bambi

Trender i bloggvärlden...

Jag funderade lite på hur bloggen har förändrats under mina åtta år som bloggare. Bloggvärlden har verkligen förändrats och det har visat sig att bloggar kan hjälpa till att boosta ens karriär eller att man kan leva på sin blogg.

Många bloggare går vidare och gör poddar, innan det så var videobloggar väldigt inne. Vi får se vad nästa stora grej är.

Events har alltid varit en stor grej i bloggvärlden. Nu är det många bloggare som själva ordnar events och fixar goodiebags och allt.

Samarbeten har jag sett en stor förändring i. Förut så var det väldigt sällan man fick någon ekonomisk ersättning men nu är det mer regel än undantag. Det var därför jag startade mitt företag för några år sen. Men jag ser också större samarbeten. Företag vill gärna ha långsiktiga samarbeten och det är roligt det också.

Men jag skäms inte längre när jag berättar att jag bloggar och det känns som att folk tar det seriösare. Ibland kan det fortfarande vara attityden ”ah, men då kan jag också börja blogga och få en massa saker” när jag berättar att jag har fått hem något. Folk tänker inte på att jag har bloggat varje dag (nästan) i åtta år och jag har lagt ner väldigt mycket tid på bloggen. Det är inte alltid det enklaste att komma på saker att skriva om (varje dag) och att få en massa kritik och ständigt vara granskad (även om jag är rätt så skonad från det så är det väldigt många andra bloggare som får utstå mycket kritik och skit).

Men jag gillar gemenskapen bland bloggare och jag ser många av dom som mina vänner och kollegor.

 
Jag har verkligen fått folk att börja prata om barntröjor
Hej mina vänner! Oj, vilken intensiv vecka det var förra veckan. Olika tidningar som ringde och mailade. Superhäftigt att man som enskild person kan få så många att börja diskutera H&M barntröjor. Men jag är jätteglad att jag fick folk att få upp ögonen för dom. Det var just det jag ville, att folk skulle se vilken stor skillnad det faktiskt är. Många kanske bara går till ena avdelningen och tror att det finns liknande tröjor på den andra avdelningen och reflekterar inte så mycket över det.
 
 

Men jag hamnade i ExpressenAftonbladet, på text-TV, SVTSödermanlands nyheter och nyheten spred sig till och med till Norge och Norska Dagbladet.

Allt detta ledde till ett besöksrekord när det gäller veckostatistiken, 22 000 personer (unika besökare) läste bloggen förra veckan (ca 6000-7000 fler än vanligt). Så roligt och häftigt!

H&M har ju svarat på kritiken och säger att dom visst har ett brett sortiment på sina avdelningar och att det är missvisande att bara jämföra två tröjor. Nu jämförde jag sex tröjor så jag tror inte att dom läste mitt inlägg. Sen så håller jag inte med om att dom har ett brett sortiment på sina avdelningar för inte kan man hitta en endaste rosa tröja eller en tröja med blommor på pojkavdelningen. Sortimentet är väldigt ensidigt och inte alls brett, tyvärr.

Motivation till viktminskning

God morgon ny vecka! Hur går det för er där ute? Ni har väl inte tappat motivationen? Jag vet att ni är många som försöker äta och leva nyttigare. Några har kanske hoppat på Viktväktarna också? Vad motiverar dig att gå ner i vikt? Det finns så många fördelar med att gå ner i vikt när man är överviktig. Här är några av mina anledningar till viktminskning:

* Trivs bättre med mig själv och min kropp
* Blir gladare och piggare
* Jag vill vara rädd om min kropp så att jag orkar leka med eventuella barnbarn och barnbarns barn
* Det minskar risken för många olika sjukdomar

 
 

Lite drygt 1 ½ månad och 6 kilo mellan bilderna…

Viktväktarna funkar så bra och är för mig en bra måttstock gällande mat och motion. Även om jag inte har gått på möten, för att jag inte känner att jag hinner med heltidsjobb, två små barn och bloggen så har det fungerat så himla smidigt att köra allt online. Som ni ser, så funkar det verkligen! Jag har verkligen älskat detta samarbete med dom.

Jag tycker att det är så skönt också att inte behöva lägga så mycket energi på att inte trivas med sig själv. Att hålla på byta kläder 4-5 gånger för att jag ser för tjock ut i det eller för att kläderna är för tajta. Så man kan säga att Viktväktarna har sparat mig både energi och tid  😉

Hur gör ni själva för att hålla motivationen uppe? Jag blir så motiverad av att se och känna resultat. Berätta gärna och dela med er av era tips!