bambi

My new baby
Åh, jag är så glad! Äntligen en systemkamera!! Som jag har längtat!

Inköpt inom min enskild firma så blev det allt som allt ca 4800 kr (exkl moms) för min nya Nikon d5000 med två objektiv 18-55 mm och en 55-200 mm, kameraväska, minneskort och linsskydd. Inköpt på Siba som just nu har ett erbjudande på just denna kamera!

Så imorgon kommer jag nog ta en långpromenad och försöka lära mig min nya kamera. Tror ni att det kommer bli skillnad på bilderna i bloggen nu? (Tråkigt vore det ju annars...)
Två vinnare


Helena
blev vinnaren av ett par fina Yorrik-jeans med svart mudd och gråsvart jeanstyg i stl. 90 cl. Hoppas att du blir nöjd (vi älskar våra!) och tack till Yorrik som var med och sponsrade tävlingen!


Och vinnaren av goodiebag nr.10 blev Mia som jag tyckte lämnade en väldigt bra kommentar till mitt genus-inlägg igår, med bra tips! I eftermiddag ska jag uppmuntra Zack att rita det han har tänkt bygga!


Mia 
om Jobba med svagheterna:
Att visa barn fler möjligheter till lek är jätteviktigt tror jag! däremot inte genom att ta bort saker bara för att barnet leker mkt med dem just då.
Barn har ju perioder när vissa saker är roligare än andra.
Bättre då försöka göra de andra sakerna mer intressanta eller se om det går att föra över legolekandet tex till dockhörnan, eller rita av klossarna eller kanske rita något han ska bygga sen!
Sen håller jag med Mollie! Det fokuseras allt för mkt på det man inte kan.
Alla barn som är svaga i matte blir inte bättre av att räkna mer..många fungerar det såklart för, men långt ifrån alla..utan en del blir knäckta och det slutar med att de hatar allt vad matte heter. (eller vilket ämne det nu gäller)
Självklart ska alla få möjlighet och stöd så långt det går, men man måste även kunna sätta stopp innan det går för långt.
Som förälder till ett barn med speciella behov så har detta blivit ännu tydligare med problemfokuseringshetsen, från skola, hab samt omgivingen..vi skulle inte göra annat än träna om jag inte "stampat hårt" på bromsen och sen i lugn å ro tänkt över vad som var viktigt, genomförbart och försvarbart att träna på och vad som skulle stärka just mitt barn.
Även barn utan speciella behov måste få ha specialintressen anser jag! Å det måste få vara ok att inte klara/gilla allt!


P.S. Jag har mailat er båda!!
Hojicha Grönt TeVi dricker väldigt mycket te här hemma. Vår tebryggare är igång hela dagarna, men det blir mestadels Earl Grey då. Idag så testade jag istället ett grönt te som heter Hojicha från Mighty Leaf.

Jag tycker att teet smakar lite för mycket "bränt" för min smak och "hoji-cha" betyder just rostat te. Hojicha innehåller mindre koffein än andra gröna tesorter.