bambi

Svettigt värre!
Var och tränade ikväll på Rosa Skrot igen. Fjärde gången på två veckor, vilket är betydligt oftare än vad jag är van vid. Annars så blir det mestadels power walks men det är skönt med lite nytt. 
 
Har börjat tycka att det är roligt att träna, kanske för att jag mår bättre nu och känner mig inte lika nere som tidigare. Det känns som att jag får mer energi och jag känner mig oftast piggare efteråt. Riktigt härligt! 
 
Träffade på den alltid lika snygga Lofsan på gymmet också. Länge sen vi sågs! Hon är ju personlig tränare på Rosa Skrot så hon hänger där en hel del men nu har hon ju haft semester några veckor.
 
Ha en underbar onsdagkväll nu!! Kan inte fatta att det är augusti imorgon!! Redan!
Mini Rodinis första höstsläpp
 
 
Imorse släppte Oii Design Mini Rodinis höstkollektion. Det var verkligen tryck! Det var svårt att komma in på deras hemsida. Det märks verkligen att Mini Rodini är populärt!!
 
Det var inte direkt någon wow-upplevelse för min del. Regnkläderna med pingvinerna är superfina men annars hittade jag inget så där som jag blev superkär i. Ibland krävs det några titt på kläderna innan man faller för dom. 
 
Men jag beställde ändå två plagg från deras nya kollektion och ni ser dom här ovanför. T-shirt och leggings som jag tror blir väldigt fina tillsammans. Beställde i Zacks storlek, så får Leah sen ärva  :)
 
Som det ser ut nu så gillar jag Molos höstkollektion mycket mer än Mini Rodinis (lite ovanligt för mig) men detta är bara första släppet. Det kanske kommer annat som är mycket finare senare.
 
Vad tyckte ni om Mini Rodinis höstsläpp?
Kolapaj med pekannötter
Här kommer makens absoluta favorit - Kolapaj! Han älskar allt med kola och han är inte så förtjust i choklad så denna paj tycker han är perfekt. Vi har bakat denna flera flera gånger och även bjudit andra på den och den gör alltid succé. Den är utan ägg vilket gör den lite allergivänlig också.
 
Denna bakade maken själv igår, han bakar också ibland faktiskt... men då får jag försöka hålla mig undan så att jag inte tar över (vilket jag gärna gör för det är så roligt att baka).
 
 
Pajdeg
4 ½ dl vetemjöl
½ dl florsocker
200 g smör
 
Fyllning
5 dl vispgrädde
½ tsk vaniljextrakt
3 dl strösocker
½ dl farinsocker
2 msk honung
1 ½ dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör, rumstempererad
 
2 nävar pekannötter
 
1. Börja med att knåda ihop alla ingredienser till pajskalet och låt det vila i kylen i minst 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet på 175 grader i ca 10 minuter.
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen, förutom smöret, i en kastrull (gärna tjockbottnad) och låt sjud i 30-60 minuter. Prova om den är klar med ett kulprov, genom att ta kallt vatten i en mugg/glas och klicka en liten liten klick av kolan i vattnet. Om du kan forma en mjuk liten kula av klicken så är kolan klar!
4. Ta kolan från plattan. Klicka i smöret i kolan och rör om tills det är blandat.
5. Fyll pajskalet med kolan och strö över pekannötterna. Låt stelna i kylen men ta gärna fram den en stund innan servering så är kolan inte så hård.