Nu är bloggen flyttad!

 
Nya adressen är: http://www.femme.se/bambi/
 
Jag hoppas att mina gamla adresser snart pekar vidare till den nya, men uppdatera gärna era bokmärken till den nya!

 

Julklappar från Lindt och tips om spel där ni också kan få hem Lindt-choklad!

 
Idag när vi kom hem så stod det en massa roliga paket utanför dörren. Två bud hade varit här med överraskningar! Det ena var från Lindt och innehöll en söt liten julgran med Lindt-kulor hängdes i den och sen en massa fina inslagna julklappar. Åååååh, så glad jag blev! Som jag har nämnt tidigare i bloggen så älskar jag deras choklad (och köpte Lindt-kulor senast igår!!).
 
Lindt har även ett superhäftigt spel där man styr en gripklo och kan fånga choklad som skickas direkt hem till dig eller en kompis! 

 

Hur påverkar musik hur vinet smakar?

 
Jag blev utvald av Spot and Tell att ha en hemmaspotting med Gato Negro. Så i fredags hade vi över makens kusin och hennes sambo och son. Dom är veganer så jag hade förberett en god böngryta med kokosmjölk. Jag var lite nervös inför kvällen eftersom jag skulle laga veganmat och har aldrig gjort det förut men dom tyckte det blev jättegott (och försäkrade mig om att dom inte bara sa så). Till det drack vi Gato Negro Cabernet Sauvignon och gjorde Gato Negros musikundersökning. Där kan man själv skapa en låt som man tycker passar till vinet, för oss blev det en romantisk jazzlåt  :)
 
Vi pratade om hur olika slags musik kan påverka hur vinet smakar. Jag som är intresserad av psykologi tycker att sånt är så sjukt intressant. Att alla möjliga intryck, allt från musik till vart vi är, kan påverka våra smaksinnen. Det är så intressant att vi är så påverkbara!

 

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

 Det var ett tag sen jag bakade cupcakes och då får jag nästan lite abstinens... Dessa juliga cupcakes med pepparkaksbotten och lingonfrosting blev superfluffiga och goda! En jättegod smakkombination!
 
 
ca 10 st.
 
 
80 g smör
2 ägg
1 dl gräddfil
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
½ tsk malen nejlika
1 tsk kanel
 
Lingonfrosting
1 dl lingon
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
½ dl grädde
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i smeten.
3. Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Låt svalna.
4. Frosting: Mixa lingonen fint och vispa ihop med philadelphiaosten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens.
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

 

Bara paket till barnen och inte till de vuxna?

 
 
Ni är flera stycken som har kommenterat och mailat mig angående min medverkan i senaste numret av Vi föräldrar! Kul att ni såg mig där och gillade det jag skrev! Det glädjer verkligen mig!!
 
Men för er andra som inte har haft möjlighet att läsa artikeln så handlar det alltså om man bara ska ge barnen julklappar på julafton och inte dom vuxna. Här kan ni läsa mitt svar:
 
 
 
Håller ni med mig eller tycker ni att jag är helt ute och cyklar?  ;)

 

Årets stora pepparkaksbak

Här ovanför ser ni pepparkaks-snöflingor och pepparkaksdrömmar.
 
I söndags så hade vi en massa julfix hemma. Vi köpte julgran men bakade även pepparkakor. Jag hade förberett en hemmagjord pepparkaksdeg några dagar tidigare så det var bara att sätta igång. Men det var inte så "bara" kan jag säga! Hälften av pepparkakorna hamnade i papperkorgen för antingen så blev dom brända eller så blev dom för tjocka (tyckte jag). Till slut så satt jag framför ugnen och vaktade pepparkakorna och då blev dom bra!
 
Kristyren blev toppenbra, som alltid. Bästa receptet, helt klart! Jag färgade en del av den rött, jag hade tänkt ha fler färger men efter mitt bråk med pepparkaksdegen så orkade jag inte det så det fick bli rött och vitt .
 
 
Pepparkakshuset blev jag riktigt nöjd med. Fick till bra is-tappar och skrev vårt efternamn (som jag har pixlat) ovanför dörren. Sen har jag hängt upp lite pepparkakshjärtan i julgranen. Igår tjatade och tjatade Leah om att hon skulle få äta upp sitt pepparkakshjärta men vi har sagt att det får hon göra efter jul. Jag har hängt barnens hjärtan lite högre upp i granen - för säkerhets skull  ;)

 

Dags att köpa ett nytt skägg

 
Som jag har nämnt tidigare så har Zack börjat fråga om tomten finns på riktigt. Jag undviker att svara (distraherar honom med "oj, titta vad som är på tv!" eller liknande) medans maken ljuger för honom. Jag hatar att ljuga, även om det är rätt oskyldigt... men om jag kan så slipper jag gärna!
 
Men eftersom han har börjat fråga om detta så tänkte jag på att vi måste skaffa ett nytt skägg till tomten i år! Det är min svåger som brukar vara tomte och skägget ser inte det minsta äkta ut. Tidigare år har jag och maken stått bredvid och små-skrattat åt det fåniga och väldigt oäkta skägget och tyckt att det har varit lite gulligt att barnen inte har sett att det är fejk.... men nu i år så tror jag att Zack inte kommer att tro på att det där skägget är äkta... eller vad tror ni? 
 

 

Vill ni vinna en orm att lägga under granen?

 
 
I samarbete med Nickelodeon så har jag fått möjlighet att tävla ut en sån här supercoolt jätteorm från deras nya serie Sanjay & Craig. Serien handlar om 12-åriga Sanjay och hans talande orm Craig. Craig är en mästare på utklädnad och kan dessutom med lätthet använda sin smidiga kropp som stege, lasso eller balanslina för Sanjay när dom två har hamnat i knipa.
 
 
Ormen är handsydd och finns därför endats i begränsad upplaga! Men nu har en av er chansen att vinna en Craig-orm, kanske att lägga under granen? För vilket barn skulle inte bli överlycklig över ett sånt häftigt gosedjur?
 
Om du vill vara med och tävla om craig-ormen så vill jag att du ska svara på frågan: Vilken är dina barns favoritserie på Nickelodeon? Lämna gärna en kort motivering om varför du vill vinna också!
 
Tävlingen avslutas den 16:e december.

 

Ajvarbiffar

Här kommer ett recept som har varit ett stående inslag hos mig och maken i många många år, långt innan barnen föddes. Ajvarbiffarna blir saftiga och goda och jag älskar såsen med lök och paprika.
 
 
 
 

1 dl havregryn

1 dl mjölk

500 g köttfärs

2 dl ajvar relish, mild

1 st ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar


Sås

1 st gul lök

2 st paprikor, i olika färg

2 msk tomatpuré

2 dl matlagningsgrädde

1 dl vatten

0,5 tsk salt

1 msk persilja, finstrimlad


1. Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter.
2. Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt koka ca 5 minuter, salta.
3. Biffar: Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med
havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i
smör ca 3 minuter per sida.
4. Lägg ner biffarna i såsen och strö över persilja. Servera gärna med klyftpotatis.


 

Julmys hos Coca-cola

 
Vi var inbjudna till julmys hos Coca-cola med en tur i fabriken och pyssel och en massa gott. Jag träffade på finaste Lovisa/Lofsan där och hennes Sixten poserade tillsammans med Zack och Leah framför alla cola-flaskor.
 
  
Det fanns en karaoke-maskin där så det blev karaoke-premiär för Leah. Hon älskar att sjunga och hittar alltid på egna sånger. Men att sjunga karaoke tillsammans med Baxter var liiiiite läskigt...  
 
 
Rundvandringen i fabriken tycker jag var jättehäftig! Och nyttigt för barnen, för Zack frågade mig på vägen dit "är en fabrik samma sak som en affär?" så det kändes nyttigt för barnen att få se en fabrik. Här ovanför är det Cola Zero burkar som susar förbi.
 
 
Massvis med flaskor....
 
 
Sen blev det fika och wraps. Supermumsiga wraps!
 
 
Och pyssel förstås... Coca cola hade ordnat allt så fint med en massa material till pysslet och så mycket god fika. 

 

Red velvet cake med cream cheese frosting

Jag tycker att vi äter alldeles för lite red velvet bakverk i det här landet. Red velvet är bakverk med lite kakao, röd karamellfärg och lite vinäger. Red velvet passar ju lite extra bra nu runt jul med sin rödaktiga färg. Just denna kaka håller sig saftig och fin i flera dagar. Jag bakade den i torsdags och den är fortfarande saftig och god idag (söndag)!
 
 
 
6 dl vetemjöl
4 ½ dl strösocker
2 ½ dl rapsolja
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk kakao
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk vaniljpulver
2 ägg
2 1/4 dl mjölk
röd karamellfärg/pastafärg
 
Cream cheese frosting
400 g philadelphiaost
1 dl mjukt smör
5 dl florsocker (ett paket)
½ tsk vaniljpulver
½ dl mjölk
 
1. Sätt på ugnen på 160 grader. Smörj en form (på ca 1½-2 liter).
2. Vispa äggen fluffiga.Tillsätt olja, vinäger, vanilj, mjölk och karamellfärg.
3. Rör ihop vetemjöl, strösocker, bikarbonat, salt och kakao i en bunke. Tillsätt lite åt gången i äggsmeten under omrörning. 
 
 
 
4. Häll smeten i formen och grädda i 50-55 minuter. Låt svalna.
5. Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och smör fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Bred sedan över kakan.
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

 

Granen står så grön och grann i lägenheten....

 
Idag har vi varit iväg och köpt årets julgran. Barnen tyckte att det var väldigt spännande  och valet föll på en kungsgran. Förra året hade vi en vanlig röd gran och den barrade så otroligt mycket. Så vi tyckte att det var värt dom 650 kronorna som granen kostade. Vi fick även tips om hur vi skulle ta hand om den så att den höll längre. T.ex. att den suger upp vatten med barken så det är viktigt att en del av granen som fortfarande har bark kvar är nere i vattnet. Sen var det även bra att låta den stå lite kallt så att den inte får en chock av värmen inomhus. Vi har ju granen ståendes vid balkongdörren så vi har haft den öppen under dagen (brrr... kallt...).
 
Sen så har barnen klätt granen tillsammans med maken medans jag bakade pepparkakor. Ojojoj, va jag har svurit över dom där pepparkakorna och jag var nära att ge upp. Hälften åkte ner i soporna. Dom blev för tjocka eller så blev dom brända. Efter några plåtar i soporna så lärde jag mig hur jag skulle göra och jag fick sitta och vakta pepparkakorna när dom var inne i ugnen.
 
Nåja, några pepparkakor blev det och ett pepparkakshus ska det nog bli....

 

Dagens tips: Julpyssla med leksakskataloger

Vi har ju en sån där "Ingen reklam, tack"-skylt på dörren så Zack och Leah är inte vana vid att få hem leksakskataloger. När vi var hemma hos Linda på glöggmingel förut så satt hennes dotter Annie och klippte i leksakskataloger och Linda berättade om hur barnen brukar pyssla med sånt. Så jag gick förbi leksaksaffären och plocka upp varsin leksakskatalog till barnen.
 
 
Sen så har barnen suttit och klippt och klistrat fast saker dom önskar sig på papper. Dom satt väldigt länge och pysslade med detta. Dom blev helt förtrollade av dessa leksakskataloger eftersom dom inte är vana vid såna!

 

Tänk att det kan finnas så mycket lycka i en ballong

Gårdagens Zack i parkas från Vossatassar, mössa från Vossatassar, jeans från Mini Rodini och skor från Ecco.
 
Igår var jag inbjuden till Natali för att fira hennes 1-åring Axel. Zack fick följa med eftersom Leah skulle på ett annat kalas. Jag tycker om Natali så mycket och vi har alltid så mycket att prata om när vi träffas. Hon hade bakat så mycket gott och fixat så mycket fint. 
 
Hon hade fixat fina heliumballonger och alla barnen fick ta med sig varsin ballong hem (Zack fick ta med en till Leah också). Zack tyckte det var så roligt med dom där heliumballongerna och det var många som tittade på honom och pratade med honom om dom på vägen hem.
 
 
Så mycket gott! Tårtan var helt underbar! Max hade bakade superfluffiga kanelbullar och det fanns morotscupcakes och en massa massa annat gott!
 
 
Huvudpersonen för kalaset, lilla Axel! Tänk att han redan är ett år gammal, tiden går så fort. Jag tyckte Natali nyss var gravid!

 

Brukar ni låta barnen spela på era mobiltelefoner?

 
Diskussionen pågår ständigt kring om man ska låta barnen "låna" ens mobiltelefon och spela eller titta på saker. Jag har faktiskt bara en enda barn-app installerat sen ett halvår tillbaka ungefär och det är Stadens Hjältar. Jag kan verkligen varmt rekommendera den. Den är pedagogisk, rolig och genusvänlig. Det är en blandning mellan filmer och spel. När man klarar av spelen så får man pokaler (brons, silver och guld beroende på hur det har gått) och Zack älskar att samla på dom där pokalerna.
 
Jag valde rätt så tidigt att låsa upp alla spel och filmer i appen men gratisversionen innehåller en film, en musikvideo och tre spel. 
 
 
Zack har följt Stadens Hjältar sen han var väldigt liten och har haft böcker, filmer och leksaksbilar därifrån och jag har alltid tyckt om känslan i deras filmer och böcker. Dom är väldigt vänliga och är samtidigt roliga och har en bra könsfördelning bland karaktärerna. Det är lite svårt att hitta barn-appar som uppfyller dessa kriterier, tycker jag. 

 

Good morning sunshine!

 
Saker och ting börja ljusna och ordna upp sig. Bloggen är på väg att flytta, vart får ni förhoppningsvis få se på måndag *håller tummarna för det*. Jag hoppas att ni hänger med till nya platsen och jag har planerat att kickstarta allt med en massa roliga tävlingar och gottiga recept!
 
Helgen är fullsmockad, men så är det alltid innan jul. En av Leahs bästa kompisar har kalas och jag och Zack ska iväg och fira en 1-åring. Sen ikväll ska vi ha gäster över för lite god mat, men dom är veganer så jag ska försöka mig på att fixa lite god vegansk mat! Får se hur det går!
 
Sen så har jag förberett en pepparkaksdeg men den får nog bakas ut på söndag. Vi har även pratat om att fixa julgran på söndag. Vi har tänkt köpa en kungsgran i år, förra året så fanns det inga barr kvar på vår gran efter jul så vi vill gärna ha en som håller lite bättre  :)
 
Ha en underbar lördag!
 

 

Min nya leksak + julklappstips till bokmalen!

 
Förra veckan fick jag hem en läsplatta från Sony för att recensera den! Det är allra första gången som jag testar en läsplatta och det är rätt så ovant i början. Först tänker jag att jag ska kunna läsa på den i mörkret, men nej, den lyser ju inte som en vanlig surfplatta eller mobiltelefon så man måste ju faktiskt ha lampan tänd (precis som när man läser en bok). Men det är ju just den speciella skärmen som gör att den är så bekväm att använda.
 
Fler fördelar är ju att den inte väger någonting, nå ja 200 gram, men vad är det egentligen... ett äpple? Superlätt är den i allafall och ultratunn, så den tar verkligen ingen plats - STORT plus!
 
Maken min tycker ju om att läsa dyra sci-fi böcker på engelska från sci-fi bokhandeln. Dessa kostar alltid minst 150-200 kronor, men så kollade jag in dessa som e-bok och laddade hem nästa boken i serien han läser från en amerikansk site - kostade bara 45 kronor!! Då passade jag även på att ladda hem Brave New World, som är en sån där klassisker som jag känner att jag måste ha läst som engelsklärare. Så vi fick två böcker för 90 kronor och man fick dom på direkten. Inga leveranstider eller att man måste åka till Gamla Stan under specifika öppettider (som till sci-fi bokhandeln). 
 
Massor med plus från mig gällande Sony läsplattan alltså!  

 

Undrar vad grannarna tänkte..?

Som ni kanske märker så är det saker och ting på gång här i bloggen. Bloggen ska flyttas och jag hoppas att allt ska vara klart så snart som möjligt. 
 
Jag har vabbat med Leah sen i onsdags, även jag har inte mått så bra så därför tog jag vabbet. Men Leah kräktes i onsdags (tror att det var samma som Zack förra fredagen) och har sen hostat och inte varit helt på topp. Idag mår hon lite bättre och det är tur det för imorgon är det kalas för en av hennes bästa vänner.
 
Igår fick jag och barnen en rolig påhälsning. Vi blev alla väldigt överraskade när vi öppnade dörren och dessa stod utanför:
 
 
Haha, jag undrar vad grannarna tänkte när dom såg att vi fick påhälsning av dessa? 
 
Barnen fick pepparkakor:
 
 
Zack sa senare "Mamma, det där var inte den riktiga tomten för han hade ju svart skägg..."
 
Och jag fick en tidig julklapp:
 
 
Det var Militus Medical som skickade överraskningen! Så roligt! Jag har haft ett gott samarbete med dom tidigare under året och jag är så glad och tacksam att jag får ha samarbeten med ett företag som har såna bra produkter med bra kvalité.
 
Tusen tack Militus Medical för den underbara överraskningen och julklappen!

 

Ibland vill man bara gömma sig från världen...

 

 

Pepparkaksdrömmar

Här kommer ett super recept! Så enkla att göra och underbart goda, spröda drömmar med smak av vanilj och pepparkaka. Maken blev helt kär i dessa och sa att dessa måste vi baka igen till julafton och ta med till svärföräldrarna. Jag älskade också dessa och älskar hur doften av pepparkaka sprider sig här hemma när man bakar dessa. Det blir dessutom rätt många av receptet, vilket alltid är kanon! (Pepparkakskrydda och hjorthornsalt hittar du bland dom vanliga kryddorna.)
 
 
ca 36 st.
 
100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl
1½ msk pepparkakskrydda
 
1. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
2. Tillsätt oljan lite i taget.
3. Blanda hjorthornsaltet och pepparkakskryddan med lite av mjölet och rör ner i smeten. Arbeta sedan in resten av mjölet.
4. Rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
5. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.
 
 

 

Tävling i samarbete med Ferrero Rocher

 
Hur lyxigt är det inte att få hem ett sånt här bud? Jag är svag för såna här lyxiga chokladpraliner och jag är jätteglad att jag får dela med mig av dessa till flera av er! Jag har nämligen fått äran att tävla ut en ask Ferrero Rocher till hela 20 stycken av er läsare!
 
Allt ni behöver göra för att vara med och tävla är att svara på frågan: Hur skapar du en gyllene stund?
 
Tävlingen avslutas den 8 december då 20 stycken vinnare utses!
 

 

Kyckling i hemmagjord jordnötssås

En av mina absoluta favoriträtter när jag ska ut och äta på nån asiatisk restaurang är kyckling satay. Ni vet med sån där god jordnötssås. Nu har jag hittat ett recept på en enkel version av såsen, som smakar ändå rätt så likt den man får på restauranger. Jag gillade den här så mycket så vi har redan ätit den två gånger på en vecka  ;)
 
 
ca 500 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
2 msk röd curry pasta
2 msk jordnötter, grovt hackade
1 msk socker
1 msk fisksås
 
1. Strimla kycklingen och stek på den i en stekpanna tills den är genomstekt.
2. Ha i kokosmjölk, currypasta, jordnötter, socker och fisksås. Låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.

 

Gingerbread House Cake Pops

 
Jag sitter och rättar nationella prov och det är hemskt tråkigt. Jag tycker om så mycket med läraryrket men just rättningen är nog bland det tråkigaste! Jag skulle mycket hellre stå i köket och baka såna här söta Gingerbread House Cake Pops som ni ser på bilden här ovanför. Det är som cake pops men små pepparkakshus istället. Såååå urgulliga! Jag vet inte om jag kommer att hinna baka såna innan jul (min to-do lista är milslång) men jag ville så gärna tipsa er om dessa, som tydligen ska vara senaste baktrenden i USA.
 
Här har ni mallen om ni är sugna på att göra Gingerbread House Cake Pops. Det är bara att klistra ihop delarna med kristyr och sen fästa pinnen med kristyr eller med pepparkaksdeg. Och dekorera! Se bara så fina dom på bilden är med alla sina dekorationer! Och hur roligt tror ni inte att barnen tycker att dessa är??
 
 
Så, ni som inte behöver rätta en massa kan sätta igång och baka!

 

Godaste pepparkakorna

 
Brukar ni göra egen pepparkaksdeg? Jag testade att göra det förra året och det var ju så förvånansvärt enkelt och blev riktigt gott. Det blir till att göra en sats i år igen för att kunna göra ett pepparkakshus, annars så hade jag bara satsat på Arbrå Ångbageris pepparkakor för dom är så ruskigt goda så det går nästan inte att göra godare själv.
 
Jag beställde mina på från Bagaren och Kocken när jag beställde min nya visp till Kitchen Aiden. Efteråt så kom jag på att det kanske inte var så bra att beställa pepparkakor via nätet och att dom ska skickas? Men det var faktiskt inte så krossade. Nästa gång ska jag försöka leta rätt på dessa i nån butik, har hört att dom ska finns typ på Åhlens City eller NK. Nån som vet?
 
 
P.S. Sen så kan man återanvända den snygga burken. Jag såg att det fanns passande etiketter som man kan skriva ut och klistra på burken!
 

 

Årets förskolefoton

 
Jag har knappt kunnat sovit nåt. Barnen väckte oss flera gånger (törstig/ hittar inte nappen/ när kan jag öppna julkalendern?) och jag har ett STORT beslut att ta. Som vanligt så går hjärnan på högvarv på natten när jag har mycket att tänka på....
 
Igår kom barnen förskolefoton på barnen. Dom blev riktigt bra i år. Förra året beställde vi inga och det är jag inte så ledsen för. Då togs alla foton utomhus och det hade regnat så barnen var helt blöta i håret och såg allmänt konstiga ut. Men i år fanns det flera fina bilder att välja mellan.

 

Det är riktig kärlek det!

 
Ikväll när jag höll på och nattade barnen så ropar Zack på mig och säger "Jag älskar dig mamma! Jag älskar dig mer än godis!". Haha, ja, då måste han älska mig riktigt mycket  :)

 

Italiensk köttfärsrulle med pestopasta

Ni var många som sa att ni gillade Boxholms ostar och här kommer ett till recept från dom som vi åt förra veckan. Riktigt riktigt gott och smakerna har ingenstans att ta vägen när allt ugnsbakas inuti folien tillsammans. Enkelt och såååå gott!
 
 
 
½ dl havregryn
3/4 dl kall köttbuljong (av tärning)
400 g köttfärs
1 msk potatismjöl
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
10 soltorkade tomater i olja
1 dl svarta oliver utan kärnor
1 tsk basilika
3 dl riven ost (gärna Vitlöksost från Boxholm)
 
pasta
pesto
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg havregrynen i en bunke. Slå på buljongen och låt grynen svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt köttfärs, potatismjöl, salt och peppar och ägg och blanda allt väl.
4. Bred ut färsen till en rektangel på aluminiumfolie.
5. Strimla tomaterna och hacka oliverna grovt. Strö över tomater, oliver, basilika och ost.
 
 
6. Rulla ihop färsen från långsidan med hjälp av folien till en tät rulle., så att det blir som en rulltårta. Dra åt ändarna hårt som en smällkaramell. Lägg rullen i en ugnsfast form. Grädda den mitt i ugnen i ca 45 minuter.
7. Koka under tiden pasta. Häll av pastan och blanda den med pesto.
8. Låt köttfärsrullen vila i folien några minuter och skär den sedan i skivor.

 

Carlings loves jeans

 
Jag var inbjuden till ett av årets BÄSTA events i torsdags. Det var Carlings som bjöd in till ett Denim Session för att fira att dom öppnar 156 nya jeans avdelningar. Dom vill bli bäst på jeans och där på eventet fanns jeansexperter från Carlings och representanter från Levis, Lee, G-Star, Nudie, Diesel och Emmet.
 
 
Deras jeansexpert berättade lite historia bakom jeansen och sedan också vad man ska tänka på när man väljer jeans. Vi fick titta på en hel del rumpor under genomgången... haha...
 
Sen så var det vår tur att prova jeans. Dom såååå otroligt hjälpsamma!! Jag hade 3-4 personer som hjälpte mig att hitta dom rätta jeansen för just mig. Bland annat så var det en jättegullig tjej från Carlings norska huvudkontor som hjälpte mig. Jag är inte så där jätteduktig på norska och när hon tog fram ett par jeans till mig så sa hon "å finne de lys og i mörke". Jag hörde bara det där "lyse i mörkret" så jag frågar henne "va? lyser jeansen i mörkret?!?!". Haha, tur att Natali också var där och kunde översätta att lys betyder ljus på norska.
 
 
Här ovanför ser ni när jag provade jeans, tror att jag höll på och provade jeans i en timme. Men det bjöds även på supergod mat från Taco Truck och live-musik.
 
 
Med mig hem fick jag jeansen som jag valde, ett par G-Star Raw. Vi fick dessa istället för goodiebags och det är faktiskt så mycket bättre att få något som passar just en själv och som man verkligen kommer att använda.
 
 
Jag passade på och shoppade lite julklappar till maken också när jag ändå var i butiken. Och jag gick därifrån med ett stor leende på läpparna för jag hade haft en sån otroligt trevlig kväll med många skratt och jag lärde mig en hel del om jeans. Jag har faktiskt alltid varit en jeanstjej och jag hade en jeans-kategori i bloggen när jag började blogga. 

 

Julklappstips!

Jag tänkte bjuda er på en förträfflig (om jag får säga så själv), rolig och billig julklapp som jag tror ALLA barn uppskattar!

 


En utklädningslåda som du billigt och enkelt fixar genom att gå till en secondhandaffär och köpa lite tanthattar, klänningar, mössor, etc. På Buttericks kan man hitta roliga lösnäsor, fjäderboor, etc. På Clas Ohlsson eller Jula kan man hitta bygghjälmar, snickarbälten, mm. Alla barn brukar älska sånt och det behöver inte alls bli dyrt!

 

När traditioner blir viktiga....

 
Barnen har förstås längtat och längtat till idag, dagen då dom får börja öppna sina julkalendrar. Men sen så säger Zack imorse också "Idag ska vi tända det första ljuset.". Ehhh... ja... det var ju inte något vi hade förberett. Vi hade ju tagit upp kartongerna med julsaker så det var bara att rota fram en adventsjulstake och sen hålla tummarna för att vi hade fyra röda ljus... eller fyra långa ljus i allafall. Men vi hade ju faktiskt fyra röda ljus, fast två av dom hade redan använts lite, men det brydde sig inte Zack om. Det viktiga var att vi tände första ljuset nu första advent.
 
Det är väldigt mysigt när barnen börjar förstå det här med traditioner och ser fram emot högtiderna. Ikväll ska vi se på julkalendern på TV också. Det blir första året för barnen att följa den, men även den har Zack pratat väldigt mycket om.

 

Chokladkakor med polkakross

Polka ska man inte vara rädd för att använda i bakningen. Det kan förhöja det mesta och sätter verkligen den där jul-touchen på vilket bakverk som helst. Här kommer ett recept på riktigt chokladiga kakor med det där lilla extra...
 
 
225 g mörk choklad
50 g smör
45 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg
95 g farinsocker
1/4 tsk vaniljpulver
 
100 g ljus choklad
krossad polkagodisar
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält mörk choklad och smör i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 10 minuter.
5. Blanda i chokladblandningen och blanda sedan i mjölblandningen tills allt är helt blandat.
6. Skeda upp ca 2 matskedar av smeten för varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna.
7. Smält den ljusa chokladen och krossad polkan (i t.ex. en mortel). Doppa sedan ena halvan av kakorna i chokladen och strö över polkakrossen. Låt stelna på ett bakplåtspapper.

 

Glöggmingel hos Linda

 
Igår var hela familjen inbjuden till Linda för lite glöggmingel. Det har blivit en mycket trevlig tradition att vi åker till henne runt första advent och som vanligt bjuder hon alltid på såååå mycket gott! 
 
 
En supergod och saftig saffranskaka med mandelmassa.
 
 
Linda bjöd även på caneléer från Sophies Canelé. Det är ljuvligt goda små franska bakverk som är the next big thing inom bakverk.
 
 
 
 
Barnen har som roligt väldigt roligt tillsammans och det var lek och stoj hela tiden som vi var där. Förutom när Leah ramlade och slog i bakhuvudet i kanten av bordet i vardagsrummet. Det blev ett hack och rann en massa blod, först tänkte jag att vi skulle åka till akuten och kanske sy men det slutade blöda av sig självt och Leah var pigg och glad efter en stund. Men det är alltid jobbigt när sånt där händer och både jag och maken gick och frågade henne hela tiden om hon hade ont i huvudet och hur hon mådde. 
 
Tusen tack finaste vännen för en underbar lördag!

 










Beauty Planet