ha duschat. Sen så klädde jag på honom och så fick han ligga på handdukar på golvet medans jag klädde på mig.

Men det var skoj att testa på att bada i badhus. Vi badade också lite i bubbelpoolen, det är ju alltid trevligt  :)

 

God morgon


Blev lite sovmorgon idag men nu ska vi snart bege oss av till badhuset (är lite nervös) och så blir det nog lunch och fika och sånt. Ska bli trevligt att testa en ny aktivitet med Zack. Solen skiner, man blir ju så glad! :)

Vad ska ni hitta på idag?

 

Låt goodiebagsen regna över er!


Ja, för goodiebagsen har då regnat över mig! Jag har vunnit hela TRE stycken hos katrinsgoodiebag.se. Detta var denna lilla hemlisen jag hade tänkt videoblogga om... men ähh... nu får det bli ett vanligt inlägg om det istället.

Jo, men det är sant! Jag vann två stycken goodiebags förra veckan med bland annat spray tan, färgade linser, vitamindrycker och en massa annat. Sen så har jag även vunnit en denna vecka! Helt otroligt! Ni måste testa ni med!

Dom verkar gilla motiveringarna jag skriver där borta hos katrinsgoodiebag.se! Jag ska få dom första två goodiebagsen på fredag så då lovar jag att visa er vad som fanns i dom!

(Och nej, jag är inte sponsrad av dom eller nåt sånt..... om nu någon skulle få för sig det. Jag har bara haft äckligt mycket tur!)

 

Går det att vara lycklig som singel?

Ikväll på Kvällsöppet med Ekdal så ska ämnet: Går det att vara lycklig som singel? diskuteras. Linda Rosing skulle ha medverkat men fick inte för Kanal 5? Men psykoanalytikern Tomas Böhm ska vara med och jag tyckte jag kände igen hans namn. Jag kikade i bokhyllan och fann denna:


Han hävdar i allafall att vi inte kan vara lyckliga som singlar. Det ska bli intressant att höra debatten.

 

Blogg-utmaning

Jag fick en annorlunda utmaning av Jessica, så jag tyckte det kunde vara kul att göra den.

Min utmaning består i att ni ska berätta följande:
VAD stör ni er på när ni  besöker en blogg första gången?
VAD tycker ni är bra och avgörande för att ni ska komma tillbaka till en blogg?

Tre av varje sort tack!
Länka till mig som utmanare, och utmana minst tre andra personer.


Jag gillar/fastnar för detta hos en blogg:
1.) Välskrivna inlägg (bra och varierande språk) med lite inslag av humor
2.) Mycket bilder
3.) Fantasi. Någon som bloggar om egna ämnen och inte bara härmar alla andra.

Jag gillar inte detta hos/i vissa bloggar:
1.) För mycket plotter, alltså för mycket reklam, knappar och länkar överallt.
2.) För mycket svordomar och dåligt språk. (Måttligt med svordomar är helt okej.)
3.) Att personen inte svarar på kommentarer, eller bara svarar i sin egen blogg. Jag är ibland själv dålig på detta, jag vet *aja baja*


Jag utmanar: Malin, Nina och JempaJenny.

Ni andra får gärna också svara på frågorna! Det är nog jättenyttigt för bloggar att få höra vad som är uppskattat och vad som är mindre uppskattat!

 

Min fobi


Att ha en brandsläckare hemma måste vara väldigt många vuxenpoäng, eller hur? Men nu när man har plutten så känns det som om det kanske vore bra. Vi är några som ska gå en HLR-kurs för barn också.

Men jag måste erkänna en sak, jag har fobi för att det ska börja brinna. Jag hatar brandövningar eftersom jag blir alltid helt svettig och nervös när brandlarmet tjuter i hela byggnaden. Låter ju som om världen ska gå under!

Bland det läskigaste jag har varit med om var för ett par år sen. Jag och sambon satt framför våra datorer (som vanligt) då jag kände att det luktade bränd popcorn. Jag frågade sambon om han hade poppat popcorn, det hade han inte... Så jag går ut i köket och sniffar... men det var inte där lukten kom ifrån. Jag sniffar vidare och märker att lukten kommer från ytterdörren.

Jag öppnar dörren och jag ser att trapphuset att fylld med rök. Jag får panik och skriker på sambon (min puls ökar bara jg skriver om detta igen för jag kommer ihåg paniken så tydligt). Vi bodde på tredje våningen och trapphuset är full med rök... så jag tänkte att nu dör vi.

Jag ropar till sambon att vi ska ta varsin katt i famnen och springa ut. Han försöker lugna ner mig men jag tar den ena katten och tar ett djupt andetag och hukar mig ner så att jag ska komma lite under röken och börjar springa nerför trapporna. När jag kommer halvvägs ner till nästa våning så är det en massa brandmän där och dom säger åt mig att gå hem igen och stänga dörren.

Så jag lyder brandmännen och springer upp igen. Sambon är kvar men säger att vi kanske borde börja packa en väska om vi måste evakuera. Men det behövdes aldrig för brandmännen fick branden under kontroll, men vår granne fick åka in till sjukhus för sina rökskador.

Sen har jag även fobi för fästingar... men den historien tar jag en annan gång...

 

Little swimmers


Imorgon så ska vi göra en utflykt till badhuset för första gången. Jag är lite nervös. Mest för att plutten kommer att frysa. Förut så fick vi en blöja från Huggies som man kan bada i (fråga mig inte hur det funkar!) så den åker på imorgon. Jag hoppas att han kommer att gilla att bada i badhus. Det är ju lite annorlunda mot att plaska hemma i badkaret....

Sen så ser jag fram emot paket (med nästa veckas Veckans Odd Molly) som borde komma imorgon eller på fredag!

--> P.S. Jag skulle bli superglad om du röstade på min blogg hos Moolin.se. Du kan rösta en gång om dagen!

 

Zacks matschema


Idag så utökade jag Zacks lunch. Förut åt han en halv stor burk, men idag fick han en hel. Det var inga problem för honom att få sig en hel stor burk och även lite efterrätt (hallon och blåbärs puré). Han blev så hungrig bara någon timme efter lunch så därför tyckte jag att det var dags att utöka hans lunch.

Jag gav även honom lite gröt till frukost, men han åt bara upp en halv portion. På kvällarna får han lugnt i sig en hel portion med gröt. Han älskar gröt!

Så, så här ser Zacks matschema ut för tillfället:

ca 06.30 (när han vaknar)  Amma
ca 08.00   Lite gröt
ca 10.00   Amma
ca 12.00   Lunch (en stor burk + lite efterrätt)
ca 15.00   Lite mellanmål (yoghurt)
ca 18.00   Middag (gröt)
ca  20.00  Amma

Nu när jag ser hur det ser ut, så tycker jag att det ser ut att vara för många mål under en dag. Jag ska försöka få bort amningen kl. 10 och se till att han äter en portion gröt kl. 8 så att han klarar sig istället (eller senarelägga det lite till kl. 9).

 

Veckans bloggtips: Fattigbloggen

I denna tid av lågkonjuktur så är ekonomi och pengar av stort intresse. Jessica Ritzén har startat en blogg som ehter Fattigbloggen som går ut på att hon ska leva på samma pengar som en som lever på socialbidrag under en månad.

Det blir ramaskri när hon skriver att hon ska leva på 2910 kronor efter alla räkningar. Folk med jobb och studerande lämnar kommentarer om att dom har ÄNNU mindre än det kvar efter alla räkningar är betalda. Det blir en tävling om vem det är mest synd om.

Men det är flera som också skriver att leva så "fattigt" under en månad är ju inte svårt, testa 3 månader eller 3 år.... då blir det en helt annan sak. Och jag kan nog hålla med om att en månad skulle nog dom flesta klara av att snåla till det så pass mycket att man som ensam vuxen skulle klara sig på 2910 kronor. Men att ha det så varje månad i flera år... det är nog riktigt tufft!

Men jag ska följa Fattigbloggen, det är väldigt intressant läsning. Kanske kan till och med bli en ögonöppnare för mig som är så shoppingberoende.

 

Ja, det stämmer nog


Hittade detta på en lyktstolpe och kunde inte låta bli att fota  :)

 

Dagens Zack


Fick en kommentar av en annan mamma idag på Öppna förskolan:
- Gud va lik dig hon är!

Ja, hon antog väl att Zack var en tjej för att han hade på sig sin rosa Small Paul body idag. Sen så tycker jag att Zack blir mer och mer lik sin pappa hela tiden... men ja, jag får höra ganska ofta att han är lik mig  :)

 

Bra tajming


Fick hem ännu ett presentkort från Free food, bra att få så här precis innan barnbidrag och föräldrarpenningen kommer. Men jag hade beställt två, men fick bara hem ett så jag har mailat dom om det...

Bli medlem hos Free food du också!

 

Stora sovande plutten

För några dagar sen så sänkte vi ju ner spjälsängen och så tog vi bort alla filtar och täcken som vi hade runt om för att "bädda in"  Zack. Han börjar ju bli så stor nu! Lite skillnad mot när han var 10 dagar gammal och kunde få plats åt fel håll i sängen.


 

Välkommen vår!

Vaknade ca 06.30 idag och är ändå ganska så pigg. Det ser ut att vara strålande vårväder ute så jag är sugen på att ta en promenad. Kanske en promenad till öppna förskolan, får se.

Imorgon så har jag och sambon planerat in att besöka badhuset för första gången med Zack! Men jag ska nog ringa idag och höra om dom tycker att man kan komma med en 6 månaders så där (jag är ltie nojig). Mest rädd är jag för att han ska frysa!

På fredag så ska jag på informationsträff om Förskolan. Någon representant från Stockholms Stad ska komma och prata om Förskola på BVC, så det kan vara bra att gå dit och lyssna. Vi har ju ställt oss i kö redan, man måste ju vara snabb med det här i Stockholm. Men jag borde vara lite mer aktiv i valet och kanske ställa oss i kö till några privata förskolor, känner jag...

 

Test av overall

I julklapp så fick Zack en overall av sin morfar. Det är storlek 68 på den, men den ser så stor ut (Zack har storlek 74 nu). Så vi testade den idag för att se om han kommer kunna använda den när vi ska åka till Sälen om 3 veckor och den ser ju faktiskt ut att passa riktigt bra! Han tyckte till och med att det var roligt att prova den! :)


 

Spärrat ip

Igår så spärrade jag ett IP-nummer för första gången här på bloggen. Jag har varit ganska så befriad från jobbiga typer, men igår tyckte jag att det var dags.

Personen lämnade flera konstiga och saboterande kommentarer, bland annat en kommentar på ryska? Men det jag menar med saboterande kommentarer är att personen hade skrivit att dens Odd Molly tunika hade gått sönder efter två gånger. Sen någon timme senare så skriver den att tunikan är dålig/värdelös men med ett annat alias men från samma ip-nummer. Den vill alltså att det ska verka som om många personer tycker att tunikan är dålig. Jag vet inte om motivet med detta var att sabotera för min sponsor eller nåt.

Jag släppte givetvis fram dom första kommentarerna (om någon tycker att tunikan är dålig så ska dom givetvis få skriva det), men sen när det blev fler och fler från samma ip-nummer men med olika alias så tröttnade jag och spärrade alltså ip-numret. Då kändes det inte som om personen var ärlig med sina åsikter om tunikan, utan ville bara sabotera.

Sen när jag kollade upp ip-numret så såg jag att personen hade varit inne på bloggen 33 gånger under gårdagen!! 33 gånger!! Det är ju fler gånger än vad jag är inne på min egen blogg. Creepy!

 

Dagens outfit


 

Odd Mollys hudvårdsserie

Jag har ännu inte bloggat något om deras hudvårdsserie eftersom det har varit ganska så begränsad information om den. Men nu vet jag lite mer om den!

Som dom flesta redan vet så kommer Odd Molly att samarbeta med CCS, som redan säljer flera serier av hudvårdsprodukter på apoteket.

Hudvårdsserien kommer att börja säljas i augusti och kommer att bestå utav 9 produkter: soap, shower gel, bath foam, body oil, bodybutter, body lotion, lip balm, hand creme och foot creme.

Produkterna är baserade på rena naturliga material som bomull och siden (med inspiration från deras kläder).

Tyvärr så kommer produkterna inte dofta som Odd Molly kläderna! Så jag är väldigt nyfiken på hur produkterna kommer att lukta.

 

Paket från POP

Idag så gick jag och hämtade ut paketet från Polaren o Pyrets nyöppnade webbutik. Jag fick ju chansen att testa den redan i fredags. Jag fick lite rabatt och gratis frakt så jag passade på och shoppade en del. Alltihopa för en tusenlapp... inte dåligt! Dom skickade även med en liten randig kanin  :)Köpte två bodies i nästa storlek och en söt mössa med knytband och tofs.Sen blev det en overall i ull (tänkte att det skulle vara bra att ha i Sälen), mockasiner, vantar och varma byxor i fleece.

 

Spoiler alertNu har äntligen mina spoilers kommit. En lila och en röd! Jippee  :)

 

Svar på läsarfråga


Fick en fråga från Rövarmamman
Hej har en fråga, hur gick de när du slutade att nattamma, hur gick du tillväga??

Svar:
Zack har bara vaknat 1-2 gånger per natt när jag nattammade. Han har alltid sovit väldigt bra (en kompis sa att han har bra sovgener eftersom både jag och sambon älskar att sova mycket).

Men vi slutade tvärt med nattamningen (då var han ca 4 ½ månad gammal). Han vaknade fortfarande 2 gånger men då tröstade vi honom lite (pratade, sjöng lite och kramade om honom) och han somnade om. Första natten grät han ca 30 minuter, sen minskade det snabbt. Det tog 4 nätter, sen har han inte vaknat något mer under natten.

Han var inte extra hungrig på morgonen och var lika glad som vanligt... så det märktes att han egentligen inte behövde dom där nattmålen. Det var mer av vana. Nu sover vi alla mycket bättre utan att behöva vakna flera gånger per natt. Det enda som var jobbigt att det kunde göra ont i brösten. Jag fick gå upp ett par gånger och pumpa. Men nu är det absolut inga problem.

Nu är det snarare mer problem att få honom att sova på dagarna. Men då brukar vi ta hjälp av hans gröna elefant (som ni ser på bilden) som han fick av sin moster och kusiner. Den spelar en liten melodi och så brukar han snutta lite på den ibland. Den hjälper honom att somna på dagarna.

 

Lång sovmorgon

Så här såg vår kväll ut:

ca 20.00 - Zack somnar
ca 05.00 - Zack vaknar och ligger och skrattar (?) och pratar lite, men somnar snart om
ca 07.30 - Zack vaknar igen och jag ammar. Sambon går upp med honom så jag får sova vidare.
ca 09.00 - Sambon kommer in med Zack och jag ammar igen och vi somnar om båda två.
ca 12.00 - Vi vaknar

Shit, va vi har haft en lång sovmorgon. Skönt.

Zack har gått till att bara sova ca en halvtimme när han sover på dagarna, förut så kunde han ju sova 2-3 timmar på dagarna. Han kanske har återgått till det? Får hoppas...

 

To videoblogg or not to videoblogg, THAT is the question!


Jag i min Cupcake Longtop och Zack i sin Pippi body


Fick nyss en massa bilder på bland annat mig och Zack från i torsdags. Alltid kul när man får kort som någon annan har tagit. Oftast är det ju jag som är fotografen här hemma och så då hamnar jag inte så ofta på kort (om jag inte tar kort på mig själv förstås...).

Jag har funderat lite på detta med videoblogg. Det var ju några av er som ville att jag skulle videoblogga lite. Jag är lite skeptisk eftersom jag tycker att jag ser ut och låter som en tönt när man spelar in sig så där (man gör ju till sig så, vilket nästan är oundvikligt). Men jag har ett par hemlisar som skulle vara skoj att dela med sig med er... och då skulle ju videoblogg vara ett kul sätt att berätta dessa överraskningar. Låt mig fundera lite till.... (annars så får jag väl avslöja hemlisarna i vanliga inlägg)

 

Ballar av stål


Ikväll är det premiär för svenska versionen av Balls of steel. Jag och sambon älskar orginalserien, så vi ska definivt se på den svenska version ikväll på Kanal 5.

Om ni har missat orginalet, så finns här ett klipp med det bästa från serien:

http://www.youtube.com/watch?v=ENlJB9gDs4g

 

Rösta gärna på mig!

Åh, jag har fått äran att bli nominerad till månadens blogg hos Moolin.se. Ni kan rösta en gång om dagen och jag skulle bli jätteglad om ni gick in och röstade på mig!  :)

 

Dagens godis


Jag har suttit och gjort iordning lite lyxig fruktsallad. Det känns lyxigt eftersom det tar ju en stund att skala och hacka allt och sen så att det ska vara så dyrt med frukt! Kostar ju nästan en hundring att göra en fruktsallad!

Extra mumsigt är det med en klicka extra söt grädde i en skål  :)

Och jag återkommer till frågan: Hur skalar man en kiwi på bästa sätt?
Kiwin måste vara den besvärligaste av alla frukter. Det blir sånt där hår överallt och den är omöjlig att skala.

 

TheCritics

Senaste nytt i bloggvärlden är ju TheCritics, med gamla Tyskungen i spetsen.

Tyskungen är ju otroligt duktig på att skriva och det finns mycket talang där. Om man inte har läst hans gamla bloggrecensioner så måste man göra det! Men nu med TheCritics så ska han och ett gäng andra recensera andra bloggar enbart.

Jag måste säga att jag hade höga förhoppningar när det gäller TheCritics som dom inte riktigt har levt upp till... ännu. Det är ju bara dag 1 så dom har nog fortfarande mycket att leverera. T.ex. så blev jag lite besviken på recensionen av Englas blogg, trodde att den skulle vara mycket längre och ingående så som Tyskungens gamla recensioner.

P.S. Engla ska tydligen också på Mammablogg awards!

 

Zacks egna visa

Jag är verkligen jättedålig på att sjunga. Jag har till och med fått höra från vänner att jag inte kan sjunga. Så jag är väl medveten om detta och brukar försöka undvika att sjunga, förutom hemma eller i bilen eller om jag är onykter...

Men i allafall... så kan jag inte så många visor men jag märker ju att Zack tycker om musik. Så jag har hållt på och sjungit den enda visan jag kan, för honom, ända sen han föddes. Jag har gjort om den så att den är hans egen visa... Det jag brukar sjunga är:

(Melodi: Lilla snigel) Lilla plutten akta dig, akta dig, akta dig. Lilla plutten akta dig, annars tar jag dig!

Det är liksom hans egna lilla sång (vi kallar ju honom för plutten). Och han älskar den. Han älskar sin mammas falsksång som bara ett barn kan.

Så när han är ledsen så brukar han stanna upp och lyssna om jag sjunger den för honom. Om han är glad så skrattar han när han hör den. Den funkar i alla lägen. Jag sjunger nog den 10 gånger om dagen och han tittar alltid på mig med glada ögon när han hör den. När jag sjunger annat, vilket jag har provat, så är det inte alls samma reaktion!

Jag tror att det har blivit mitt sätt att säga "jag älskar dig" till honom och han verkar förstå det....

 

Skratt leder till hicka

Vi har kommit på att Zack är kittlig... det är så kul att kittla honom  :)

Mot slutet av filmklippet så får han hicka, vilket han ibland får när han skrattar mycket... gullungen. Han hickade mycket när han var i magen också  :)


 

Vecka 12 - #848 Artology Tunic


Denna veckas "Veckans Odd Molly" är sponsrad av FolkArt som skickade mig en Artology Tunic att recensera. Tusen tack!

Tunikan är i 100% lyxigt silke. Den har två knappar fram och ett band att knyta i ryggen (eller fram). Den har otroligt bra passform och passar bra över bysten även fast jag fortfarande ammar. Jag är väldigt sugen på att skaffa denna tunika i flera färger just för att passformen är så otroligt bra.

Citat från en läsare: Den mest mönstrade jag har just nu är min ÄLSKADE rosa/röda sidentunika Artology Tunic.
Känslan och snittet i den tunikan är underbart!


Finns i färgerna: Blush, Dark Powder, Chalk och Multi. FolkArt har den i Blush, Chalk och Multi.

Fint knytband i ryggen      Söta volanger på ärmarna
         

 Väldigt fint sydd med fina sömmar
       

Artology tunic är en ny tunika som visar precis vad som är utmärkande för vårkollektionen 2009.

this odd molly spring 2009 collection has been composed using 32 carefully chosen transcontinental colors. while color is always wonderfully complex and demanding, it is still the ultimate prism of beauty and the true scent of artology. color is always best served with a perfect little absence of balance, then consumed in the same manner.

Har du en Artology Tunic? Vad tycker du om den? Eller vill du kanske ha en? Vilken i så fall? Hur och när skulle du bära den?

 

69:50 kr.Dessa tröjor tyckte jag var himla söta. Finns hos H&M för 69:50/styck!

 

Zack sitter och diggar

Jag sitter och skriver på nästa veckas "Veckans Odd Molly" medans Zack sitter och leker på golvet. Vi har lagt två duntäcken och en filt på mattan så att det inte gör ont om han ramlar. Men han har inte ramlat många gånger, det går riktigt riktigt bra!

Sen har vi även sänkt liggdelen i hans spjälsäng. Tyckte att det var dags för det nu när han sitter så bra själv, för då kan man nog snart dra sig upp själv. Men hellre sänka den för tidigt än för sent. 

Förändringar över en natt

Zack kan sitta riktigt bra nu. Det verkar som om det skedde över en natt! Nu kan han sitta själv utan problem i 10 minuter, men i förrgår så klarade han av det i kanske max 2-3 minuter! Vilken skillnad! Helt otroligt med denna snabba utveckling! Det är verkligen häftigt att se!

Han verkar tycka att det är jätteroligt att sitta också han skrattar och ler hela tiden. Jag ger honom en massa beröm och han tar tacksamt emot  :)  Min söta plutt  :)

 

Titta så bra jag kan sitta nu!


 

Nya Odd Molly till halva priset på Tradera

Jag har lite koll på en säljare på Tradera som bara har sålt nya Odd Molly plagg och från vårkollektionen dessutom. Försäljaren sålde en Spring Coat och jag såg att försäljaren fanns i Solna så jag mailade och fråga om det fanns möjlighet att hämta jackan istället för att skicka den och betala dyr frakt. Men jag fick inget svar...

Men så började jag känna igen alla kläder som försäljaren sålde och kom på... men Gucce finns i Solna... och mycket riktigt var det samma utbud med Odd Molly som Gucce hade! Sen så vet jag sen tidigare att Gucce inte brukar svara på mail, har även hört det från andra... så jag är ganska så säker på att denna försäljare är Gucce och lägger ut helt nya Odd Molly plagg till halva priset... sen blir vissa lika dyra som i deras butik ändå... men några riktiga fynd går ju faktiskt att göra! Jag försökte mig på Spring Coat och 9th Sweather, men dom blev nästan lika dyra som i deras webbutik....

Här finns deras auktioner om ni är intresserade!

 

Morgonpigg plutt

Usch, jag är supertrött idag. Zack vaknade vid 05.30 och somnade aldrig riktigt om. Han var tyst några stunder, men till slut så tog jag upp honom 06.30. Jag förstår inte varför han har blivit så morgonpigg? Detta är ju andra eller tredje morgonen på kort tid som han har vaknat runt 5.

Men jag tror att jag läste något om att bebisar blir extra morgonpigga runt 6 månader när jag kikade i Växa och upptäcka världen. Jag måste säga att jag inte tyckte att teorierna i Växa och upptäcka världen var så bra som alla verkar tycka. Visserligen är det helt nya teorier och dom skiljer sig en del från dom jag tidigare har läst, men dom känns väldigt luddiga. Det var lite som horoskop, att det kan passa in på alla. Det står ju t.ex. något av följande kan vara tecken på en utvecklingsfas: bebisen skriker mer, sover dåligt, äter dåligt, är tystare, osv. Man kan ju alltid hitta nåt som passar in. Och oftast så söker man ju sig till såna här böcker när man märker en liten förändring och om dom listar allt som en bebis kan förändra så är det klart att det passar...

Men jag ska läsa lite till i den innan jag avfärdar den helt.

 

Detta med att försöka bli av med dom sista graviditetskilona

En kompis berättade förut hur hon hade åkt iväg på konferens när hennes son var 4 månader. Hon kände sig jättesmal och fin 4 månader efter förlossningen och var glad att hon kunde vara med på konferensen. Men så kommer en kollega fram (som inte har träffat henne på ett tag) och säger "Jag ser att det är dags när som helst nu!" och klappar henne på magen. Så hon får pinsamt svara "Nej, min son föddes för 4 månader sen...".

Hon kände inte sig så smal längre...

 

Hot or not: La voix


Känns ju lite skumt att svenska bidraget kommer att ha en refräng på franska, av alla språk...

Det var ändå inte den sämsta låten som vann.. man kanske vänjer sig vid den? Men jag tror knappast att vi kommer att vinna i Moskva. Vad säger ni, hot or not? Vann rätt låt?

 

Vilken Odd Molly typ är du?


Även fast dom flesta tycker att Odd Molly är en stil så tycker jag att det finns många olika stilar inom Odd Molly. En Odd Molly fan behöver inte klä sig alls likadant som en annan Odd Molly fan.

Det finns dom Odd Molly fansen som älskar deras mönstrade klänningar och kjolar, medans andra är mer ute efter deras koftor som passar till allt.

Jag tänkte på detta då jag insåg att jag knappt har några Odd Molly klänningar och inte många kjolar. Däremot älskar jag deras koftor och baströjor. Inga jeans äger jag heller. Men deras blusar och tunikor gillar jag desto mer!

Helst så ska det inte vara alltför mönstrat, tycker jag. Men någon liten brodyr eller så är fint!

Vilken Odd Molly typ är du?
Ska det vara färgglada klänningar och kjolar eller klassiska koftor?
Ska det vara linnen och kjolar i silke eller bomull?
Är det någon speciell färg som dominerar i din Odd Molly garderob?
Ska det vara basplagg eller fest och finplagg?

 

Oroliga Sälen

Vi åler ju till Sälen om några veckor, men jag har redan börjat oroa mig. Jag har kommit på att det finns mycket att oroa sig för när man ska åka till fjällen med en liten en:

* Kommer han att frysa? Eller kanske bli för varm för att bylsar på honom så?
* Kommer vi ha tillräckligt med kläder/filtar/leksaker och andra grejer med oss?
* Eftersom vi åker med sambons släkt så kommer dom nog vilja umgås långa stunder med Zack ensamma (vilket är superbra!), men hur ska det gå?
* Ska man släpa med sig barnvagnen eller räcker det med bärsele och pulka?

Sen så tillkommer all oro med att jag inte alls kan åka skidor. Kommer jag bryta ett ben/arm/axel/höft? osv..

Kunde vi inte bara ha åkt till ett varmt land istället??

 

Jag smälter...

Åh, han kommer ha mig lindad runt sitt lillfinger med den där blicken...

 

Videoblogg med dubbning?

Haha.. jag tänkte att jag skulle försöka mig på trenden att videoblogga. Så jag satt här och spelade in en videosnutt och tyckte att det här gick ju asbra. Sen kom jag ihåg att jag låter som en mupp och att vara trött efter att ha vaknat vid 5 inte är så smickrande för ens utseende... jag kanske gör ett nytt försök imorgon om jag får sova ut... men mupp-rösten är svårt att göra nåt åt... sambon kanske kan dubba?

 

Varken tandläkare eller underklänning...

Hmm... tandläkaren har inte hört av sig ännu angående att operera bort mina visdomständer. Han skulle ha hört av sig för en vecka sen. Nu har mina visdomständer blivit bättre, det gör bara ont ibland när jag tuggar på den sidan. Så därför har inte jag ringt själv. Sen måste jag erkänna att jag inte är särskilt sugen på att opereras så därför försöker jag inte skynda på det heller...

Sen är jag väldigt besviken på Bodhi som först fick upp mina förhoppningar om att jag skulle få en lila Spoiler tank, men sen fick jag ett mail om att den var slut och erbjöds att köpa en lila underklänning om jag la till en hundring. Kändes inte lika skoj, men jag sa okej. Detta var i tisdags... och fortfarande har jag inte fått nån lila underklänning  :(

Nu är jag lite orolig över att jag inte ens kommer att få den som underklänning heller... blää va trist!

 

Att höra sina ord ur någon annans mun

Jag längtar så tills Zack börjar prata! Att få höra vad som försiggår i hans lilla huvud. Men jag tänkte på en sak förut, att man har sån makt som förälder att påverka hur ens barn tycker och tänker och uttrycker sig. Det är ju inte ovanligt att barn vars föräldrar har rasistiska åsikter också får det. Men inte bara sånt, även sättet att prata, hur mycket svordomar man använder, nedsättande ord...osv.

Även som lärare så märker man hur mycket man kan påverka. Ofta när jag rättar uppsatser och prov så kan jag läsa exakt dom orden och fraser jag har använt i min undervisning. Jag brukar tycka att det är skoj när eleverna använder exakt samma ord som jag har gjort, för då har dom ju lyssnat på mig! Men nu när jag tänker efter så är det ju faktiskt bättre om dom använder sina egna ord och verkligen tänker till och inte bara rapar upp samma information som jag har matat dom med!

Det är egentligen det man vill åstadkomma, att barnen lär sig att tänka själva. Men det är en utvecklingsprocess och inget man kan tvinga fram.

 

Monopolguiden: Kungsträdgårdsgatan


När jag pendlar till jobbet så brukar jag ta buss till Kungsträdgården för att byta till tunnelbana där. Kungsträdgården är jättemysig speciellt på somrarna med allt folk på trapporna vid fontänen. Men även nu på vintern då man kan åka skridskor där.

Stadsdel: Centrum/Östermalm

Tunnelbanestation: Kungsträdgården

Känd för: På våren så åker många dit för att se när dom japanska körsbärsträden blommar.

Shopping: NK och PK-huset ligger i närheten, med mycket bra shopping!

Restauranger: Varje sommar ordnas Smaka på Stockholm i Kungsträdgården och då samlas en massa restauranger i Kungsträdgården och man får köpa smakportioner av dom för en tjuga!

Fik: Finns en hel del bra fik i Gallerian i närheten!

 

Salon Silk Dress


Jag fick tag på en Salon Silk Dress, som är så fin! Tyvärr passade den inte mig, den är lite tajt över bysten. Den kanske kommer att passa sen när jag slutar att amma, men jag låter någon annan få chansen att äga den istället. Den är i 100% silke och har mycket fina detaljer. Nypriset är 1800 kr, men jag lägger ut den för 700 kr.

Om ni är intresserade så finns auktionen här.

 

Polarn och Pyrets webbutik


Den 16 mars öppnar Po.P sin webbutik, men jag fick en vip-inbjudan att testa den redan idag! Jag hade hoppats på ett större sortiment, men dom kanske kommer att utöka det efterhand. Men det var lätt att navigera och hela bassortimentet finns med fleeceoveraller och allt!

Hela marsmånad kommer dom att ha fraktfritt i sin webbutik!

 

Dagens Zack


 

Uppe med tuppen

Ja, idag blev det tidigt. Zack vaknade till vid kl. 5, men han somnade snart om. Vi har lite som "regel" att det inte är morgon förrän kl. 6 så därför brukar vi inte ta upp honom innan dess och det funkar väldigt bra, han brukar snabbt somna om om han vaknar innan kl. 6.

Men sen vaknade han kl. 6.30 igen så då var det bara att gå upp och amma honom. Sen har han varit pigg som en mört sen dess. Medans jag har varit halvvaken. Jag och sambon var uppe ganska sent igår och såg på 24. Farlig serie det där, går ju inte att sluta kolla... det är ju så spännande!

Idag så tror jag att det kommer att dimpa ner något paket eller två i brevlådan (hoppas!). Om det gör det så får ni se vad det var sen i bloggen! Ikväll så ska sambon på bio och se Watchmen så jag och Zack kommer nog vara ensamma i stort sett hela dagen och kvällen!

Ha en trevlig fredag! :)

 

Mina pannkakor blir bara pannkaka


Nu förstår jag hur man kom på ordspråket "det blir pannkaka utav alltihopa". Det är ju skitsvårt att göra pannkakor! Det blir inte bra alls! Först blev dom för tjocka. Sen när jag hade i mindre med smet så blev dom för små så då hällde jag i lite extra smet så då blev pannkakan så ojämnt gräddad. Och för att inte tala om alla som gick sönder!

Perfektionist som jag är så borde jag nog inte göra pannkakor... för det är omöjligt att göra en perfekt pannkaka!

P.S. Kolla in den coola sidan om pannkakor: http://www.pannkakor.se/

 

Oförskämd gubbe

Är nu hemma från föräldrarträffen. Det var trevligt att träffa dom andra i gruppen. Zack var på bra humör och jag kittlade honom lite så att han skrattade. Då sa en av mammorna till sin dotter "När ska du börja skratta?". Jag blev lite förvånad att hennes dotter inte hade börjat skratta ännu när Zack har gjort det i ca 4 månader?!

Sen så var det en mycket otrevlig gubbe på bussen. Vi stod och väntade på bussen och han hade två vänner med sig. Dom frågade honom om han skulle ha 55:an eller 66:an. Han svarade 66:an eftersom det är så mycket invandrare på 55:an?!?! Sen så kom det en till mamma med barnvagn så då sa vännerna till gubben som hade rullator att han får nog skynda sig på bussen så att han får en plats för rullatorn.

Sen när bussen stannade till så stannade den där jag stod och då försökte han tränga sig mellan min barnvagn och bussen och körde på mig med sin rullator. Han sa åt mig att akta på mig, men jag sa att jag också skulle på. Sen när jag stod där på bussen så tyckte jag att jag kände igen honom. Jo, jag hade rätt! Han bor i samma hus som mig. Så vi gick in samtidigt, men jag lät honom gå lite före oss. Men sen när vi skulle åka hiss så åkte han upp i hissen utan oss, frågade inte ens om vi skulle åka med... så oförskämd gubbe! Ibland verkar det som om äldre tror att dom har rätt att vara oförskämda eller nåt just för att dom är äldre??

Nåja, ikväll så ska vi äta pannkakor! Vad ska ni hitta på ikväll?

 

Dagens outfits


Haha... ursäkta mitt tillgjorda smile på vissa av bilderna

Idag har jag på mig min nya Cupcake Longtop
Zack har på sig sin Pippi-body

 

Uthängd på blogg av grupparbets-kollega

Därför ska man aldrig skriva elaka saker om andra i sin blogg, man vet aldrig vem som läser det:

https://www.flashback.info/showthread.php?t=867936

 

Grejer till plutten

   

Idag kom det ett nytt paket från Go' boken (vårt andra). Det var två bilderböcker och en liten bok som spelar melodier från olika instrument. 200 kronor kostar paketet, vet inte riktigt om det är värt det? Vi funderar på att gå ur och köpa egna böcker istället. Fast det är ju ganska så bekvämt att få hem böcker.

Igår så köpte jag en ny flaska till Zack. Det blev en rosa flaska från MAM med silikon napp och extra stor öppning. Mycket smidigare när man ska blanda välling. Men Zack vill fortfarande inte ha välling! Men vi fortsätter och testar... vi köpte ju en stort paket så lika bra att använda det och testa lite varje kväll.

Sen så blev det en massa nya burkar med mat till plutten också. Biff Stroganoff (som han fick nyss och det verkade han gilla) och så lite fruktpuréer till efterrätt. Han gillar verkligen fruktpuréer!

 

Snälla söta missen


Det är lite synd om Hera, jag tror att hon känner sig lite bortglömd nu när Zack finns. Men vi försöker ge henne så mycket uppmärksamhet vi bara kan. Men sen så har vi städat bort mycket av hennes leksaker så att Zack inte ska stoppa nån i halsen.

Men hon är otroligt snäll och söt mot Zack. Dom få gångerna han har fått tag i henne och hållt fast i hennes päls så har hon inte gjort någonting bara pipit lite.

 

Jag är helt såld på denna badolja!


Igår så inhandlade jag en flaska Natusan Baby Bedtime Bath, men inte till Zack utan helt och hållet till mig själv. Jag har blivit helt såld på den. Den doftar underbart och ger lagom mycket skum. Jag tycker att den luktar så gott, lavendel och kamomill. Mycket bättre än alla lyxiga badoljor som kostar 80 kr./flaskan, denna kostar 35 kronor och man vet att den är snäll och mild mot huden! Perfekt!

 

Torsdag

God morgon! Imorse fick jag sov morgon medans sambon gick upp med Zack. Det är så skönt när man vet innan att sambon ska ta honom. så jag sov ända till kl. 9.

I eftermiddag så ska vi träffa föräldrargruppen en sväng. Det ska bli trevligt, det var ett tag sen nu.

Ha en trevlig torsdag  :)

 

Öppet köp på bebisar

Usch, såg nyss på Dr. Phil som handlade om mammor som övergav sina spädbarn vid sjukhus, soptunnor, flygplatser, mm. Det var hemskt att höra. Det finns tydligen lagar i USA som gör det helt lagligt att överge sin bebis på sjukhus inom 72 timmar efter den är född. Det är helt lagligt och man får inget som helst straff  och kan bara överge det. Känns som öppet köp eller nåt.

Safe haven kallas lagen och det har tydligen blivit en ökning nu i USA så att föräldrar till och med lämnar sina tonåringar på sjukhus??? Helt sjukt!! Jag har aldrig hört talas om nåt liknande.

Det gjorde verkligen ont i hjärtat och jag grät några tårar under programmet (jag har blivit så känslig sen jag blev mamma!). Jag förstår inte alls hur mammor kan göra något sånt mot sina barn, dom måste verkligen vara i chock-tillstånd eller nåt för att kunna lämna sitt barn på ett sjukhus och gå därifrån. Usch, jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna göra nåt sånt mot Zack... aldrig, aldrig, aldrig!

 

Lush lanserar parfymer


En av mina favoritbutiker, Lush, lanserar i dagarna tre nya parfymer som du applicerar på dina pulspunkter (och på alla andra ställen du vill) för att få en härlig doft på din hud.


Lush "solid perfumes" är helt utan konserveringsmedel och innehåller bara fair trade kakaosmör. Dom tre dofterna kommer att vara:


SAKURA

En blomdoftande parfym förfinad med citronolja, mimosa absolute, apelsinblomma och jasminolja.


THE COMFORTER

En bärdoftande parfym med cassis absolute blandad med en lugnande mix av bergamottolja och cypressolja.


THE OLIVE BRANSCH

En upplyftande parfym med doft av bergamottolja, citronolja, apelsinblomma absolut och mandarinolja.


 

Många vampyrer som kommer in från Blåkulla eller...?


 

Odd Molly tema: Vårjackor

Även fast det just nu är en massa snö och min vinterjacka passar bra att använda just nu så väntar våren runt hörnet (får man hoppas)! Så då är det snart dags för en vårjacka! Odd Mollys vårjackor finns redan i butikerna, här tänkte jag skriva lite om några av dom.

#584 Shanghai varsity


En klassisk jacka som har funnits med i Odd Mollys tidigare kollektioner. Finns i färgerna red, grey och apricot. 54% polyester 46% cotton. Kostar 1399 kr och finns att köpa i flera butiker i Stockholm och på nätet hos Tintin, FolkArt, Sid and Sally, Milk and Honey, StayhardAjabaja, MissGreta, Redhe, Gucce och Zoovillage.

#585 Buffalo gal jean jacket


Klassisk jeans jacka med snygga detaljer. I denim stretch med vintage wash. Kostar 2199 kr och finns på nätet hos Tintin, Lejonhuset, Ajabaja, Stayhard, MissGreta och Juniform.

#833 Spring coat


Elegant kappa i 100% bomulls satin och läder armbågsskydd. Finns i färgerna purple, grey, beige och blush. Kostar 3199 kr och finns på nätet hos Ajabaja, Gucce och Juniform.

#834 Tootsie coatEn lite kortare kappa än Spring coat och med lite kortare ärmar i 100% bomulls satin. Finns i färgerna beige, blush, grey och purple. Kostar 2999 kr och finns på nätet hos Ajabaja.

#835 Waistline coatSöt vårjacka i kortare modell med skärp i midjan i 100% bomulls satin. Finns i färgerna blush, grey, purple och beige. Kostar 2999 kr och finns i Odd Mollys egna butik.

#839 Body art leather jacket


Häftig läderjacka i riktig Odd Molly-stil, 100% läder. I färgen powder och med foder av silke. Kostar 9999 kronor och finns hos MissGreta.Min favorit är nog #835 Waistline coat i beige eller man kanske ska vara lite vågad och välja en #833 Spring coat i blush? Jag är verkligen supernöjd med min Odd Molly-vinterjacka, det är verkligen bra kvalité och den är varm och gosig, därför är jag riktigt sugen på att satsa på en Odd Molly vårjacka också.

Har ni köpt någon av Odd Mollys vårjackor? Eller tänker ni köpa? Har ni någon favorit?

 

Outletbutiken

Ok, vi pallrade oss igenom snödrivor och slask ända bort till Outletbutiken i Gärdet. Först gick jag in på fel ställe, det var överfyllt med folk och jag försökte komma fram med vagnen.. inte lätt! Till slut fattade jag att det avr fel outletbutik och hittade till slut rätt. Det fanns inte mycket Odd Molly där och absolut inget i storlek 2 kvar! Det var inte särskilt billigt heller. Tror att en siden underklänning som annars kostar runt tusenlappen nu kostade 720 kronor (om jag minns rätt). Så det blev inget köp.

För att tänka positivt så fick jag en hel del motion för det var tungt att ta sig fram med vagnen i snöslask. En hiss vid tunnelbanestationen var trasig också så jag fick skjuta upp vagnen uppför rampen som fanns vid trapporna.

Jag märkte att det blev en stor skillnad nu när jag har lagt in besöksräknaren på alla sidor och inte bara förstasidan, är redan uppe i hälften av besökarna jag brukar annars ha på en dag och dom flesta brukar ändå läsa bloggar på eftermiddagarna/kvällarna. Så 250 besökare redan kl. 12 är inte dåligt... Ska bli kul att se hur många det blir nu när jag äntligen har lagt in den rätt.

Nu är det dags för lunch för Zack, ska värma andra halvan av burken med lasagne... får hoppas att det är lite mer populärt idag. Sen kanske även jag ska försöka äta lite lunch....

 

Stackars Linda...


Jag vet inte varför jag fortsätter och ser på "Den rätte för Rosing" för egentligen är det ju ett skräpprogram. Men ibland är det kul att se på skräpprogam också.

Men jag sitter mest och tycker synd om Linda för killarna verkar vara mer intresserade av att umgås med varandra än henne. Dom säger till varandra "Men jag vill att du ska följa med", så säger dom inte till henne. Dom struntar i uppgifterna och köper hellre en pizza till sig själv än en present till henne. Ingen är ju genuint intresserad av att uppvakta henne.

Stackars Linda, det är jobbigt att se hur hon blir dissad av dessa killar som egentligen ska vara intresserade av henne.

 

Till och med lärarna drabbas av lågkonjukturen

Såg på lite morgon-tv och hörde att över 1000 lärare har varslats. Jag trodde faktiskt inte att lärare kunde bli drabbade av lågkonjunkturen, bara av storleken på barnkullarna.

Så man ska vara glad att man har ett arbete som väntar på en. Min vikarie trodde att han skulle få fortsätta och jobba på jobbet, men tyvärr inte. Det är nämligen en annan tjej på jobbet som ska ha barn när som helst och han trodde att han skulle få ta över hennes tjänst. Men hon kommer inte att få någon vikarie utan vi ska försöka täcka upp hennes tjänst ändå. Även en annan kollega skulle sluta utan att någon ersätter honom. Så vi blir två stycken mindre! Men som tur är utan någon som blir uppsagd!

Jag är jätteglad att jag har ett jobb att komma tillbaka till. Ett bra jobb också. Tycker lite synd om min vikarie för han verkar trivas också... hoppas att han får tag i något annat jobb!

Men jag ska nog in och jobba lite under planeringsveckan och vara med och planera in för nästa termin. Det ska bli skoj! Man önskar att man hade så här jämt, att man var mammaledig och åkte in och jobbade nån vecka då och då  :)

 

God morgon!

God morgon! Jag kom på igår kväll att jag inte hade lagt in koden till min besöksräkaren på alla sidor, bara framsidan, så därför har nog inte den räknat med riktigt alla besökare. Men nu är det fixat! Det är mycket pillande med bloggen! Men det är skoj  :)

Idag har Outletbutiken vid Gärdet utförsäljning med bland annat Odd Molly underkläder, får se om vi tar oss dit. Jag vet inte riktigt hur mycket billigare det brukar vara...men skulle vara kul att ta sig dit och titta. Lite jobbigt bara att bege sig ut i snön och slask med barnvagnen.

 

Vikt och längd

Nog allt hade jag och sambon rätt! Plutten har blivit smalare, hans kurva har stannat av lite och han ligger inte riktigt på +1 längre. Vi tycker nog också att han börjar bli lite mer lik sin far.


 

Jakten på spoilern fortsätterUsch, va besviken jag blir! Jag beställde spoiler tanken i lila i storlek 2 igår hos Bodhi, trodde jag... men idag får jag ett mail att den var slut! Jag hatar det när webbutiker inte uppdaterar sitt lagerstatus ordentligt och man beställer och blir jätteglad och tror att man ska få plagget... men neee.. *snyft*

Jag har istället köpt en spoiler tank i rött från höstkollektionen på Tradera, funderar på ett blå-grått linne också. Rött och blått blir ju lila  ;)

P.S. Jag har uppdaterat lite här på bloggen... bland annat lagt upp Veckans Odd Molly i höger menyn. Det går att klicka på den så kommer man till Veckans Odd Molly  :)

 

Sover i vagnen


Zack sover fortfarande i vagnen efter BVC-besöket. Det är lite nervös att lämna honom ensam ute i vagnen, men jag ser honom hela tiden genom fönstret där jag sitter, så jag kollar ut genom fönstret varannan minut... Vi har en loftgång utanför ytterdörren, vilekt kan vara praktiskt ibland. Förut så lyfte jag alltid in honom i mjukliften om han sov när vi kom hem, men nu är det ju lite svårt...

Halvårskontrollen gick bra! Zack har även fått miniderm utskrivet på recept, vilket är toppen! Vi köper nog en tub i veckan eller nåt! Men läkaren försökte att ge Zack en gul kub, men han ville inte ta den så då fick jag försöka och då tog han den direkt. Jag trodde inte att han avr så skeptisk mot främlingar! Men läkaren kanske såg lite läskig ut med glasögon och allt...

 

Inte så barnvagnsvänligt


Det har snöat hela dagen här i Stockholm, så det är inte så barnvagnsvänligt på gatorna just nu. Vi ska straxt bege oss ut i allafall eftersom Zack ska på halvårskontroll idag. Det ska bli spännande att se hur mycket han väger och hur lång han har blivit. Både jag och sambon tycker att han har blivit lite smalare på sistonde, kanske för att han rör på sig mer och var lite sjuk för ett tag sen?

Dagens lunch för Zack var Lasagne, det var faktiskt ingen vidare hit. Jag fick bara i honom några skedar. Ska testa lite till imorgon.

 

Today I'm wearing this


Today-linne från Avanna
Smallville cardigan från Odd Molly
Hudson jeans

 

Zack kommunicerar

Zack var jättesöt i sängen imorse. Han försökte blåsa lite med munnen, kanske göra typ pruttljud? Så jag visade honom hur man kunde göra (jag gjorde pruttljud), vilket han tyckte var roligt och då sa han "eh, eh, eh, eh!" det lät precis som "igen! igen! igen!" så jag gjorde det igen och så höll vi på en stund. Det var väldigt gulligt... för det kändes verkligen som om jag förstod vad han menade.

Sen försökte jag filma honom när han skulle göra den där blås-grejen.. men han blir så lätt distraherad av kameran och stirrar på den. Men under dom första 20 sekundrarna så håller han på:


 

Konstig typ på ICA


Igår när jag var och handlade så kände jag mig lite konstig. Jag handlade nämligen 6 flaskor Dr.Pepper, 2 ostar (jag och sambon tycker om olika sorters ost) och 5 påsar (man får ont om påsar när man bara storhandlar!). Sen så betalade jag med checken som jag hade fått från Free food. Man känner sig lite konstig när man handlar med dom där checkarna. För vem ger bort presentkort på ICA liksom? En förälder som vill se till så att dottern inte köper knark utan verkligen köper mat, eller vad?

Hon i kassan måste ha undrat vad jag är för konstig typ som köper ett lass med konstig dricka och en massa ost och påsar och sen betalar med presentkort (det kan ju inte vara alltför vanligt på ICA).... eller så kanske hon inte brydde sig alls...

 

Vinnare i ekolek.se-tävlingen

Nu har jag dragit vinnaren i ekolek.se-tävlingen. Det blev Laura som hade röstat på en Hug-a-planet! Grattis!

 

Sommar i mars!Precis när man tror att man är klar med shoppingen av vårkollektionen så kommer sommarkollektionen. Jag pratade med dom i Odd Molly butiken idag och dom sa att sommarkollektionen kommer nu i mars!!

Här ovanför ser ni mina favoriter. Inte så många, men sommarkollektionen är ju mycket mindre än vårkollektionen! Men så kommer jag nog som vanligt hitta en massa nya favoriter  :)

P.S. Jag har fått tag i en lila spoiler tank i storlek 2 nu, tack Camilla! Hoppas bara att storlek 2 passar också!

 

Hur gammal är hmhmnn?

JempaJenny tipsade om en artikel i SvD om ett par som har ett barn som är 2,5 år och dom har valt att inte berätta vad den har för kön! Starkt gjort! För jag tycker att varje dag som jag går ut så får jag frågan om Zack är en pojke eller flicka. Zack har ju oftast sin rosa mössa på sig tillsammans med sin vita overall och en blå filt i åkpåsen... så det är ju svårt att "se" vad Zack har för kön.

Idag så var det en annan mamma på bussen som tittade på Zack och frågade "Hur gammal är hnmnh?" (ja, hon sa det där sista lite otydligt.. eftersom hon visste nog inte vad hon skulle säga där..) och så brukar det ju låta. Men om folk säger "Åh, vilken söt liten flicka!" eller "Vilken söt pojke!" så säger jag bara "Tack", jag tycker att dom får tro vad dom vill... det spelar ju ingen roll.

 

Det blev en liten cupcake i allafall...

   

Jag drog in till Åhlens City och NK för att leta efter en lila Spoiler tank, men dom hade ingen (får nog beställa en istället). Istället så fastnade jag för en darkblue Cupcake Longtop som fick följa med hem. Jag tyckte att den satt så himla bra! Underbar är vad den är!

Jag provade även en Overlap skirt (se bild), det var en underkjol till den också... den var väldigt söt... men den fick inte följa med hem. Kanske en annan gång.

Jag provade även en Blind Date Cardigan (som ligger etta på min önskelista), men den var faktiskt inte så häftig som jag trodde... så den stryker jag faktiskt från min önskelista! Får kanske ta och göra en ny önskelista snart (den har ju ändrats väsentligt!), jag har redan 4 av 10 plagg på listan! :)

När vi var på NK så blev plutten lite gnällig så jag åkte upp och letade efter amningsrummet som jag hade hört ska finnas där... men där fanns inget amningsrum! Så jag fick sitta och amma lite på toa! Blää... bättre med Åhlens City som har ett ordentligt amningsrum!

 

Att dra ner på amningen

Zack börjar ju bli så stor så man inte "behöver" helamma längre... men det känns lite tråkigt att dra ner på amningen (det trodde jag aldrig att jag skulle tycka!). Men jag börjar lite sakta... så nu får Zack förutom gröten på kvällen (han har inte riktigt accepterat vällingen) även lunch.

Lunch för Zack är en liten burk puré eller en halv stor burk. Än så länge är han vegeterian (han har faktiskt inte ätit kött i hela sitt liv!) och det blir potatis och brocollipuré, morotspuré eller majspuré. Idag fick han även lite efterrätt, några skedar banan och persikopuré (det tyckte jag lät så gott så jag skulle kunna ätit det istället!). Men imorgon så blir det kött för första gången, det blir lite lasagne för honom... har en sån burk här hemma redan...

Än så länge så verkar han gilla allt och han äter allt jag stoppar i hans mun... förutom vällingen! Jag förstår inte vad det är med vällingen?? Nåja, vi fortsätter och försöker med vällingen lite till....

 

Tack free food!


Wow! Free food funkar verkligen! Så kul! Det är den enda gratissajten som verkligen har funkat bra tycker jag. Jag kämpade ihop till en endast biobiljett hos Gratis Bio och efter en massa klickande och grejande ett presentkort hos Kicks av Gratis Make Up. Men jag behövde inte göra mycket alls för dessa presentkort hos ICA! Verkligen superbra för en småbarnsfamilj som oss!

Bli medlem hos Free food du också!

 

Vecka 11 - #862 Livealot blouse


Denna veckas "Veckans Odd Molly" är sponsrad av Tin Tin Style som skickade mig en Livealot blouse att recensera. Tusen tack!

Blusen är gjord i ett mjukt skirt tyg av 65% bomull och 35% silke. Den är ganska så tunn så man bör ha ett linne under (i allafall när det gäller blusen i färgen Chalk).

Detaljerna gör hela blusen. Fint färggrannt broderi på ryggen och små röda rosor framtill. Spets runt kragen och nertill och söta band med tofsar som kan knytas. Ärmarna har gummiband insydda så att det blir lite puffärm.

Finns i färgerna: Chalk, Powder och Almost Black. Tin Tin Style har blusen i Chalk och Powder.

Små söta röda rosor     Broderiet på ryggen
    

Den är även snygg när man knyter banden
   

Jag älskar verkligen Livealot blousen! Man känner sig så fin i den! Jag måste införskaffa en spoiler tank i lila, det skulle passa perfekt under Livealot blouse och matcha dens detaljer så fint!

Har du en Livealot blouse? Vad tycker du om den? Eller vill du kanske ha en? Vilken i så fall? Hur och när skulle du bära den?


 

Today

Idag:
* avslutas tävlingen om en ekologisk leksak från ekolek.se
* ska jag äntligen se på ett nytt avsnitt av Desperate Housewives!
* min visdomstand börjar bli bättre, det gör inte ont hela tiden bara när jag tuggar på den sidan. När ska läkaren höra av sig??

Imorgon:
* ska Zack på halvårskontroll hos läkare

Sen så sålde jag den där Odd Molly kjolen som var för liten så jag ska fundera lite på vad jag ska köpa istället... kanske en Lovely Knit? Eller en Spoiler tank?


 

Ska man kissa i badkaret?

God morgon! Här hemma är inte allt lika gott som vanligt då sambon igår kväll hade sönder vår toalett! Vi har ju varit förkylda och snytit oss en massa... så det låg nog en del papper i toaletten när han skulle göra nr.2 och så spolar han inte innan och då blev det stopp! Not nice!

Som tur var hände detta efter jag hade gått och lagt mig och så hände det söndagkväll och inte fredagkväll. Sambon ringde fastighetsskötaren imorse som inte kunde komma förrän efter kl. 12 idag!! Men vart ska jag kissa tills dess frågade jag sambon? -I badkaret, svarar han. Hmmm... jag sprang ner till tvättstugan för att där finns en toalett medans sambon fortfarande var hemma. Men det är ju inte så lätt att springa ner dit med Zack i famnen. Eller ska man hålla sig till kl.12?

Nu har jag iallafall något jag kan använda i våra gräl i all framtid: -Jag bajsade i allafall inte sönder vår toalett!

 

Middag uteNu har vi varit ute och ätit en jättegod middag på Texas Long Horn. Älskar deras biffar!

Plutten skötte sig exemplarisk, men så hade vi också proppat i honom gröt innan vi gick och sett till att han har sovit middag under dagen.

 

Fira vår kärlek


För att fira vår kärlek så ska vi ut och äta ikväll! Det ska bli så mysigt. Sen så ska vi mysa tillsammans hela kvällen och se på säsong 2 av serien 24. Vi gillar att se hela serier på en gång och mysa i timmar tillsammans.

Vad jag har på mig får ni se imorgon eftersom det är nästa veckas "Veckans Odd Molly", så ni får en recension av den imorgon! Jag kan avslöja att jag redan är så kär i den!

 

Söta bodies


Söta bodies från Linus & Lotta.
Man kan verkligen göra fynd där, 2-pack bodies för 49 kr - 79 kr.

 

Äktenskapet en kvinnofälla?

Denna dag då jag och sambon firar 7 år tillsammans så läser jag om hur Linda Skugge tycker att äktenskapet är en kvinnofälla, som får kvinnor att glömma att dom är självförsörjande. Det låter helt absurt och jag undrar i vilken värld hon lever i? Inte i min, där jag har jobbat extra under pluggtiden och aldrig varit arbetslös i hela mitt 29 år långa liv. Jag har försörjt min sambo och mig medans har han pluggat (har har visserligen fått en liten peng från CSN men det räcker ju knappt till hyran), så här har det inte glömts bort att vara "självförsörjande".

Sen kan jag hålla med om många kvinnor tar ansvar för både hemmet och sitt jobb och där tycker jag är den stora jämnställdhetsfällan när det gäller vardagen! Varför ska kvinnor lägga ner mer tid på ett hem som är lika mycket mannens? Är kvinnans tid mindre värd än mannens? Nej! Kör därför varannan-gången-metoden som vi gör... dammsug varannan gång, laga mat varannan gång.. osv... en jättenkel lösning ju!

 

Dagens plutt


Levi's body från Pippilotta
Ekologiska byxor från Åhlens
Small Paul strumpor

 

7 år tillsammans....

Vi har varit ihop sen stenåldern, då inte alla hade digitalkamera, så därför är det lite ont om bra bilder dom första åren. Då tog man ju inte kort var och varannan dag som nu  :)

Ja... man kan ju konstatera att vissa år var man snyggare/fulare än andra år  ;)


 

Även jag ska pröva lyckan!

Therese har en rolig tävling i sin blogg (som avslutas idag kl.12 - så skynda er om ni vill vara med!), där man kan vinna en Wallie som är en stor rosa Barbapappa! Skulle passa perfekt i kontrast mot dom blåa väggarna i Zacks rums. Det man ska göra är att publicera en bild på sitt barns rum, här kommer tre stycken:


 

Fler tävlingar jag är med i (klicka på bilden för att komma till dom):


 

Avslutas idag kl. 18


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos Zillstar
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!Avslutas imorgon


Avslutas imorgon


Avslutas den 13 mars


Avslutas den 15 mars


Jag tävlar om ett valfritt väggord från Unikdekor
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Likasom.com är en webshop som ägs & drivs av vänninorna Sara & Jenny. Deras utbud varierar från leksaker och inredning till kläder och textilier. Exempel på märken i shopen är Himla, Kalikå, Polkadot design, Engel, Oskar & Ellen, Sobea m fl.

 

Påminnelse!Glöm inte att vara med och tävla om en ekologisk leksak från ekolek.se! Tävlingen avslutas imorgon och du behöver bara kommentera för att vara med! Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

 

Historien om hur vi blev ihop

Idag för 7 år sedan så blev jag och sambon ihop och kysstes för första gången. Men vi har en längre historia ihop än så... om ni orkar läsa, här är historien om hur jag och sambon blev ihop:

När jag började gymnasiet (alltså ca 13 år sen.. oj, va tiden går fort) så fick vi alla en varsin bärbar dator. Detta var extremt ovanligt då, men detta var en nyöppnad gymnasieskola och dom ville locka dit elever. Jag hade redan innan en dator hemma (en gammal hederlig 486:a) som jag chattade på IRC på ibland. Jag var till och med Sop (super operator) på kanalen #Sweden (chat-kanalen) på Dalnet.


Men i allafall så satt man ju och chattade mestadels hela dagarna i skolan och där stötte jag på Älsklingen. Men då, så hade jag redan pojkvän (mitt första seriösa förhållande som varade i 4,5 år) så jag flörtade bara med älsklingen, inget mer. Vi hade även IRC-träff/fest där vi datanördar som brukade chatta i kanalen #sweden träffades i Göteborg, så där fick jag träffa älsklingen för första gången på riktigt! Men kom i håg att jag hade redan pojkvän, så inget hände! Men jag tyckte verkligen att han var jättesnygg och gillade honom verkligen!


Sen... typ 6 år senare... så var jag medlem på Aros-portalen en community för dom som bor i och i närheten av Västerås (jag bodde då i närheten och han är ifrån Västerås) och där hade jag ett kort på mig på min presentation. Jag hade tappat all kontakt med älsklingen, men så en dag får jag ett meddelande på Arosportalen från älsklingen som skrev "men är det inte du som jag chattade med för länge sen?" ... så då åkte jag och träffade honom... och nu var vi båda singlar... men vi skulle bara träffas som kompisar. Så jag följde med honom på en fest, bara som kompis, hade inga förväntningar. Men sen när vi kom hem efter festen så skulle han sova i soffan och jag i hans säng (vilket var i samma rum), och när vi låg där på varsin sida om rummet så började vi prata... och vi pratade... pratade HELA natten. Det var då vi märkte att vi tyckte nog om varandra  :)


Det roliga är ju att jag var redan attraherad av älsklingen första gången jag träffade honom i Göteborg, så jag tog lite kort på honom på den festen och har fortfarande kvar dom  :)


Det känns lite som om vi hör ihop eftersom vi hittade tillbaka till varandra så där  :)  *älskar honom*


Här är min dåvarande pojkvän och min nuvarande sambo, då vi träffades i Göteborg... tänk om jag visste då att vi 6 år senare skulle bli ihop (och att han 13 år senare skulle vara pappa till mitt barn)!

 

Utmanad

Jag blev utmanad av Elina:

4 av mina favoritprogram på TV
* Desperate Housewives
* Nip|Tuck
* How I met your mother
* Jay Leno

4 saker jag gjorde igår
* Fyllde år
* Träffade vänner
* Åt lunch i Kista Galleria
* Fick blombud

4 saker som jag ser fram emot
* Att Zack ska börja prata
* Våren
* Att komma i alla mina jeans igen (utan muffinsmage)
* Att gå ut och äta och fira med min älskling imorgon

4 av mina favoritrestauranger
* Barcelona (Tapas restaurang vid Sergels torg)
* Texas Long Horn
* En ful & en gul (asiatisk mat)
* Matkultur (bästa restaurangen på Söder)

4 saker på min önskelista
* Att min familj ska vara lycklig och frisk
* Att jag och sambon ska kunna gifta oss snart
* En hel garderob med Odd Molly
* En ny bärbar dator

 

Zack flyr fältet

Zack har blivit så mycket rörligare nu. Man måste verkligen hålla koll på honom! Som nyss, då satt han glatt för sig själv med amningskudden som stöd. Sen så helt plötsligt var han på väg därifrån! Han har även börjat sträcka sig efter saker och verkligen visa att han vill ha just den saken. Det är så kul att han har börjat visa så tydligt vad han vill.


 

Gos


Idag har jag på mig min #714 There is no past tröja, perfekta hemma-mys-tröjan!

 

Introduktion av välling


Igår så fick plutten smaka lite välling för första gången. Det var faktiskt ingen hit. Han brukar alltid vara skeptisk till mat i början. Även fast han har ätit gröt varje kväll sen han blev 4 månader gammal så gör han konstiga miner och vägrar öppna munnen i början... men sen efter nån minut så mumsar han på. Så är det även med puréer men han äter ALLT efter nån minut. Konstigt det där... så vi försökte ett tag med välling igår kväll... men icke! Så det fick bli den vanliga gröten istället.

Men vi ska fortsätta och prova välling några kvällar till...

P.S. Ni har väl inte missat Nestles kampanj där man ska samla streckkoder och så kan man välja mellan en massa fina premier så som babyfilt, prenumeration på Mama, solskyddskläder, dammsugare, mm.

 

Kändisar ♥ Odd Molly

Jag fick en kommentar av Marie om att kändisar borde klä sig i Odd Molly mer... och jag kan bara hålla med! Jag har letat fram några bilder på kändisar i Odd Molly (men det var svårt att hitta några!):

Olivia Wilde (från O.C.)

Izabella Scorupco


Hannah Graaf


Dilba


Christine Meltzer


Victoria Tolstoj


Meja

 

Mammablogg Galan 2009


Jag ska föresten gå på Mammablogg Galan, verkar som en rolig tillställning som jag inte vill missa! Någon mer som ska gå? Vore ju kul att träffa några av mina läsare  :)

 

Lördag


Ja, jag säger God morgon eftersom jag nyss gick upp. Jag sov till kl. 11 idag förutom lite amning vid 07.30 och 09.30. Även plutten sov hela tiden förutom en kort vaken period. Men det var skönt att få sova ut ordentligt.

Tusen tack för alla gratulationer på min födelsedag! Så gulligt av er alla! :)

Igår såg vi på Snakes on a plane, usch va dålig den var... fast man kanske inte kunde förvänta sig bättre. Idag händer inte mycket, men imorgon firar jag och sambon 7 år tillsammans!

Har ni några roliga planer för dagen?

 

Några bilder från dagen


 

Dagens outfits

   
Hatehate tee från Odd Molly
Diary Cardigan från Odd Molly
Zack har på sig body från Po.P

 

Grattis till mig :)

Så gulligt att några av er redan har hunnit gratta mig, tack så mycket  :)

Det blir nog lite ändrade planer, vi åker nog till Kista för att luncha och hälsa på lite på jobbet. Födelsedagspresenter har jag ju redan "fått", jag har på mig min Hatehate tee idag  :)

Men lite kul är det att fylla år... även fast jag är vuxen nu så kan jag tycka att det är lite kul med min egna "speciella dag". Jag är ju ett riktigt sladdbarn (min yngsta storasyster är 16 år äldre än mig) så man kan säga att jag växte upp som ensamt barn och blev ganska så bortskämd. Speciellt födelsedagar var en stor grej (fast det är det nog för dom flesta när dom växer upp) och den känslan sitter fortfarande lite kvar.

Jag är lite barnslig och kan tycka att alla ska vara extra snälla mot mig på min födelsedag, till och med främlingar ute... dom borde ju se på mig att jag fyller år idag och vara extra snäll och t.ex. le åt mig... haha.. vilka knäppa idéer man kan ha ibland....

 

Imorgon

Sambons farmor ringde tidigare under dagen för att gratulera mig på födelsedagen. Jag hade inte hjärta att säga att jag faktiskt fyller imorgon. Men jag blev himla glad att hon ringde bara för min skull!  :)

Men imorgon händer det faktiskt inte så mycket, sambon är väldigt förkyld så det blir nog bara fika på stan med en kompis. Sen så fyller jag ju bara 29, så det är inte så himla speciellt. Men på söndag ska sambon och jag ut och äta för att fira våra 7 år tillsammans... hoppas bara att vi alla är friska då!

 

Blåbärslycka


Nu när vi storhandlar en gång i veckan så köps det en påse med löste varje vecka också och då har vi faktiskt testat lite olika sorter istället för det gamla vanliga Earl Grey.

Denna vecka blev det Blåbärslycka. Det lät ju himla gulligt tyckte jag. Det var ju till och med en söt liten dvärg bredvid en stor korg med blåbär på framsidan, så då måste det ju vara gott!

Nja... det smakar faktiskt inga blåbär alls... Teet luktar lite blåbär... men annars så var det inte så mycket blåbärslycka. Så det blir nog inget mer köp av detta te igen.

 

Glad som en sol


Micaela

 bloggade om denna otroligt söta body från Oii Design. Tänk så söt och somrig body! Bara måste ha! Men 225 kronor har vi ionte över just nu så jag får hoppas att den fortfarande finns att klicka hem när barnbidraget kommer.

Sambon sa: -Man borde sätta på den när han är sur och ledsen och så ta kort på plutten när han skriker och är ledsen... blir nog en rolig bild!

 

Chicken Carib


Jag försöker se det positiva i att ha tandvärk, man kan inte äta så mycket! Och så blir det en hel del soppa och gröt. Jag känner faktiskt redan att jeansen passar lite bättre! :)

Idag blev det en av Keldas färdiga soppor - Chicken Carib. Den är favoriten bland Keldas soppor. Om ni inte har testat den så gör det! Den är lite kryddstark, men så smakrik och god! Förut så hade jag ibland med den till jobbet som lunch. Lätt att ta med sig i väskan och perfekt med lunch för en tjuga!

 

Jag köper alla äckliga godisar


En skål med äckliga godisar


Jag mår mycket bättre idag, speciellt efter cordosylen och ipren. Känns nästan inte alls i tanden längre! Så skönt!!

Sambon har däremot blivit förkyld igen. Vi är inne på vår andra runda av förkylningar. Jag tror att vi har turats om att vara förkylda i en månad nu eller nåt... inge skoj.

Så jag gick och postade mina paket och köpte även lite godis till min sjuka sambo. Som jag har skrivit tidigare så äter jag hellre bakelser än godis, men min sambo är helt tvärtom och vi har helt olika smaker när det gäller godis. Så när jag ska köpa godis till honom så väljer jag sånt som jag tycker verkar äckligt så brukar han bli jättenöjd! Det är ganska bra att inte ha samma smak när det gäller godis.. vi slåss aldrig om godisskålen eller så...

 

Tröstande paket


Mitt i all tandvärk så kan jag trösta mig med ett paket som jag hämtade ut idag. Det var från Tin Tin Style som har sponsrat mig med nästa veckas "Veckans Odd Molly", vad det är får ni alltså se på måndag. Då har jag hunnit prova plagget lite också och kan skriva lite mer om det   :)

 

Sovit nap

Åh, vi har sovit ett par timmar nu på förmiddagen. Jag brukar sällan sova samtidigt som Zack på dagen, men det är ju faktiskt riktigt skönt ibland!

Jag äter alvedon mot tandvärken, men tycker inte riktigt att den hjälper. Ska kanske prova Ipren eller Voltaren istället, men jag vet inte om man får äta det när man ammar. Sen så ska jag nog testa Corsodyl som ni rekommenderade också. 

God morgon torsdag!

Jag har fortfarande ont i tanden, så det hjälpte inte så mycket att han gjorde rent i "fickan". Läkaren som jag skulle få remiss till skulle nog ringa idag eller senast imorgon så får se vad han säger och när jag får komma till honom.

Idag ska jag posta en massa Tradera-paket och även hämta ut ett paket...

Som Anna skrev i föregående inlägg så kommer jag nog gå ner nåt kilo eller två för det är inte så lätt att äta mycket när man har ont i käken! Jag känner mig i allafall lite lugnare nu inför operationen efter alla era kommentarer, tack! :)


Hoppas att ni får en finfin torsdag! :)


 

Ett stort gapande hål i käken

Usch, jag är lite deppig efter tandläkarbesöket...

Det var som jag befarade - visdomstanden. Den är halvvägs uppe så att det har tandköttet har spruckit lite och det har bildats en ficka där det har samlats en massa bakterier. Tandläkaren gjorde rent den med nån slags spruta, men jag skulle få en remiss för att ta bort tanden! Usch, jag vill verkligen inte behöva ta bort den! Det låter som om det kommer att göra ont och göra ont länge efter också...

Men tandläkaren sa att annars kommer nog problemet att komma tillbaka och tillbaka.

Så nu har jag jätteångest över att dom ska operera bort en tand. Jag ser hur dom håller på och gräver och borrar för att få ur tanden ur min käke. Jag ser hur det kommer att bli ett stort gapande hål i käken där tanden en gång satt.

Någon som har opererat bort nån visdomstand? Erfarenheter?

 

En höna av en fjäder?

Ni som följer bloggen vet att jag gillar genus-diskussioner. Nu så är det lite debatt kring detta med könsneutrala namn. En kvinna har döpt sitt barn till Lo, och ja.. det hörs ju faktiskt inte om det är en pojke eller flicka.

En kompis till mig berättade om en av hennes kompisar som också var inne på detta och skulle döpa sitt barn till ett könsneutralt namn och skulle vägra svara på frågan om det var en pojke eller flicka. Allt för att undvika att hennes barn skulle bli behandlad efter dens kön. Nu vet jag inte riktigt hur det har gått för kompisens kompis... jag måste fråga henne nästa gång jag pratar med henne.

Men aftonbladet tar även upp ett ord som ska ersätta "hon" och "han" - "hen". Som lärare i engelska så kan jag inte låta bli att tänka "höna"... så för mig var det ett knäppt ord och inget jag kommer använda. Ibland tycker till och med jag att vissa genusfrågor kan bli lite överdrivna.

Men när man läser en bok som Egalias Döttrar  så förstår man ändå att till och med språket påverkar vår syn på kön. Där säger dom "kvinniska" istället för "människa".. och "dam" istället för "man" (i fraser som "om man vill vara fin så får man lida pin"). Så vi kanske borde börja säga "hen" ändå? Eller vad säger ni?

Aftonbladet ställer även några frågor: Får killar får vara lucia, ska man ska bli besviken när ens dotter bara vill ha rosa och kan lillebror ärva syrrans kläder? Mina svar: Självklart, nej och självklart!


 

Dagens halvårsklädsel


Body från Polaren o Pyret
Bamsebyxor från Lindex
Small Paul strumpor
Snuttekanin från ekolek.se

 

Den rätte för Rosing

Jag och sambon fastnade framför Den rätte för Rosing igår kväll och jag vet inte vad jag tycker? Linda verkar inte ha så stor social kompetens när hon gör saker som att himla med ögonen när Jofre berättar om en jobbig händelse för henne och hela den där "romantiska middagen" med Ludde var ju bara hemsk... på alla sätt och vis. Och varför visades Bobbys rumpa på tv? Det fanns ingen mening med det...?

Sambon blev ganska upprörd när det kom fram att Linda hade rotat i killarnas necessärer och undrade hur tv kan visa hur hon bryter mot lagen? För att inte tala om det hon hittade... knarkarkillen borde ha blivit utsparkad direkt.Fredrik, karatekillen som åkte ut igår, var väldigt skum. Sambon trodde att han var skådis, för ingen kan vara så konstig på riktigt? När jag tittar på hans sida på Kanals 5s hemsida så ser jag att faktiskt är skådis!

Det är ett konstigt gäng killar dom har hittat. Ingen är ju den andra lik, så det får mig att undra om Linda ens vet vad det är för kille hon föredrar? Hon verkar inte ha lärt sig vad hon har för killsmak så hon tar lite av varje sort?

 

Grattis Zack på halvårsdagen!


Idag fyller vår älskade plutt ett ½ år! Hela 6 månader har gått och jag kan inte fatta vart tiden har tagit vägen! Det har gått så fort! Men som dom säger.. tiden går fort när man har roligt!

Under dessa 6 månader så har Zack lärt sig att:

* Det går att amma utan amningsnapp
* Rulla runt
* Om man ler så ler någon tillbaka mot en
* Om man vänder mungiporna neråt för att visa att man är ledsen så skrattar folk åt en!
* Men om man gråter så får man en kram
* Det är faktiskt himla gott med gröt!
* När man säger "mamama" så får mamma tårar i ögonen
* Hoppa är bland det roligaste som finns
* Plaska i badkaret är också ganska så kul


Under dessa 6 månader så har jag lärt mig att:

* Det är faktiskt inte så farligt att byta blöja
* Amning är inte alltid fantastiskt, utan det verkar mer vanligt med krångel än att allt går perfekt.
* Barngråt inte är så farligt.
* Det där med babylen hud är en myt
* Man får visst sova även fast man har en liten bebis.
* Det där med att vara supersmal känns faktiskt inte lika stressigt lägre.
* Man kan vara orolig 24 timmar om dygnet... men det är nog inte så hälsosamt.
* Nu helt plötsligt är det mycket som inte är så viktigt.
* Nu helt plötsligt är det någon annan som är det viktigaste i ens liv.


 

God morgon

God morgon! Som ni kanske märkte så tog jag en bloggfri dag igår, det behövs ibland. Speciellt när man har tandvärk och feber. Men senare idag så ska jag iväg till tandläkaren, äntligen!

Såg att jag hade fått en massa kommentarer så jag får försöka besvara dom under dagen.
 
Även Zack har blivit påverkad av min sjukdom. Sambon har haft huvudansvaret för honom dom senaste två dagarna, vilket tyvärr har resulterat i ovanligt mycket gråt och gnäll. Under natten nu så vaknade Zack två gånger också och hade svårt att somna om, så sambon stod och försökte att få honom och somna om medans jag febersvettades i sängen. Så nu får sambon sova ut medans jag sitter här med en glas plutt i knät. Det märks att han har saknat mig. Men det är ju toppen att han får lära känna sin pappa bättre.

Nu ska jag gosa med plutten och vänta på at timmarna ska gå så att jag få komma iväg till tandläkaren.

 

Snygg Odd Molly outfit


Sist jag var i Odd Mollys butik så hade en av dom som jobbade där denna snygga klädsel på sig: en lila Spoiler tank under en lila Lovely Knit. Jag jag blev himla sugen på att köpa båda eftersom det var en väldigt snygg outfit.

Jag har inget underlinne, bara underklänningar, men det kanske kan vara bra att investera i en spoiler tank att ha under koftor och min nya Light cotton Embroidered.

Men jag kan inte sluta tänka på denna snygga outfit som hon i butiken hade på sig! *Vill ha*


 


Beauty Planet