Zack har vuxit en halvmeter


Sedan lillasyster kom till världen så har Zack vuxit så otroligt mycket! Man tänker att han är ju gigantisk och så KAN han ju så mycket. Lillasyster kan ju INGENTING.

Igår tittade jag på Zacks öra och tänkte "herregud, han har ju vuxenöron". Helt plötsligt är han så STOR!

Men vi känner också att det är väldigt viktigt att Zack också får vara liten och vara mycket i famnen och kramas och pussas också. Jag vill absolut inte att han ska känna sig bortglömd eller undanskuffad av sin lillasyster!

 

Glädjespridare

Fick så otroligt fina blommor igår med blombud. Jag älskar snittblommor! Dessa gick i så fina färger och så hade min pappa skrivit så gulligt kort. Han kallade alltid mig för "angel" (vi bodde i USA då, därav engelskan).

 

Dagens Zack

En glad Zack imorse. Klädd i (min favorit) body från Me & I, byxor och strumpor från Lindex och solhatt från Po.P.


 

Hallå! Jag tror att det har blivit lite fel här...

Vi trodde att det var en bebis vi skulle få inte en bajsmaskin... nåt måste ha blivit fel!Vi får byta en bajsblöja i timmen, dygnet runt nästan. Vad är detta?!?!


 

Ja, det är min 4 dagar gamla DOTTER


Idag fick lillasyster komma ut i barnvagn för första gången. Eftersom Zack numera går till dagis (som ligger väldigt nära) så bytte vi till liggkorgen på vår Brio Sing och har alltså inte börjat använda syskonvagnen ännu.

Målet med utflykten var PKU-test och viktkoll nu när hon är 4 dagar gammal.

Vikten visade 3450 gram (hon vägde 3475 gr när hon föddes), så barnmorskan trodde att hon redan hade gått ner och sedan vänt i vikt (alla bebisar går ju ner i vikt först, för att sedan börja gå upp). Vilket var toppen! Det betyder att hon får i sig en massa mat redan  :)

Sedan så fick jag amma medans barnmorskan stack lillen i handen för PKU-testet. Hon sa inte ett ljud!


Lite roligt är det att alla blir så tveksamma om hon är en flicka eller pojke. Hon har ju jaft mycket blått och brunt på sig... men så ligger hon i en rosa/lila vagn... mycket förvirrande!!

Tydligast var det på BB där flera barnmorskor/sjuksköterskor var tveksamma när dom kom in till vårt rum. Det var alltid lite frågande som dom sa "och du har fått en liten dotter...?" och en dubbelkollade till och med i sina papper innan hon sa det. Tänk att det är så inpräntat att när en bebis har blått på sig så är det en pojke!

 

Ok, vi har nog bestämt oss för vad hon ska heta nu...

Säg hej till...


Vi har inte börjat använda namnet ännu... (vi säger mest "hon" eller "lillasyster") men det är det namnet som båda tycker är fint så det blir nog det. Hon ska få heta Elise i andranamn.

Sambon tycker att hon ska heta Lea, utan H, men jag tycker att det är finare med H på slutet... så jag hoppas att det blir den stavningen.

Leah betyder "härskarinna" eller "lejoninna", så det passar ju bra tycker jag  :)  Sen så är det även ett bibliskt namn, Leah var fru till Jakob.

 

Ikväll njuter jag av...

...något som jag inte har kunnat njutit av på 9 månder:Fast som några av er vet så har jag ju syndat och ätit brieost två gånger under graviditeten. Men nu kan jag njuta fullt ut, utan oro eller skuldkänslor! Så härligt!

Jag längtar även efter två andra saker jag har saknat: rödvin och att kunna använda mina favoritjeans!

 

Spamkommentarer

För allra första gången så är min blogg med på blogg.se's första sida (bara på listan över "mest aktiva", men ändå..).
Jätteroligt, men nu börjar jag bli riktigt trött på alla spam-kommentarer som inte ens läser inlägget som dom kommenterar. 

Eller så skriver dom t.ex. "hej, hur är det?" på ett inlägg om att jag nyss har fött barn...? hmm..?

Visst får jag någon sån då och då annars, men nu är det typ 10-15 om dagen eller nåt. Jag brukar i allafall återkalla publiceringen på dom... tycker att dom förstör lite...

 

Förlossningsberättelsen om när lillasyster kom till världen

Runt klockan 2:00-2:30 söndagen den 25 april så vaknade jag av onda värkar. Jag låg en stund och andades lite i sängen men efter en timme kände jag att jag var tvungen att väcka sambon. Jag sa att värkarna gjorde riktigt ont och att det kanske var på riktigt nu. Jag var ju tveksam eftersom jag hade haft många "falsklarm" i slutet av graviditeten med Zack, trodde flera gånger att det var på gång när det inte var det... Dessutom så var jag så säker på att jag skulle gå över tiden den här gången också, så jag var mycket tveksam till om det var på riktigt eller inte.

Jag har svårt att hitta en bekväm ställning och går upp och sätter mig i soffan (och bloggar lite) medans sambon fortsätter att vila lite i sängen.

Runt kl. 5 ringer jag förlossningen för att jag tycker att värkarna börjar göra så otroligt ont. Dom sprider sig ut till höfterna i en sån knivskarp smärta. Men barnmorskan jag pratar med tycker bara att jag ska ta alvedon och avvakta eftersom värkarna kommer så sällan (var 10:e minut). Vi ringer och förvarnar Zacks farmor att det kanske är på gång och hon säger att hon kommer över (det tar ca en timme för henne att åka).

Runt 08:30 kommer värkarna ungefär var 5:e minut. Dom har blivit lite mer hanterbara och jag andas igenom dom ganska bra. Vi ringer till förlossningen igen som säger att det finns plats åt oss och vi säger att vi kommer nog om ca en timme. Det känns pirrigt när vi har bestämt att vi ska åka in, vi ska verkligen åka in, det är dags!

En timme senare sätter vi oss i en taxi till SÖS. I taxin gissar jag och sambon på hur mycket jag har öppnat mig och vi tror på 4-5 cm. När vi kommer fram till förlossningen så sätter dom på en CTG-kurva på magen i en halvtimme. Jag tjatar lite om lustgas eftersom vissa värkar gör djävulskt ont. Barnmorskan undersöker mig först och säger förvånat "oj, här var det öppet" och berättar att jag är öppen 8 cm. Vi är förvånade och berättar att vi trodde på 5 cm och hon sa att det trodde hon också när hon såg mig (hon sa att man brukar nästan kunna se på mammorna hur öppna dom är när dom kommer in).


Jag blir sporrad av att höra att jag var så öppen och det känns bra. Jag sätter mig på sängkanten och tar lite lustgas med värkarna. Efter ett tag så börjar värkarna göra för ont igen så dom ökar på lustgasen.

Efter 1 timme och 40 minuter undersöker barnmorskan mig igen och säger att jag är fortfarande öppen 8 cm. Det var en STOR besvikelse. Här har jag legat och haft djävulskt ont i nästan 2 timmar och INGET har hänt! Hon föreslår att vi ska ta hål på hinnorna för att påskynda förlossningen men säger att då kommer nog värkarna bli mer intensiva. Jag säger att jag vill absolut inte ha MER ont än vad jag har nu, det klarar jag inte av. Jag klarar knappt av värkarna som dom är nu, kände jag.


Så barnmorskan föreslår epidural och att ta hål på hinnorna. Eftersom jag har så fruktansvärt ont så tackar jag ja till epidural. Hon går och hör när narkosen kan komma och ge mig epidural. Hon meddelar att narkosen är upptagen inne på operation, men är snart klar där och sen är det en annan mamma som är före mig... sen ska jag få den underbara epiduralen!

Så jag ligger där och plågar mig igenom värkarna och säger flera gånger att jag hoppas att jag får epidural snart. Jag förbannar mina onda höfter och säger att det är bullshit att det gör som mest ont att öppna sig till 7-8 cm.

En timme senare (medans jag fortfarande väntar på epiduralen) så känner jag plötsligt att på slutet av en värk så vill jag krysta. Jag säger till sambon att nu börjar krystvärkarna, ring efter barnmorskan. Snart kommer en till krystvärk och jag känner att det "knäpper till" och vattnet går. Sekunden efter kommer barnmorska, undersköterska och sjuksköterska in.

Det kommer en till krystvärk och barnmorskan säger att bebisen är på väg och att på nästa krystvärk är hon nog ute. Detta sporrar mig så jag vill fortsätta och krysta även fast jag inte har någon värk, men hon säger åt mig att vänta... så jag gör det och krystar ut henne när nästa värk kommer. När jag känner att hon är ute så utbrister jag "Åh, så skönt!" för jag känner direkt hur all smärta försvinner. Hon skriker direkt och jag känner en sån glädje och lättnad i hela kroppen.Barnmorskan undersöker mig efteråt och säger "Inte en skråma! Du är som gjord för att föda barn!". Neee... verkligen inte tänker jag, för då skulle jag väl inte ha haft så fruktansvärt ont!

En stund efter moderkakan kommit ut så säger jag till barnmorskan att det känns som att jag blöder mycket. Hon kollar och trycker på min mage (masserar livmodern) och tycker också att jag blöder mycket. Så jag får dropp för att hjälpa livmodern att dra ihop sig. Senare får jag också en spruta i låret som också ska hjälpa livmodern på traven. Sammanlagt så blöder jag 1,1 liter innan det lugnar ner sig och min livmoder har dragit ihop sig bra.

Jag känner verkligen att denna förlossning var tusen gånger värre än den förra. Främst för att jag hade så otroligt mycket mer ont. Jag tror att det beror på min foglossning, för det var i bäckenet och höfterna som jag hade en så otrolig skarp smärta. Det var all tryck neråt som belastade hela bäckenet som var fruktansvärt och lustgasen hjälpte inte mot trycket.

Foglossningen gjorde också att jag hade svårt att röra på mig. Förra gången stod jag på knä en hel del, t.ex. Denna gång så satt jag på sängkanten en kort stund, annars låg jag på rygg i sängen. Att jag inte kunde röra på mig så mycket tror jag gjorde att förlossnignen drog ut lite på tiden och att det gjorde mer ont. Så den där dumma foglossningen förstörde verkligen mycket!

Jag är glad för att det gick så fort i allafall och att jag slapp sys denna gången också. Alla andra säger att det var ju bra att jag klarade mig utan epiduralen i allafall (hann ju aldrig få den), men jag känner att jag hade gärna tagit den då (om den nu hade hjälpt mot smärtan i bäckenet och höfterna).

Denna förlossning var verkligen helt annorlunda mot min förra förlossning! Du kan läsa om min förra förlossning i min gamla blogg, här.


 

Första natten med lillasyster

Första natten hemma med lillasyster har gått bra. Jag har nog ammat 3-4 gånger under natten, annars har hon sovit så duktigt.

Zack var lika glad och nyfiken på henne nu på morgonen och precis nu innan dom skulle gå till dagis så kom han inspringandes hit till sovrummet (fullt påklädd med jacka och skor) och var bara tvungen att vinka hejdå till bäbi (som han säger). Det var så otroligt sött  :)


Jag tänkte ta och publicera förlossningsberättelsen senare idag och det där med namnet (som några av er frågar om)... ja... vi har inte riktigt börjat använda det än... vet inte om vi är 100% säkra... vi får kanske testa namnet under dagen.

 

Zack lär känna sin lillasyster

Det var så spännande att se hur Zack reagerade när han kom hem och hans lillasyster var här! Jag hälsade glatt på honom när han och sambon kom innanför dörren. Vi kramades och pussades, sen berättade jag att lillasyster var hemma nu och jag frågade honom om vi skulle gå och titta på henne... och då såg det ut så här:

Zack har varit nyfiken på lillasyster och sagt "bäbi" (bebis, alltså) en massa. Han har klappat snällt på hennes huvud och pekat på hennes fötter, öron och händer.

Det har gått över förväntan, för Zack verkar mest nyfiken på henne och inte avundsjuk eller så... i allafall inte än. När jag ammade så satte han sig bredvid mig och tittade nyfiket på vad lillasyster gjorde, väldigt gulligt! Jag hoppas att det fortsätter att gå så här bra för Zack med denna stora omställning.

 

Dessert och dessert

Jag tror att jag och sjukhuset har lite olika syn på "dessert":
Detta gäller även begreppet "Kvällsfika". I söndags när vi kom till BB och dom sa att det fanns "kvällsfika" så såg jag framför mig en bulle eller kanske en bit sockerkaka eller åtminstonde några småkakor. Men när vi kommer ut till dagrummet så finner vi bröd, pålägg, te och kaffe. Inte något innehållandes socker så långt ögat kan nå... Men det var gott med smörgåsar ändå, efter att ha fött barn så går det mesta ner  :)

 

Hemma med vårt fina skolboksexempel!


Så skönt att vara hemma nu! Det har blivit en massa bebisgos och nu ligger hon hos pappa medans jag äter lunch och bloggar lite.

Barnläkaren sa att allt såg så bra ut med henne. Hon var ett skolboksexempel på hur en nyfödd bebis ska vara sa läkaren  *stolt förälder*

Jag var tvungen att väga mig efter jag tog en dusch när jag kom hem, för jag och sambon funderade på hur mycket man direkt går ner efter en förlossning. Hon väger ju ungefär 3,5 kg, sen så väger moderkakan en del (1-2 kg?), fostervatten (minst 1 kg?) och så förlorade jag en del blod (ca 1 kg). Så vi gissade på 7 kg... och vi var väl ganska nära för vågen visade på -6 kg nu två dagar efter förlossningen. Vilket betyder att jag bara har ca 2 kg kvar till vad jag vägde innan jag blev gravid!

Själv så mår jag bra. Dom enda ställena jag har lite ont på är magen (dom har ju hållt på och masserat den eftersom livmodern inte ville dra ihop sig så hela livmodern känns som ett blåmärke) och höfterna (fortfarande). Men min foglossning har redan blivit mycket bättre! Annars har jag inte ont någonstans (behövde inte sys denna gång heller), känner mig bara lite trött och svag men jag får nog snart tillbaka energin  :)

 

Snart hemåt från BB!

God morgon!

Sitter och äter lite frukost i sängen här på BB. Lill-tjejen ligger och har hicka, det hade hon en massa i magen också så det kommer nog inte höra till ovanligheten nu när hon är utanför också.

Vi ska snart få träffa barnläkaren och sen åka hem. Jag väntar på att sambon ska dyka upp också. Lite tråkigt att han inte sov här denna natt också, men han var ju tvungen att vara hemma hos Zack. Natten har varit ganska lugn, hon sover ganska så bra. Ibland 4 timmar i sträck och ibland bara 1 timme, innan hon vill amma lite.

Det ska bli skönt att komma hem och få kramas med Zack. Jag träffade ju inte honom alls igår, saknar ju min lilla plutt!

Ha en underbar tisdag allihopa!

 

När Zack träffade lillasyster för första gången

Flera av er undrade hur Zack reagerade igår när han var och hälsade på. Han var faktiskt inte så jätteintresserad av sin lillasyster, men så här såg det ut när han tittade ner på henne för första gången (i farfars famn):Sen så var det roligare att utforska vårt rum och springa i korridoren:


Det ska bli kul att se hur han reagerar när vi kommer hem med henne. För han har nog inte riktigt förstått att den där lilla bebisen ska bo hos oss.

Vi har ju pratat en massa om "lillasyster" och att det är en "bebis" i mammas mage. Han vet att "lillasyster" ska sova i hans gamla spjälsäng t.ex., men han har nog inte förstått vad/vem "lillasyster" är.

Han har i allafall haft det jättebra med farmor och farfar. Han har till och med lärt sig att säga "farmor" och "farfar"  :)  Men han hade tyckt att det var lite konstigt när han kom in i vårt sovrum imorse och där låg farmor och farfar. Det är faktiskt första gången vi sover borta från honom...

Men det verkar som om jag stannar kvar en natt till här på BB för observation, så sambon åker straxt och hämtar Zack på dagis och är hemma med honom ikväll. Sen så åker jag och Bönan hem imorgon!

Vi har nog bestämt namn på Bönan nu... men vi känner efter lite till... så ni får veta vad hon ska heta när vi har bestämt oss helt och hållet! Jag kan säga så mycket som att det namnet har vi inte ens haft som förslag tidigare! Sen så ska jag ta och skriva ner förlossningsberättelsen sen medans jag har allt färskt i minnet!

Ha det så bra allihopa och jag måste verkligen säga att jag blir så glad av att läsa alla era fina kommentarer! Ni är underbara!

 

Lill-bönan!

Tusen tack för alla fina gratulationer!
Vi är fortfarande kvar på SÖS. Lill-bönan är ju inte ens ett dygn gammal, så barnläkaren har inte undersökt henne än.

Hon sover mycket, men har även varit en duktig snuttare när hon har varit vaken. Hon är väldigt tyst och lugn av sig. Men verkar drömma mycket för man ser hur hon rör på ögonen och ögonbrynen en massa, väldigt gulligt  :)

Själv så mår jag bra. Har inte ont någonstans, gör lite småont i magen när Bönan snuttar... men annars är väl allt toppen. Jag förlorade lite för mycket blod (1100 ml) igår eftersom livmodern inte ville dra ihop sig så snabbt (hände förra gången också, då förlorade jag 1700 ml) så jag fick dropp och spruta för att den skulle dra ihop sig snabbare. Därför vill barnmorskan att jag ska vara kvar tills imorgon för observation, dom vill hålla koll på blodtryck och järnvärde. Men jag mår bra och vill verkligen hem... så jag ska tjata lite på dom... Förra gången gick ju allt bra och då förlorade jag mycket mer blod än denna gång.

Men vi har ett mysigt familjerum här på SÖS och ligger och gosar med Bönan. Men vi längtar efter Zack (som var här en sväng igår och hälsade på med farmor och farfar) och det skulle vara så skönt att få sova i sin egen säng. Men nu är Bönan här och vi mår alla bra, vilket är det viktigaste!  :)

 

Vår lilla tjej föddes 13.26 efter bara 2 k...

dsc00007 (MMS)

Vår lilla tjej föddes 13.26 efter bara 2 krystvärkar. Hon är 3475 gram tung och 49 cm kort. Hon drömmer en massa och har en massa hår på huvudet.


 

Är på SÖS nu. Var öppen 8 cm när jag kom i...

Är på SÖS nu. Var öppen 8 cm när jag kom in. Fått lustgas, härligt.


 

Snart dags att åka in?

Vi är fortfarande hemma och Zacks farmor är här och busar med honom. Jag ringde till SÖS för en halvtimme sen och rapporterade att värkarna kommer ca var 4-5:e minut och håller i sig i ca 1 minut. Dom hade i allafall plats, så jag slipper oroa mig för det. Och så sa vi att vi kanske kommer om någon timme eller så... men efter telefonsamtalet så har värkarna avtagit lite... men dom kommer fortfarande och gör ont. Men jag har hört att värkarna kan typ avstanna helt när man väl kommer in till förlossningen.

Men det verkar faktiskt som om Bönan kommer att titta ut idag ändå... känns helt overkligt! Jag som var helt inställd på att gå över tiden!

 

Värkarna fortsätter

Nu uppskattar sambon att det är lite mer än 5 minuter mellan värkarna och att dom håller i sig ca 1 min. Kanske snart dags att ringa förlossningen igen (vi ringde förut när det var 10 min. emellan), hoppas att farmor dyker upp snart!

Zack är vaken nu och tittar konstigt på oss när vi andas i kapp  :)

 

Farmor på väg...

Nu har vi ringt efter Zacks farmor som är på väg... hoppas att det inte är falsklarm så att vi inte har väckt henne och hon fått åka ända hit (tar ca en timme) i onödan.

Värkarna kommer nu med ca 7-8 minuters mellanrum...

 

Förvärkarna from hell

Har varit vaken nu i ca 2 timmar med förvärkar/värkar som har gjort så otroligt ont. Jag tog ganska snabbt två alvedon och sen låg jag och andades. Men dom gjorde så ont så att jag fick nästan panik, så jag väckte sambon som har varit vaken med mig och andats, hämtat vetekudde, mm.

Det som nästan är jobbigast är att värkarna sprider sig till höfterna så att det känns som om höfterna ska sprängas eller nåt. Jag antar att det är min foglossning som gör sig påmind.

Men värkarna kommer väldigt sällan än så länge, typ var 10:e minut. Men jag känner lite smått panik, för om dom gör så här ont nu, hur kommer det kännas sen? Förra gången så blev jag ju igångsatt och jag fick aldrig uppleva hur det kändes när det startade av sig självt... kanske därför jag känner lite panik? Känns inte lika tryggt att vara hemma och behöva hantera smärtan helt själv, sist så hade jag ju tryggheten att smärtlindrig bara fanns en knapptryck bort!

Men värkarna känns inte lika onda och intensiva nu när jag har satt mig i soffan. Liggandes i sängen så var dom nästan outhärdiga... så jag sitter här och andas lite... sambon vilar i sängen. Får se om förlossningen är i gång nu, jag hoppas det, för annars vettetusan hur jag ska klara av det när det verkligen sätter igång!

 

2 dagar till BF

Har tagit en kortare promenad för att se om det kan få fart på sammandragningarna igen. Min foglossning har blivit tusen gånger bättre sen jag slutade jobba. Känns nästan som om jag hade behövt blivit 100% sjukskriven istället för bara 50% som jag är... för det är verkligen en stor skillnad!

På min korta promenad så hade jag tänkt hämta ut ett paket som ligger och väntar, men så hade någon (gissa vem!) tagit ut min plånbok från min väska så jag hade ju ingen legitimation med mig! 


Nåja, jag hoppas att sammandragningarna kommer igång igen. Vill ju träffa Bönan och så är jag så trött på att vara gravid!


 

Vinnarna i Smått & Snyggt tävlingen

Dom två som vinner varsitt presentkort på 200 kronor hos Smått & Snyggt är:

Postat av: cammie

Gillar "tröja lillebror" bland babykläderna. Får en son i juli och han kommer bli lillebror. Kan inte bli mer perfekt =)

Sidan var lite svårnavigerad..borde kanske ha ett bättre system för kategorierna?

2010-04-06 @ 21:35:03
URL: http://tuschaa.blogg.se/

och...

Postat av: En Mölnbobos Liv - Melvins Mamma

Jag är gärna med i din utlottning. Jag gillar trikåbyxorna från Geggamojja. Tycker de gör fina saker och jag har aldrig haft det märket, vore kul att prova.

Tycker sidan är lite annorlunda uppbyggd men det var enkelt att hitta.

Har tipsat här

http://molnboanna.blogg.se/2010/april/presentkort.html

2010-04-06 @ 20:45:57
URL: http://www.annakarlsson.se/blogg/


Maila mig så att jag får era mailadresser så att Smått & Snyggt kan kontakta er: bambi_111@hotmail.com

Grattis till vinnarna och tack till alla som deltog!  :)

 

När ungen är tyst så är det dags att bli orolig...

Jag har legat i sängen hela förmiddagen och vilat. Nu kommer sammandragningarna väldigt sällan och gör inte riktigt lika ont som dom jag hade under natten.

Medans sambon duschade så fick Zack roa sig själv, men man brukar ju höra på ett ungefär vad han håller på med... men han var väldigt tyst väldigt länge. Så jag började ropa på honom att han skulle komma (så att jag skulle slippa gå upp från sängen)... inget svar, ingen respons... till slut så var jag tvungen att masa mig upp ur sängen och när jag kom till toaletten så möttes jag av denna syn (plus att Zack satt på golvet):Det var bara att börja desinfektera ungen... ;)


 

Äntligen händer det nåt!

Med 2 dagar kvar till BF så börjar det äntligen hända något. Det kanske är en punktlig dotter vi får?

Halva natten så har jag haft onda sammandragningar. Det var på gränsen att jag vill gå upp och ta alvedon, men samtidigt så ville jag känna att det var något som hände. Skönt att något äntligen händer, liksom.

Men dom gjorde ungefär lika ont som mensvärk och så blev magen stenhård. Nu har dom avtagit lite och kommer med ganska så långt mellanrum. Jag hade liknande sammandragningar när jag var gravid med Zack och då hade det ju hänt en del (var öppen 3 cm när jag blev igångsatt).

Det kanske är dags att ta och packa BB-väskan idag, som fortfarande inte är packad...

 

Zacks favoritlek just nu


 

Dags för manikyr!

Medans jag väntar på att bebisen ska vilja titta ut så tänkte jag pyssla om mig själv lite grann. Ska boka tid för pedikyr (eftersom det är verkligen inget jag kan göra själv just nu, ser ju inte ens mina fötter!), men manikyr tänkte jag fixa själv hemma.

Hittade några produkter som jag tänkte klicka hem från Eleven:

 
Marshmallow Hand & Nail Cream, Nail Butter, nagellack och glasfil.


Min syster förespråkar verkligen användningen av glasfil, så det är nog dags att skaffa en. Glasfil motverkar att dina naturliga naglar går av, flagar eller går sönder, dessutom är den mycket lätt att rengöra - bara skölj den direkt under vattenkranen!

 

Pengar och feminism – kommer jämställdheten med kontantflödet?

Jag läste en intressant intervju med Josefin Brink angående feminism.

Dela föräldraledigheten lika. Det är en av de största orsakerna till ojämlikhet mellan kvinnor och män. Både när det gäller hur du tar hand om hemmet men också hur det går i arbetslivet efteråt. Kvinnor förlorar otroligt mycket pengar under föräldraledigheten. Det blir svårt att komma ikapp lönemässigt. I sin tur ger det lägre sjukersättning och pension. Det här är en nyckelfråga.

Jag tyckte att det var en intressant fråga om det är ekonomin som är det viktiga när det gäller jämställdhet. Visst, pengar är inte allt! Men pengar hänger ihop med så mycket annat i vårt samhälle. Och jag håller med Josefin om att föräldraledigheten är en nyckelfråga när det gäller ojämställdheten mellan män och kvinnors ekonomi!


Pengar ger frihet - att inte ha råd att ha bil eller inte ha råd att bo vart/hur man vill.

Pengar ger trygghet - att slippa oroa sig för hur man ska kunna betala alla räkningar eller få pengarna att räcka till mat.

Pengar ger självständighet - att slippa redovisa för t.ex. socialen vilka utgifter man har, att själv kunna bestämma om man vill ut och resa eller shoppa kläder för pengarna.


Allt detta förlorar kvinnor på när det gäller ojämlikheten i vårt samhälle. Många kanske tänker att man inte behöver dela lika för att man kommer alltid ha sin partner (man har ju lovat varandra att man ska vara tillsammans FÖR ALLTID!) , men tyvärr så är verkligheten annorlunda och helt plötsligt så kanske man står där som ensamstående mamma med två barn. Och då helt plötsligt ska man klara sig på sin egen lön som inte har haft samma fina utveckling som mannens eftersom man har varit hemma med barnen i 4 år...

Men pengar kan förstås inte ge lycka och kärlek och det är viktigt att komma ihåg! Men man får inte vara för naiv och man måste tänka på att oförutsedda saker faktiskt kan hända! Vi har t.ex. börjat pensionsspara lite grann till mig (bara 300 kr/mån som jag har tänkt utöka senare) för att jag och sambon ska ha en någerlunda lika pension i framtiden. Tänk på er framtid också!

 

Dagens outfit

Skönt med sol idag!

Idag har jag på mig:

♥ Gravidlinne från Boob

♥ Tunika: Mrs Rogers Beach Coat från Odd Molly

♥ Mysbyxor från Juicy Couture

♥ Mage i vecka 40 (39+3)

3 dagar kvar till BF...

 

Full fart på en snorig Zack

Här hemma har det varit full fart sen kl. 5 imorse, trots att Zack är lite sjuk. Dagis ringde ju igår och tyckte att Zack var så hängig och snorig. Snorigheten har vi märkt av, men inte att han är hängig. Han har sprungit runt här och lekt hela morgonen.

Jag bad min lilla plutt att hoppa upp i fåtöljen så att jag kunde ta kort på honom och då gjorde han så här:

Han har blivit ganska så van vid att jag tar en hel del kort på honom varje dag. Kanske en framtida fotomodell? ;)

P.S: Idag har Zack på sig sin igelkottströja från Me & I och jättemysiga byxor av märket Gosunge. Och som alltid hans älskade tofflor från Bellio (dom är verkligen toppen, han halkar aldrig!)

 

Havandeskapsförgiftning igen....?

Jag har haft sån jobbig huvudvärk nu på eftermiddagen och inte hjälper det med några alvedon. Hade ont i huvudet hela dagen i tisdags också. Sambon påpekade att det kanske var havandeskapsförgiftning igen, jag hade ju det förra gången jag var gravid.

När jag var hos barnmorskan i måndags så hade mitt blodtryck stigit lite grann också, från 50 i undertryck till 80. Men 80 i undertryck är helt normalt, men hon tog mitt blodtryck en extra gång för att vara säker på att den inte var högre än så.

Men sambon tyckte att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen och höra om huvudvärken var något att oroa sig för (jag brukar inte ha huvudvärk och alvedon brukar ju hjälpa). Jag pratade med specialistmödravården på SÖS som tyckte att jag kunde komma in och ta blodtrycket (jag bor väldigt nära, så det är ganska enkelt för mig att bara titta förbi).

Tog blodtrycket nu på eftermiddagen och det var 120/80 och jag hade +1 på äggvitan. Så det var ju fortfarande under gränserna, skönt det.

Jag träffade en rolig läkare som bröt lite på tyska:
Läkaren: I vilken vecka är du?
Jag: Jag är beräknad till på måndag
Läkaren: Ja, men då förstår jag att du har ont i huvudet.
Läkaren: Men det är nog det här konstiga vädret. Är det något annat jag kan göra för dig? Ska jag känna på din livmodertapp och se om du är öppen 10 cm?

Sen fick jag en Geisha av honom som han sa att han hade snott från kafeterian...


 

Vill du ha lite "pippa"?

Ikväll orkade vi inte laga mat så det blev pizza till middag. Som jag nämde tidigare så har Zack börjat härma oss så mycket nu och när han skulle säga pizza så blev det "pippa"... haha...


 

Drömmen om ett citronträd fortsätter...

 
Gammal bild på mig och plutten


Det är riktigt ruskigt och kallt här i Stockholm idag. Bara 1 grad varmt och det snöade lite till och med förut!

Jag var iväg med Apan på förmiddagen till Plantagen. Jag ville så gärna ha ett citronträd, men dom hade inga inne just nu (skulle komma nästa vecka). Så jag får fortsätta och drömma om mitt kära citronträd ett tag till...

Det är så kul att jag och Apan har blivit vänner och funnit varandra (via bloggen!) för vi har så sjukt mycket gemensamt! Bara för att räkna upp några saker: vi är båda intresserade av genus, vi båda är/ska bli lärare, vi bor nära varandra, vi har (snart) två barn, vi har typ bott grannar och våra killar har spelar/spelar vattenpolo (som ändå är en ganska så ovanlig sport). Lite ovanligt att hitta någon bara så där i vuxen ålder som man har så mycket gemensamt med.

Det verkar som om lill-plutten har blivit förkyld. Dom ringde från dagis och sa att han var väldigt snorig och extremt trött. Han hade somnade innan lunch och var okontaktbar. Så han får vara hemma imorgon också.

Va kul att så många gillade Siri som namnförslag på Bönan... det namnet börjar kännas mer och mer okej... men vi får se om hon ser ut som en Siri när hon tittar ut!


P.S. Glöm inte att vara med och tävla om presentkort hos Smått & Snyggt! Tävlingen avslutas idag!

 

Ovanliga namn


Eftersom jag och sambon fortfarande inte kommit överens om något namn till Zacks lillasyster så får vi en hel del förslag från vänner. Igår fick jag t.ex. det ovanliga förslaget Svala. Det är lite för ovanligt för min smak.

Sambon har en gammal vän (som han inte har så mycket kontakt med nu för tiden) som har en dotter som heter Heaven. När jag var gravid förra gången så var jag lite sugen på Isola, vilket ett av Kents skivor heter (mitt favoritband). Isola betyder "ensam ö" eller nåt sånt på italienska... men sambon tyckte att det var för "new age".

Men dom två senaste förslagen som vi verkligen funderar på (som båda tycker är ganska okej) är:

Siri - Men det passar nog inte så bra ihop med Zack. "Zack och Siri" låter nästan som Sarkozy (Frankrikes president). Men hur viktigt är det egentligen att namnet på lillasyster ska passa ihop med Zacks?

Astrid - Ett namn som vi båda gillar...

Min favorit är fortfarande Elise och sambon säger att hans favorit är Felicia. Men vi får nog bestämma oss när hon väl har kommit ut, men det är bra att ha några förslag på lager. Jag har en vän vars son var utan namn i 3 veckor! Men jag hoppas på att vi ska kunna komma på ett namn till Bönan snabbare än så  :)

 

Jag längtar såååå....

Jag försökte vila lite till men så fick bebisen hicka och då är det omöjligt att somna... hela magen hoppar ju! Hon har hicka varje dag, det hade Zack också.

Jag är så trött på att vara gravid. Jag har faktiskt inte njutit något alls av denna graviditet... och dom senaste dagarna har jag drömt om:

♥ Att kunna röra mig obehindrat. Bara kunna resa mig upp ur sängen och gå ut i köket och hämta ett glas vatten utan att det gör ont.

♥ Att kunna sova på mage... åh, va jag saknar det...

♥ Att få sova/vila utan att magen beter sig som en tvättmaskin.

♥ Att inte behöva gå och kissa en gång i timmen... bara att få sova en hel natt utan att behöva gå upp och kissa. gud va jag längtar efter det!

♥ Att kunna äta vad som helst, hur som helst utan att ha illamåendet hotandes i bakgrunden. Som det är nu måste jag inta frukosten liggandes för att må bäst.

♥ Att kunna ha mina vanliga kläder igen. Allra mest längtar jag efter JEANS, jag saknar mina sköna Fornarinajeans!

♥ Att kunna sitta upp/stå upp och böja sig fram utan att ha en stor kula som tar emot.

♥ Att ha ENERGI! Jag kan inte minnas när jag kände mig pigg senast. Men jag minns efter förra förlossningen att man kände ögonblickligen att energin kom tillbaka och man kände i hela kroppen att man inte var gravid längre! Den känslan längtar jag så efter...

 

Onsdag

God morgon  :)  Jag har sovit av och till ända till kl. 11, det var skönt! :)

Sist jag var gravid och det var mot slutet så här, om jag inte hade bloggat på en halvdag eller så, så trodde alla att jag höll på och föda. Men så är det inte, utan snarare att jag ligger och sover! Jag kommer nog att meddela er om något är på gång. Förra gången sms-bloggade jag lite från förlossningen till och med!

Men med 5 dagar kvar så känner jag inte mycket... bara några få sammandragningar då och då.

Om jag går över tiden denna gång också så ska jag unna mig lite presenter (som jag gjorde sist också, en present om dagen, gjorde det hela mycket lättare att genomlida). Jag ska unna mig pedikyr, kanske ett par Sex and the City ballerinor, chokladpraliner mm.

Imorse så promenerade sambon med Zack till dagis. Dom lämnade barnvagnen hemma och gick den korta biten till dagis. Jag var lite orolig eftersom det är en del trafik här och Zack kan ju ibland lite ivrig och börja springa. Men sambon sa att det verkligen gick jättebra! Zack hade hållt honom i handen och gått så lugnt och fint. :)

Ha en trevlig onsdag allihopa!

 

Odd Molly rensning

Nu har jag gjort en ordentlig garderobsrensning och lagt ut 10 annonser på Tradera. Flera utav plaggen är helt nya, t.ex. Kettle coaten som jag beställde från DeepFling. Men den känns inte riktigt som "jag" så därför säljer jag den...

Den jag egentligen är mest tveksam över att sälja är min älskade Missing Dress, men jag har så många klänningar så jag kände jag behövde sälja av några stycken...

Om ni är intresserade av mina auktioner, så hittar ni dom här.

Flera bloggare säljer sina plagg på Tradera på deras Bloppis-sida!

 

Sex and the City på fötterna

Snart är det dags för premiären av filmen Sex and the City 2, men redan nu så kan man köpa söta ballerinaskor inspirerade av dom fyra karaktärerna.

Redfoot Shoes har nämligen ett exklusivt samarbete med HBO. Dessa söta ballerinaskor, som endast finns i begränsad upplaga, går att vika ihop (smidigt att ha i väskan) och kommer i en exklusiv skokartong. Kostar 599 kronor/paret. Vilken är din favorit? (klicka för att se bilden större)

 - Carrie
- Charlotte

- Miranda

- Samantha

Jag som älskar ballerinaskor (så sköna och praktiska), är bra sugen på att klicka hem ett par Carrie och Miranda!


 

Tre timmar och 1500 kronor senare...

Karin, som klippte mig, frågade när det var dags och när jag svarade "på måndag" så blev hon lite nervös och frågade "men du känner inget nu, va?".

Men det var jätteskönt att sitta och dricka mineralvatten (det enda jag dricker nu för tiden), läsa modetidningar, få shiatsu massage (hårbottensmassage) och bli ordentligt ompysslad. Enda nackdelen var att jag var tvungen att ursäkta mig typ varje halvtimme för att springa och kissa... och det är inte det lättaste med en stor frisörrock och folie i håret (som gör att man knappt vågar röra på sig).

 

Tisdag

Vaknade runt kl. 4 imorse och hade en del sammandragningar som gjorde lite mer ont än dom tidigare. Smärtan började längst ner och spred sig uppåt. Men sammandragningarna kom så sällan, hade kanske 4-5 stycken mellan kl. 4-6. Men dom gjorde så pass ont att jag stelnade till och hade lite svårt att slappna av först.

Men nu har jag inte känt av något på ett tag, så jag kan nog lugnt bege mig till frisörn. Det ska bli så skönt att bli lite ompysslad och fin i håret. Ni får se resultatet sen. Ska kanske ta en "före-bild" när jag sitter här med otvättat och fult hår... haha... kommer verkligen vara en enorm skillnad då  :)

Ha en trevlig tisdag!

Lilypie Pregnancy tickers


 

Ena dagen så kan han inte det och sen nästa så kan han plötsligt det!


Ni vet att det var bara förrigår som jag skrev om alla ord som Zack kunde nu. Idag helt plötsligt kom det ännu fler ord ur hans mun som vi inte har hört tidigare.

Han pekade på en ko och sa "mu", vilket jag aldrig har hört honom säga tidigare. Han kunde även säga "bää" (som ett får). Och när vi satt och åt middag så tog han helt plötsligt upp ett salladsblad och sa "sallad" (eller egentligen "lallad").

Det är så himla roligt att uppleva alla nya saker han kan, som helt plötsligt kommer bara så där! Ena dagen så kan han inte det och sen nästa så kan han plötsligt det! Helt otroligt!

 

Morgonens mirakel

Zack sov till kl. 6 imorse! Halleluja! Jag kan inte minnas när han sov så länge sist. Skönt var det i allafall och jag hoppas att det är början till en ny trend.

Idag ska jag till barnmorskan. Har ju BF om exakt en vecka  :)

Imorgon ska jag göra slingor och klippa mig. Ska bli så skönt. Behövs verkligen och det är bäst att fixa det innan bebisen kommer.

Ha en underbar måndag allihopa!

 

Vecka 16 - #351 Tallulah coat


Denna veckas Odd Molly är en helt underbar kofta från sommarkollektionen. Den heter #351 Tallulah coat och är i 70% bomull och 30% silke. Den finns i färgerna lilac, apricot, indigo och lite powder.


Tallulah coat är en välgjord stickad kofta med fransar längs med hela öppningen fram och tre mollydollars på vänster bröst. Färgerna går i varandra och är lite flammiga.

Det som är bäst med koftan är att den är otroligt mjuk och mysig, blandningen bomull och silke känns så skönt mot huden. Sen så är längden också väldigt bra, jag gillar långa koftor att svepa in mig i!

Tallulah coat kommer vara perfekt att svepa in sig i under svala sommarkvällar och nu under våren. Att den skiftar lite i olika färger gör också att den är lätt att matcha med flera olika färger. Den passar bra till både klänningar och till jeans.

Tallulah coat är rätt så stor i storleken så jag har tagit en storlek mindre på min. Jag har storlek 1 på den istället för min vanliga storlek 2 och jag tycker att den känns lagom stor (även fast jag är höggravid).

En mycket använderbar och mysig kofta som är väl värd sitt pris som ligger på 1995 kronor. Jag valde färgen lilac, som går i en mycket ljuslila nyans men som matchar fint till mina lila plagg.Har du en #351 Tallulah coat? Eller kanske provat en? Vad tycker du om den? Vad matchar du till den?


 

Lekland!

Zacks första leklandsbesök. Han var så glad och tyckte att det var såååå roligt! Det var så underbart att se honom le och skratta så mycket  :)
 

Dagens outfit

Nog allt har jag fått en ordentlig mage nu? Alla tycker att magen är så liten! Och när jag träffade en gammal kollega här om dagen så blev hon så förvånad att jag var så långt gången, hon hade gissat på att jag hade gått kanske 3/4 sa hon!

Men det jag har på mig idag framhäver magen en hel del. Det är min älskade Deirdres dress från Odd Molly, med gravidstrumpbyxor.

En enkel men skön outfit, inget som sitter åt på magen!

 

Ska pappan vara med och bestämma om bebisen ska ammas?

På Familjeliv så finns det en diskussionstråd som heter "Om din man ville ta "första halvan" av föräldraledigheten skulle du gå med på det då?". Vilket i sig är en mycket intressant fråga, eftersom man märker att folk (främst mammor då som hänger på Familjeliv) har väldigt delade åsikter.

Jag svarade "JA" på frågan. Det är något som man måste diskutera innan man skaffar barn, men man är lika mycket föräldrar så varför skulle jag automatiskt ha rätt till "första halvan" av föräldraledigheten bara för att jag är mamma?

Många argumenterar att eftersom dom har burit på barnet i 9 månader så har dom "rätt" till den första halvan. Fast ärligt talat så tycker jag nog att andra halvan är roligare... så om jag har "rätt" att bestämma helt själv så skulle jag hellre ta andra halvan.

Sen så finns det argument om att man behöver vila upp sig efter graviditeten och förlossningen, men det är ju inte därför man är föräldraledig. Om man mår så pass dåligt efter förlossningen att man inte klarar av att jobba så är det ju sjukskriven man ska vara.

Men sen så kommer ju förstås argumentet om amning och även om man har rätt till att amma under arbetstid så förstår jag om man inte riktigt kan kombinera amning med alla sorters jobb. Men det finns andra alternativ som pumpning och ersättning, men det fungerar inte heller alltid.

Men denna diskussion mynnade ut till frågan: "Ska pappan vara med och bestämma om bebisen ska ammas?". En del tyckte att pappan inte alls hade något med amningen att göra, vilket överraskar mig något! Jag tycker att detta är något som man ska bestämma tillsammans, för åter igen så är man båda föräldrar. Men eftersom amning handlar om mammans kropp så har ändå mamman veto-rätt, tycker jag, men man ska absolut ta in pappans åsikter och tankar varför han tycker att barnet ska eller inte ska ammas och diskutera fram en lösning tillsammans (om man inte är överens).

Vi har valt att jag ska ta första halvan av föräldraledigheten mest av praktiska skäl. Mitt jobb är lite svårt att kombinera med amning och jag har en bit till jobbet, så då skulle sambon få sitta på mitt jobb hela dagarna med bebisen och vänta så att jag skulle kunna amma. Alternativt om jag skulle pumpa, vilket kanske skulle fungera. Men sen så har inte sambon jobbat riktigt ett helt år än, så hans SGI är inte så hög och så vill han komma in i yrket lite innan han tar långledigt. Själv så har jag jobbat i över 5 år, så jag har inte så mycket emot att min karriär tar en liten paus just nu. Så tänker vi i allafall när det gäller uppdelningen av föräldraledigheten...

Vad har ni för åsikter om dessa frågor?


 

Geggamoja Collection - vår!

Zack fick hem denna fina tröja från Tuffa Tilda för några dagar sen. Den är av märket Geggamoja och kommer från deras nya vårkollektion. Geggamoja är ett märke som vi inte tidigare har provat. Tröjan är en riktig myströja i 100% bomull. Den heter Ziptunic eftersom det är en stor ficka med dragkedja på magen.

Allra bäst med tröjan, tycker jag, är att den är lite längre i ryggen vilket gör att det inte blir en glipa mellan tröja och byxor när Zack böjer sig fram!


Tusen tack till Tuffa Tilda för den fina tröjan!


 

Zack, en liten härmapa

Här hemma så har vi mumsat vattenmelon till mellanmål. Riktigt sött och gott var det!

Dock så tyckte Zack att kärnorna var roligast och godast att knapra på!  :)

Orden börjar verkligen spruta ur Zacks mun. Det är skönt att det äntligen har lossnat! Ord som han ofta använder är: mamma, pappa, där, titta, upp, äta och tittut. Sen så har han några gånger sagt: aj, tiger och några andra ord som jag inte kommer på nu.

Men han härmas väldigt ofta nu. När vi säger någonting så är det ofta han härmar hur ordet låter. Det är jätteroligt att höra hur han försöker säga alla möjliga ord! :)

 

Tänk om...

Snacka om att jag är glad att sambon inte åkte med sina kollegor på den där konferensen i Verona. Dom flög dit på torsdagmorgon, precis innan allt det här med askmolnet startade och tanken är att dom ska komma hem imorgon. Men inte ser det ut att bli så....

Så, även om vi räknade med att jag skulle gå över tiden denna gång också... så var det skönt att sambon tyckte att det var dumt att riskera att missa förlossningen och åka iväg till Italien så nära inpå BF. För tänk om han hade åkt! Jag hade suttit här hemma och varit så nervös för att han skulle missa förlossningen, för man vet ju inte när dom kommer kunna komma hem från Verona!

 

Ny webbutik - MillaMi

MillaMi är en nyöppnad webbutik med en massa fina kläder från bland annat Odd Molly och ChillNorway.

Jag blev helt kär i denna blus till vänster, som kommer från ChillNorway och heter Frill blouse sand (den finns även i vitt). Tyvärr är priset lite väl saftigt, 2100 kr, annars hade jag klickat hem den direkt...

 

BB-väskans nödvändiga och inte så nödvändiga innehåll...

Jag och sambon gissade lite på när Bönan kommer vilja titta ut. Sambon tror på en vecka efter BF, jag tror att jag kommer behöva bli igångsatt igen två veckor efter BF. Ja, vi får väl se vem som kommer att ha rätt. Idag är det i allafall 10 dagar kvar till BF...

Vi kom också på att vi inte har packat BB-väskan ännu. Sist så var den packad flera veckor innan BF och innehöll en hel del onödiga saker, som morgonrock, blöjor och bindor (det finns ju där), mm. Men det är väl dags att packa väskan och denna gång blir den nog inte lika välfylld. Sen så kommer vi nog vilja skynda oss hem till Zack också.


Vi hade också med oss flera kilo godis, som ni ser (sambon tyckte det var viktigt att fota våra godispåsar). Men det var bara det att jag åt typ ingenting av min godispåse. När värkarna satte igång så ville jag varken ha godis, mat, juice, smoothies, blåbärssoppa eller något annat dom erbjöd mig. Det enda jag fick i mig under hela förlossningen var VATTEN, jag ville verkligen inte ha något annat. Dom tjatade på mig att jag behövde energi... men nej, det gick bara inte.

Men en liten godispåse är nog bäst att packa ner... i fall att  :)
Annat nödvändigt i BB-väskan blir: kläder till Bönan, kläder till mig och sambon, hygienartiklar, kamera och så får nog den bärbara datorn följa med. Sen tror jag inte att det behövs så mycket mer...

Många tar med musik när dom ska föda, men det gjorde inte vi. Men jag minns att radion var på i rummet och det var någon låt som ekade i mitt huvud (det var nog när jag var lite hög på lustgasen) och jag hörde den där låten om och om igen, mycket störande! Så denna gång blir det inte ens någon radio på!

 

Upptäckarlust

Zack är helt kär i sin lilla röda pall. Han bär runt på den och märker att han kan nå och se helt nya saker med hjälp av den. Den har verkligen väckt hans upptäckarlust, det är så underbart att se!

Han brukar använda den inne på toaletten när han ska tvätta händerna, men också för att nå lysknappar för att släcka och tända lampor. Men idag så var det öppna fönstret  i vårt sovrum som var spännande, så han stod och tittade ut igenom det öppna fönstret ett bra tag:


 

Våra resor

Idag åkte sambons kollegor till Verona, men med bara 11 dagar kvar till BF så följde han inte med. Lite tråkigt att han missar alla vingårdar och annat roligt dom skulle göra.

Flera av våra vänner ska ut och resa inom den närmaste tiden. Dom ska till Bali, Mexiko, Turkiet, mm. Man blir ju inte lite avundsjuk...

Jag och sambon älskar att resa också... men nu var det ett bra tag sen, exakt 2 år sen faktiskt! Och vi som reste utomlands nästan 2 gånger om året förut... snyft. För att drömma mig bort lite grann... Här är en sammanfattning av våra underbara resor tillsammans:

1.) Alanya, Turkiet (maj 2002) - Vi hade bara varit tillsammans 2-3 månader när vi åkte på vår första resa tillsammans. Åkte sista-minuten med Fritidsresor och hamnade på ett jättefint 4-stjärnigt hotell! Det var kallt i havet, men varmt i luften så det blev mestadels bad i poolen. Vi åkte även på Turkisk bad (Hamam), villket var mycket trevligt!


2.) Zakynthos, Grekland (augusti 2002)
 - Mitt favorit ställe eftersom vattnet var kristallklart och det var otroligt fina stränder och dessutom älskar jag Grekland! Zakynthos är känd för att jättesköldpaddor lägger sina ägg där, så man kan åka på utflykter och titta på dom. Jag starkt rekommenderar att åka till Zakynthos!


3.) Skopelos & Skiathos, Grekland (augusti 2003)
- Denna resa bjöd mina svärföräldrar oss på (dom var också med och älsklingens syskon). En rolig sak med Skopelos är att den lilla ön har 365 kyrkor (en för varje dag på året)!


4.) Backpacking i Thailand (december 2003)
- Åkte runt i Thailand och såg en hel del. Jag blev dock magsjuk ett par dagar som förstörde resan lite grann. Vi varierade boendet, så att vi ibland bodde superbilligt (500 bath/natt = 100 kr.) och ibland väldigt lyxigt. Det var väldigt roligt att åka runt och bara göra det man hade lust med. Vi gillade Phi Phi bäst och stannade där 5 dagar. Det blev mycket snorklande, solande, badande och god mat!


5.) Paris, Frankrike (maj 2004)
- En lång weekend i Paris, fanns otroligt mycket att se. Vi var duktiga och gick uppför trapporna i Eiffeltornet (till 2:a våningen, mer kan man inte gå) och såg Mona Lisa förstås. Men roligast var absolut katakomberna som bestod av miljontals skelett.... har aldrig sett nåt liknande!


6.) Hurghada, Egypten (mars 2005)
- Jag har alltid sagt att jag nån gång i livet vill se pyramiderna, så därför begav vi oss till Egypten. Det var väldigt häftigt att se pyramiderna, sfinxen och riktiga mumier. Annars var inte landet så imponerande, vi hade all-inclusive på hotellet... men det var inte direkt så häftigt.


7.) Terracina, Italien (juli 2005)
- Underbar fin kuststad. Vi åkte till Pompeji som var riktigt häftigt att se (man såg bland annat liken av dom som blev begravda i aska). Vi besökte även en vingård och såg hur dom gjorde vin.


8.) Venedig, Italien (juni 2006)
- Superhäftig stad som alla bör besöka nån gång i livet! Vi åt en massa glass, åkte gondol (100 euro för 45 min, svindyrt!), matade duvor på Markusplatsen, mm.


9.) Rom, Italien (mars 2007)
- En lång weekend i Rom för att fira vår 5-års dag. Vi drack Dom Perignon (vintage 1992), besökte alla sevärdigheter som Colosseum, Peters kyrkan, spanskatrappan, pantheon, mm. mm.


10.) Medelhavskryssning (juni 2007)
- Finns en hel kategori om resan i min gamla blogg, kika här. En snabb version: Är nog den bästa resan vi varit på. Underbart lyxigt, all mat ingick (vilket resulterade i en 3 kilos viktuppgång), 2 pooler på fartyget, mm mm. Stannade till i: Palma, Tunis, Rom, Genoa, St. Raphael och Barcelona.


11.) Teneriffa (april 2008)
- Var gravid med Zack (som sen föddes i sept, så det var rätt så tidigt i graviditeten). Vi bodde på ett hotell med all-inklusive, vilket var skönt. Vädret var väldigt växlande och vissa dagar till och med lite kyligt! Men lite sol fick vi på oss och vi hade en mysig vecka tillsammans!


 

Till Zack

Min älskade lilla plutt! Tänk att du ska snart bli STOREBROR, du som är så liten... Hoppas att det kommer att gå bra och att du inte kommer att känna dig bortglömd eller undanskuffad på något vis. Vilken omställning det kommer att bli för dig! Du som alltid är i centrum och får all vår uppmärksamhet! Men tänk va roligt du och lillasyster kommer att ha tillsammans och så mycket bus ni kommer att hitta på  :)


 

Dagens fråga: Hur många bikinis behöver man?


Åh, va jag längtar efter sommaren! Jag längtar efter sol och värme och att inte vara gravid längre förstås! Jag väntar på två härliga bikinis från H&M som jag tänkte använda på stranden i sommar. Lite optimistiskt är det kanske att tro att jag kommer att våga visa mig i bikini bara ett fåtal veckor efter förlossningen... men så har jag inte gått upp så mycket så jag hoppas att magen försvinner snabbt. I nödfall så har jag även en baddräkt här hemma.

Har ni shoppat några bikinis ännu? Hur många behöver man egentligen ha? Hur många har ni?

 

Skvaller: sett & hört

Idag så hörde jag lite skvaller när jag stod i kön och skulle handla glass på 7Eleven. En tjej framför mig berättade för sin kompis att hon hade hört, från en mycket säker källa, att Jonas hade varit otrogen mot Madeleine och att det var därför bröllopet hade blivit uppskjutet.

Känns lite konstigt att han skulle ha varit otrogen nu när dom nyligen har förlovat sig, så det låter mer som att det är något gammalt som har kommit fram. (om det nu är sant)Jay Leno
, en av mina favoriter, skulle ju sluta på The Tonight Show och Conan O'Brien tog över. Men så var tydligen inte tittarsiffrorna så bra efter bytet så dom frågade Jay Leno om han ville komma tillbaka och han tackade ja. Detta har upprört det amerikanska folket en hel del, dom tycker att det var taskigt av Jay Leno att sno tillbaka The Tonight Show av Conan O'Brien.

Själv så tycker jag att Jay Leno är roligare än Conan, så jag tycker att det är bra att Jay Leno kommer tillbaka!

 

Årets första glass


Idag blev det premiär för glass ute i solen för Zack.
Han fick smaka utav min Ben & Jerry's, vilket han verkligen tyckte om!


 

Att göra slut med vänner...

Det här med vänner och vänskap förändras verkligen från det att man är liten till man är vuxen. När man var liten så behövde man inte ha så mycket gemensamt, det räckte med att man bodde grannar så kunde man vara bästisar. Men nu så har man lite högre krav än så...

Jag har brutit med en del vänner genom åren, eller det blir väl mer att man växer ifrån varandra. Saker som man förut hade gemensamt har man inte längre, den ena kanske fortsätter att festa 3 dagar i veckan medans den andra skaffar familj. Det känns helt naturligt för mig att vissa växer man ifrån. Och som Malin Wollin skriver, livet är för kort för att behålla menlösa vänner...

Sen så tillkommer nya vänner och det är alltid roligt. Men dom är svåra att hitta nu när man är vuxen! Jag har fått en del nya vänner via jobbet, föräldragruppen på BVC och till och med bloggen (som underbara Apan t.ex.)! Och det är verkligen underbart!

Men vissa känner man direkt att man inte klickar med och då är det svårt om den andra vill fortsätta att träffas! Själv så kan jag vara lite feg och hitta på ursäkter till varför jag inte kan träffas istället för att säga rakt ut att man inte vill... men det är ju också för att man inte vill såra. Svårt att säga rakt till någon "Nej du, jag får inte ut så mycket av att umgås med dig.", jag skulle nog själv bli lite ledsen om någon var så ärlig! Men jag är nog riktigt dålig på att "göra slut". Är ni duktiga på att göra slut med vänner? Ni kanske har några tips?


 

Ledig men ändå inte...

Från och med i måndags så gick jag på föräldraledighet (2 veckor före BF), men jag är egentligen inte helt ledig. Jag jobbar fortfarande lite hemifrån med att rätta inlämningsuppgifter, uppsatser och prov. Detta för att eleverna fortfarande ska kunna maila in gamla uppgifter dom har missat, så att det inte är helt kört bara för att dom har missat en uppgift tidigare och jag ska vara mammaledig. Det är också jag som ska sätta slutbetygen i dom kurser jag har haft.

Det är bara det att rätta är typ det tråkigaste med lärarjobbet... så det känns lite som att jag drog en nitlott här. Det är sååå tråkigt att läsa 15 uppsatser om samma bok på raken. Men det är sånt som måste göras och samtidigt så är det lite skönt att ha något att göra när man går hemma. Det är ju inte direkt så att jag kan springa på stan och shoppa varje dag (ajaj, det skulle göra ont för mina stackars höfter), även fast det skulle vara betydligt roligare. (Självklart tar jag inte ut hela föräldradagar dom dagar jag jobbar/rättar.)


Ibland får det bli en paus i all rättande...


 

Namn på Bönan

Jag och sambon är fortfarande inte överens om namnet på Bönan. Jag gillar Elise mest, har gillat namnet ända sen jag var gravid med Zack. Men sambon tycker att det låter för "pretto" och snobbigt... Han gillar mer Maja/Meja.

Så jag tänkte kolla med er... vilket namn tycker ni är finast på Zacks lillasyster?

webvoter-omröstning
Vilket namn tycker ni är finast?

Elise
Maja
Meja
Olivia

Se resultat


 

Nu är det på riktigt... eller..?

Igår kväll och lite under natten så hade jag riktigt ont i magen, även en del sammandragningar.

Jag drömde att förlossningen startade, jag minns i drömmen att jag tänkte "nu är det på riktigt! nu startar verkligen förlossningen!". Jag hade ont och sammandragningarna kom regelbundet i drömmen. Drömmen var så verklig så när jag vaknade till så visste jag inte riktigt om jag verkligen hade haft ont eller inte...

Men det verkar inte som om förlossningen är på gång riktigt än. Förutom några sammandragningar (som har varit uthärdiga) så har det inte hänt mycket... och magen har inte sjunkigt ner heller.

12 dagar kvar till BF.... (men säkerligen fler dagar tills jag får träffa söta Bönan!)


 

Petiga Hera


Hera har gått runt här och skrikit hela kvällen. Varför? Jo, för hon är hungrig... men som ni ser så är hennes matskålar fyllda:


Men det är ju inte hennes vanliga mat! Det är ju det som är fel! Hennes vanliga mat är från Royal Canin, som bara säljs i djuraffärer och som vi brukar köpa i stora 10 kilos-säckar. Sambon har jättemycket på jobbet just nu (han har fortfarande inte kommit hem från jobbet idag, t.ex.), så han har inte alls haft tid att åka och köpa hennes mat och jag klarar inte av att ta mig till djuraffären och verkligen inte bära en tung säck med mat...

Så hon har fått lite Friskis från ICA och även en liten påse med Whiskas blötmat. Men det duger förstås inte...

Men Hera är en katt som inte ens äter av vår mat, utan vill BARA ha sin egen vanliga mat. Så vi kan ha matrester framme på borden... hon rör det aldrig! Min förra katt var helt tvärtom, det gick inte att ha någonting framme! Om man glömde en påse med bröd framme så hade hon bitit sönder påsen och tagit minst en tugga i varje fralla! Lite skillnad på petiga Hera...

 

Sveriges värsta bilförare?

Jag brukar ibland se på Sveriges värsta bilförare, egentligen av samma anledning som jag ser på Lyxfällan och Sveriges fulaste hem, för att jag känner att "tur att det finns någon som är värre än mig" och så känner jag mig duktig som inte shoppar för 10000 kr. i månaden eller har skidstugepanel i köket.

Men när det kommer till Sveriges värsta bilförare så har jag lite extra anledning att se på programmet. Förra gången så berättade en av deltagarna att hon hade kört upp FYRA gånger... och så kom hon med en massa ursäkter till varför hon hade behövt köra upp så många gånger (bland annat att hon hade kört upp när det var vinter).

Haha... satt jag och tänkte... fyra gånger... det är väl ingenting? Jag körde upp SEX gånger innan jag klarade det! Det ni! Ja, det är helt sant!

Jag kan komma med mina ursäkter till varför jag inte klarade mig dom fem första gångerna. Första gången så kuggade jag för att jag körde för sakta, detta gjorde jag enbart för att när jag nyligen hade gjort halkan så hade dom sagt att man aldrig kunde kugga för att man körde för sakta... det är bra att köra sakta och säkert. Men nej, så var det verkligen inte! Jag var ett HINDER i trafiken sa uppkörningskvinnan och jag gick gråtandes därifrån utan körkort.

Så nästa gång jag skulle köra upp så körde jag istället lite för fort (ville väl kompensera för att jag körde för sakta första gången), så då kuggade jag på det. Sen så har jag kuggat för att jag tvekade när jag skulle köra in i en rondell, att jag inte verkade veta hur bred bilen var (körde för nära en kanten när jag skulle vända), mm mm.

Till slut så slutade jag att berätta för sambon när jag skulle köra upp, så att jag inte skulle känna någon press. Ingen visste när jag skulle köra upp, så då behövde ingen få reda på om jag kuggade. Så helt plötsligt så ringde jag upp sambon en förmiddag och grät av glädje när jag äntligen klarade uppkörningen! Jag klarade av den i Södertälje, dom kanske är snällare där? Eller så kanske trafiken är lugnare där? Bättre än tidigare gick det i allafall där...

Men nu har jag haft körkort i några år (4 år tror jag) och nu är en betydligt bättre bilförare än jag var i början...


 

En blommig sommardröm

Jag bara måste bege mig till närmaste Indiska-butik och köpa denna klänning! Är den inte underbar?


Jag brukar inte gilla blommigt så mycket, men den underbara ljusa lavendelfärgen och smocken fram gör att jag blir kär!


399 kronor kostar den och finns alltså hos Indiska.
 

13 dagar kvar...


 

Sömnförbättringar

Min sömn har verkligen blivit helt störd av att Zack har vaknat vid 4:30. För imorse så vaknade jag vid 4 och låg och väntade på att Zack skulle komma in... men imorse så sov han ända till 5:30! En hel timmes förbättring redan...

Dom förändringar vi har gjort är:
* Han sover bara en timme på dagen (vi har sagt till på dagis så dom väcker honom efter en timme)
* Han somnar runt 19.30, då han börjar visa trötthetstecken

Men en tanke som jag fick imorse när jag låg vaken i sängen där vid kl. 4 var att han verkar ha haft lite besvärligt med någon tand (han har haft handen i munnen en hel del) vilket har gjort att han inte har ätit så bra på sistonde. Men igår så åt han rejält med middag, så jag tror att även det bidrog till att han sov länge imorse. För han har kanske vaknat tidigt och varit hungrig också...

Jag hoppas på att förbättringarna fortsätter så att vi snart är tillbaka till tider som kl. 7-8 på morgonen.

 

Smärta och smärtlindring

Kompisen som jag lunchade med idag har en dotter som är ett år och vi kom oundvikligen in på ämnet förlossningar. Hon hade inställningen att hon ville föda så naturligt som möjligt, vilket hon också gjorde. Hon stannade hemma och andades i över 12 timmar och när hon kom in till förlossningen så var hon öppen 10 cm!! Sen var det alltså bara att krysta...

Jag hade inställningen under min förra graviditet att jag helst bara ville ha lustgas, men om jag kände att jag ville ha EDA så skulle jag ta det. Det blev bara lustgas för min del förra gången, även fast jag ett par gånger fick "panik" och kände att "nej, nej, nej... jag klarar inte det här"... men det var så få gånger så det blev aldrig tal om EDA.

Det är verkligen så olika hur man upplever smärta och det sägs ju att vi nu för tiden inte är vana vid smärta så därför använder vi smärtlindring i allt större grad. Men varför ska man ha ont om man inte behöver det? Om det inte finns några biverkningar alltså...

Varför jag var lite smått emot EDA var att jag var orolig att värkarna skulle stanna av och att jag inte skulle känna när jag skulle krysta. Men jag har hört att det är så olika hur EDAn tar... så det behöver ju inte alls bli så. Mina tankar inför denna förlossning är egentligen desamma som sist, helst bara lustgas men om jag behöver så tar jag även EDA.

Det som egentligen gjorde mest ont under förra förlossningen var nog under krystvärkarna och det brände till (det är väl när huvudet är på väg ut...?) och det gjorde djävulskt ont precis när jag skulle krysta då. Det kändes som om hela jag sprack, men det struntade jag i och tänkte "nu spricker jag... men det får väl bli så..". Men det konstiga var att jag inte alls sprack, behövde inte sy ett endaste stygn!

Eftersom jag redan har gått igenom en förlossning så har jag en bild i huvudet att det kommer att bli likadant denna gång, vilket kanske är lite dumt! För det kommer förmodligen inte alls bli likadant... vilket bäddar för besvikelse. Jag spelar upp den förra förlossningen om och om igen i mitt huvudet, vilket jag måste ta och sluta med! Nej, allra bäst tror jag är att förbereda sig mentalt på att denna förlossningen kan bli hur som helst... men förhoppningsvis blir slutresultatet lika underbart som sist!


 

Två till fyra veckor

Idag är det exakt 2 veckor kvar till BF, vilket betyder att det är max 4 veckor kvar tills vi får träffa lilla Bönan! Så spännande! Men jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva gå 2 veckor över tiden denna gång också.

Det ska bli spännande att träffa lilla Bönan och att få se vad Zack kommer att tycka om att få en lillasyster. Hans sömn har inte riktigt ordnat till sig. Han vaknade 04:30 imorse och kom in till oss. Vi var helt tysta och blundade så då la han sig ner och somnade om hos oss! Men sen vaknade han 05:50 och ville upp...

Jag kunde inte sova med Zack i sängen, för jag vågade knappt andas för att jag tänkte att då väcker jag honom... Så jag är dödstrött, men kan inte sova nu eftersom städerskan är här just nu och kommer att vara det i 3 timmar. Sen ska jag luncha med en kompis... men det blir väl att ta en tupplur efter lunch.

Ha en trevlig måndag allihopa! :)


 

Vecka 15 - #309 Up-to-me-ism strap dress


Denna veckas Odd Molly kommer också från sommarkollektionen och är den underbara klänningen #309 Up-to-me-ism strap dress. Klänningen är i 100% bomullsanglais och finns i färgerna indigo, dark powder, chalk och lilac.Denna klänning är ett riktigt konstverk, titta bara på dom handsydda pärlorna och paljetterna på bysten! Den är lagom lång och har ordentliga breda axelband. Spetsanglaisen gör att den känns luftig men ger den också en viss tyngd som gör att den får ett underbart fall. Den är helt klart den vackraste klänningen ur sommarkollektionen.

Detta konstverk passar perfekt till alla sommarfester. Priset ligger på 3499 kronor, vilket kan kännas lite saftigt men den är en sån välarbetad klänning som kommer vara en favorit i många år!

Up-to-me-ism strap dress är normal i storleken och väldigt figursmickrande. Jag fick på mig min trots att jag är höggravid. Jag matchar den med med #351 Tallulah coat (som har lite lila i sig och matchade väldigt bra, tycker jag) och #528 Long Cardigan Alpaca mix.Har du en #309 Up-to-me-ism strap dress? Eller kanske provat en? Vad tycker du om den? Är den värd priset? Vad matchar du till den?


 

Bambis gamla paradrätt


När jag var singel (alltså evigheter sen) så var min paradrätt plankstek. Om jag dejtade en kille så frågade alltid kompisarna om jag hade bjudit honom på plankstek ännu. För dom visste att om jag bjöd honom på plankstek så betydde det att jag gillade honom och ville imponera på honom. :)  Och oftast så funkade det bra... haha  ;)

Ikväll gjorde sambon plankstek här hemma, det var länge sen vi åt det... riktigt gott var det!

Har ni någon paradrätt?

 

Söndag


Det har varit strålande väder här i Stockholm idag. Men jag har hållt mig inomhus som vanligt, däremot så var sambon ute en sväng med Zack i solen.

Svärföräldrarna har åkt till stugan i fjällen idag, trist att vi inte kunde följa med i år. Och så hoppas jag att Bönan inte får för sig att titta ut under denna vecka som dom är borta för det är dom som ska passa Zack medans vi är på förlossning/BB. Dom säger att dom kan åka därifrån och vara här på 4-5 timmar, men jag tror nog att vi ringer till vår reserv-barnvakt istället om det skulle ske denna vecka...

 

Rädda Barnens Designshop

Då och då kikar jag in i Rädda Barnens Deisgnshop. Dom har väldigt mycket fint och man bidrar till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. Jag har bland annat köpt en illustration av Cassandra Rhodin därifrån och ett halsband. Just nu har dom en massa fina saker i shoppen, som kläder från Acne och Mini Rodini, väggord, kuddar från 10-gruppen, mm.


 

Upp och leka!


Imorse vaknade Zack kl. 5 och det var ganska tydligt att han var trött (han gäspade och gnuggade sig i ögonen) men han kämpade mot tröttheten och ville så gärna leka (han började genast köra runt med sin lära-gå-vagn som stod vid vår säng).

Så jag tror faktiskt att det som gör att Zack vaknar upp så tidigt och inte vill somna om är att han vill så gärna upp och leka och upptäcka saker. Svärföräldrarna har berättat hur sambon vaknade klockan 4 på morgonarna och ville leka... så det har väl gått i arv det där.

Men det vi ska göra nu är att han får sova max en timme mitt på dagen. Sen så ska vi försöka hålla honom vaken så sent som möjligt på kvällen, så att vi kan skjuta på tiderna lite.

 

Quesadillas - ett gott och enkelt alternativ till tacos!

Om ni har tröttnat på dom vanligaste varianterna av tacos så kan jag varmt rekommendera Quesadillas! Ikväll gjorde sambon detta för andra gången och det är verkligen mumsigt. Förut så var jag insnöad på Tacogratäng, men nu är det bara Quesadillas som gäller!

Dom är enkla att göra, supergoda och är väldigt enkla för barn att äta!


Detta behöver du:
Köttfärs/kyckling
Kryddmix
Lök
Ev. paprika och majs
Tortillabröd
Riven ost
Tacosås

Så här gör du:
Först steker fyllningen, vilket kan vara köttfärs eller kyckling tillsammans med kryddmix, lök och eventuellt paprika och majs.

Sen så lägger du fyllningen åt sidan och lägger ut ett tortillabröd. Sprid ut lite av fyllningen på tortillabrödet, häll på lite tacosås (några matskedar) och strö över ost så att det täcker fyllningen. Lägg sedan på ett till tortillabröd som lock och stek i stekpanna några minuter på varje sida. Dela sedan den i fjärdedelar eller mindre "tårtbitar".

 

Från lyx till tortyr! HJÄLP!

Zack har alltid sovit bra. Han slutade äta på natten och sov hela nätter när han var 4,5 månad. Han har sovit i sitt eget rum sen han var 8-9 månader gammal. Han har oftast varit glad när vi har lagt honom. Alltså har vi haft värsta lyxen när det gäller sömnen och Zack.... tills nu!

Dom senaste veckorna så har Zack vaknat mellan 04.30-05.30 varje morgon. Sambon kallar det för tortyr.

Zacks sömn har blivit knas och vi vet inte varför. Trodde att det var en utvecklingsfas, men nu har det hållt på i många veckor! (Förut så har han vaknat runt kl.5 i någon vecka eller två, men så har det gått över.)

Zack somnade alltid mellan 18-19 på kvällarna, nu har vi flyttat på detta till mellan 19-20. Ingen skillnad.

När Zack vaknar så där tidigt så kommer han springandes in till oss (ibland gråtandes, så jag vet inte om han drömmer mardrömmar eller kanske känner sig otrygg?), men han kan nästan aldrig somna om hos oss. Så han håller oss vaken medans vi försöker få vila ett par minuter extra. Han verkar pigg och vill verkligen gå upp vid den tiden.

Men han blir ju trött efter några timmar. Så det verkar ju inte som om han sover för mycket och vaknar så tidigt pga det.
Jag skulle verkligen vilja få ordning på Zacks sömn innan hans lillasyster kommer. Men vi har ingen aning om hur vi ska göra. Om ni har några tips så skulle jag bli överlycklig! Vi behöver sova!

 

Sammanfattning av graviditeten

När jag var hos barnmorskan i måndags så skulle vi göra en sammanfattning av graviditeten för att ha i min journal tills jag åker in till förlossningen.

Denna sammanfattning blev ju allt annat än positiv, tyvärr.

Graviditeten började inte direkt bra, med medicinering heltidssjukskrivning för illamående i 2 ½ månad.

Efter flera akupunkturbehandlingar och medicin så avtog illamåendet. Så jag kunde jobba i ca 1 ½ månad heltid tills nästa sjukskrivning. Men denna gång halvtid för foglossning.

Så det blir ca 3 månaders halvtidssjukskrivning pga foglossning och besök hos sjukgymnasten ca 2 gånger i veckan. Där jag får akupunktur och TENS-behandling.

Jag som aldrig tidigare i hela mitt liv blivit sjukskriven av en läkare tycker att man inte direkt kan säga att min hälsa har varit god under graviditeten!

Men för att se till några positiva saker så har jag inte gått upp så mycket i vikt (ca 7 kg) så jag är inte så tung. Jag har inga hudbristningar eller någon hormonrand (hormonrand fick jag däremot med Zack, det tog ju ett par månader tills den försvann). Bebisen har mått bra och är fixerad, så jag slipper oroa mig för jobbiga vändningsförsök.

Det som har varit allra jobbigast under graviditeten är att det är så oerhört psykiskt påfrestande att må illa och ha ont. Man kan inte göra någonting, vilket är oerhört jobbigt. Så fort man försöker göra något så kommer illamåendet eller så får man ont. Jag har saknat att kunna gå ut med Zack när det har varit fint väder, att gå på stan och shoppa och att kunna lyfta upp och busa en massa med Zack.

Nu hoppas jag bara att foglossningen ska försvinna i samband med förlossningen! Illmåendet är i stort sett borta redan, kommer bara någon gång per dag. 17 dagar kvar till BF...

 

Apoteket-vinnarna!

Nu har Apoteket äntligen utsett vinnarna av baby-kitsen!

Första pris:
Postat av: T
Minimundus ekologiska rapsolja med lavandel. Perfekt i badet, istället för bodylotion, vid rengöring tillsammans med tygdukar, mot skorv och för nariga mammahänder... det enda vi "köper till" är zinksalva.
2010-03-31 @ 21:46:46 
URL: http://judithochjag.blogspot.com


Andra pris:
Postat av: Johanna
jag kan inte vara utan Behpanten, det bästa för sonens röda stjärt, eller rättare sagt icke röda eftersom den funkar så bra!
2010-03-30 @ 16:55:47 
URL: http://silverdraken.blogg.se/


Tredje pris:
Postat av: Jennie
Jag vill gärna vara med och tävla , den produkt jag inte klarar mig utan är nog näsfridan , den är en räddare i nöden vid förkylningar ..
2010-03-30 @ 23:23:38 


Maila mig era adresser så att Apoteketet kan skicka era fina vinster till er: bambi_111@hotmail.com

Grattis till vinnarna och tack till alla som deltog!  :)

 

Paket från Smått & Snyggt


Ett av paketen som hämtades ut igår var från Smått & Snyggt också! Med en pyjamas från Snoffs som heter "Nattuggla" i storlek 92 och en tröja från Ej Sikke Lej som heter Big Owl, också i storlek 92. Pyjamasen är jättestor, så det kommer nog dröja ett tag tills Zack kan använda den. Men tröjan kommer att användas flitigt av Zack. Den söta ugglan sitter på ryggen. Tusen tack till Smått & Snyggt för dom fina kläderna!


Missa inte att två av er kan vinna presentkort hos Smått & Snyggt! Tävlingen hittar ni här!


 

Vetebälte fram!

Ja, ikväll så har vetebältet från Lundmyr åkt fram. Sammandragningarna gör alltså lite ondare ikväll, men som min barnmorska sa "det krävs nog en hel del mer för att det ska bli en bebis". Så det är nog inte riktigt på gång än...

Så jag ligger här i soffan med det varma vetebältet under magen och äter chips och dipp... inte så tokigt faktiskt!

18 dagar kvar till BF...

 

Glass, glass i stora lass!

Jag köpte ju hem Carte D'Ors senaste smak, Choco Chip Muffin, för några dagar sen. Jag måste säga att den är riktigt god. Det är vaniljglass med chokladsås toppat med bitar av muffins.

Muffinsbitarna är ganska mjuka, vilket känns lite konstigt först eftersom man är ju van vid att det är knapriga nötter på men det är mumsigt i allafall.Men min absoluta favoritglass just nu är ändå Häagen-Dazs Vanilla. Ibland kan det enkla vara det godaste, bara enkel vaniljglass. Och jag tycker att det är värt dom extra kronorna för att få en riktigt riktigt god vaniljglass.

Jag gillar även Ben & Jerry's vaniljglass... också helt klart pengarna... även fast det "bara" är vaniljglass   :)

 

Fyra nya Mollysar - utrensning behövs!


Sambon var iväg och hämtade ut paket, bland annat paketet från deepFLING innehållandes dessa 4 nya Mollysar. Dom är från sommarkollektionen allihopa förutom den översta  :)

Så nu har jag uppdaterat listan på mina Mollysar. Det blir snart en utrensning, men det är lite svårt att veta vilka jag kommer att vilja behålla sen när jag får tillbaka min vanliga kropp. Så jag väntar nog med utrensningen tills i allafall efter förlossningen...

 

Dagens Zack (och katt)


Tröja: Me & I
Baggy jeans med mudd: Yorrik
Strumpor: Po.P
Tofflor: Bellio


 

Torsdag

Det var inte vattkoppor som lillplutten hade. Inga fler prickar har dykt upp och han är feberfri idag. Så det verkar som om det var vaccinationen som han fick förra veckan som spökade.

Sambon är hemma idag och vabbar, vilket är skönt för jag har djävulskt ont i mina höfter efter att ha burit lite på Zack igår (han var ju febrig då och ville bli buren).

Så jag ska ta och rätta lite uppsatser och prov idag och njuta av att jag inte behöver hämta på dagis eller laga middag ikväll!

Jag har fått några paket som jag kanske skickar iväg sambon och Zack för att hämta. Bland annat ett paket från deepFLING med några Mollysar och det paketet vill man ju gärna få hem så snart som möjligt!

Ha en underbar torsdag allihopa!  :)

 

Huskurer som inte fungerar

Förra gången så var jag väldigt ivrig med att försöka få ut Zack. Han var ju beräknad till den 22 augusti och redan den 8 augusti ville jag egentligen att han skulle komma (för då skulle han vara född 080808).

Så redan då började jag testa lite olika huskurer. Jag tror att jag testade det mesta, köpte hallonblads-te, gick promenader (som i och för sig gav en del sammandragningar), testade den berömda färdknäppen, provade akupunktur och akupressur. Men inget fungerade och istället blev jag igångsatt 13 dagar efter BF (pga havandeskapsförgiftning) och Zack föddes istället den 4 september.

Egentligen så spelar det ingen roll när bebisen föds, men då så längtade man så och hela fokusen låg på bebisen i magen. Nu så känner jag inte samma stress utan ska försöka njuta av dagarna, för sen kanske det inte blir så mycket lugn och ro. Jag vill också ägna så mycket tid åt Zack nu innan, som jag bara kan. Men samtidigt så längtar jag efter att inte vara gravid (och slippa denna tortyr som kallas foglossning) och att få träffa och lära känna Bönan. Så det är en tudelad känsla denna gång, men jag tänkte verkligen skippa alla huskurer för inte verkade det spela någon roll för mig...Missa inte: Tävling där du kan vinna presentkort hos Smått & Snyggt.

 

Irriterande rabatter...

Igår fick jag hem ett kort från H&M med 10% rabatt på allt... kul tänkte jag, som precis har beställt saker därifrån för runt tusenlappen, där rök en hundring i rabatt. (Har inte ens hunnit få paketet än!)

Sen så får jag mail idag från Polarn o. Pyret att dom har rea på en del plagg, bland annat bodyn, mössan och byxorna som jag inte alltför länge sen köpte till Bönan! Vad är detta?? Inte trodde jag att det var rea-tider nu? Lite irriterande är det i allafall...


 

Suspekta prickar

Idag så hade jag planerat in en trevlig lunch med Apan innan jag skulle iväg till sjukgymnasten. Precis när vi möts så ringer min mobiltelefon och jag ser att det är från Zacks dagis... jag blir alltid nervös när dom ringer därifrån och idag så hade jag ändå lite anledning till det... Pedagogen berättar för mig att Zack har feber (38,8) och att dom har hittat suspekta prickar i hans ljumskar... det kanske är vattkoppor säger hon (!) och vill att jag ska hämta så fort som möjligt.

Pedagogen sa att jag märker om det blir fler prickar inom dom närmsta timmarna så är det vattkoppor, annars så kan det vara lite sena biverkningar från vaccinationen han fick förra veckan. Så vi får se vad som händer. Jag har noll koll på vattkoppor, vet inte vad som händer eller hur det ska behandlas så nu ska jag ta och läsa på lite på nätet medans gullungen sover!

 

Delad uppmärksamhet


Jag försöker verkligen ta tillvara varje minut med Zack nu. Jag tror att jag känner att snart så kommer min älskade plutt få dela på uppmärksamheten så nu vill jag ge honom ALL uppmärksamhet och kärlek jag bara kan. Det är så svårt att tänka sig att han inte kommer få all min tid!

Så jag längtar efter honom och saknar honom när han är på dagis och när han är hemma så pussar jag, kramar, läser för honom, gosar och kittlar honom så mycket jag bara kan.Missa inte: Tävling där du kan vinna presentkort hos Smått & Snyggt.

 

Humörsvängningar à la Zack


Missa inte: Tävling där du kan vinna presentkort hos Smått & Snyggt.
                  15% rabatt hos O-råsa, på bland annat Calou träskor!!

 

Handlade bara några nödvändigheter

På vägen hem från barnmorskan så gick jag förbi ICA. Jag har inte varit där på evigheter, sambon handlar alltid på vägen hem från jobbet. Det var härligt att gå och strosa där på ICA och titta på allt gott. Och allt såg verkligen GOTT ut. Jag blev till och med sugen på nudlar när jag såg nudel-paketen. Jag hade nog lite matshoppings-abstinens.

Eftersom barnmorskan konstaterade att jag bara har gått upp ca 7 kg så hade jag inga skuldkänslor när jag plockade i några nödvändigheter i korgen:


Reese's Peanut Butter Cups - mitt amerikanska godis och så måste jag ju prova den nya Carte D'or glassen Chocolate Chip Muffin. Loka dricker jag ca 2 liter om dagen, can't live without my Loka.Det är ju stor skillnad att skicka iväg sambon att handla godis än att se allt framför sig och kunna välja och vraka...

Det var tungt att bära hem allt och jag har väldigt ont i höfterna nu, men det var det nog värt...

 

Sammandragningarna fortsätter

Sammandragningarna fortsätter att komma då och då, men dom gör inte direkt ont så då räknar jag med att det inte är på gång (det är väl bara livmodern som tränar). Men idag så ska jag till barnmorskan så får se vad hon säger... Men jag skulle inte ha något emot om det var på gång snart, men jag vågar inte hoppas för mycket.


Lilypie Pregnancy tickers


 

Dagens fråga: Vilken är din favorit vinnare av ANTM?

Ska snart ta och kika på Top Model säsong 13, som denna säsong har med korta modeller. I USA är det säsong 14 som går nu, det verkar vara en never-ending-story den där serien... 

Top Model går ju hela tiden i repris på 3:an så det känns som om man har sett alla säsonger 100 gånger redan. Min favorit från tidigare säsonger är nog Yolanda. Vilken är din favorit?


 

Tävling: 2 st. vinner presentkort hos Smått & Snyggt!Jag har fått äran att dela ut två stycken presentkort på 200 kronor styck hos Smått & Snyggt! Hos Smått & Snyggt hittar ni en massa fina mammakläder, barnkläder (från Geggamoja, Ej sikke lej, Snoffs, mfl) och praktiska och snygga barnsaker.

För att delta i utlottningen av presentkorten så behöver ni bara besöka Smått & Snyggts webbutik och skriva i en kommentar till detta inlägg vilken produkt som är er favorit. Ni får gärna även skriva en kommentar på vad ni tycker att dom kan förbättra, om ni tycker något saknas eller om det är något som är svårt på/med webbutiken. Har du egen blogg så får du jättegärna länka till tävlingen i den också!

Tävlingen pågår till den 22 april!

 

Måndag

Det snöar för fullt här i Stockholm! Helt otroligt! Jag som tänkte plocka undan Zacks vinteroverall, men det kanske man inte ska göra ännu? Men inte trodde jag att det skulle snöa när det har varit nästan 10 grader nu i flera dagar...

Sambon är på jobbet idag, så jag är hemma själv med Zack idag. Lite tungt blir det när han vill att man ska leka en massa och när man måste lyfta honom ibland. Hans sömn är lite konstig fortfarande efter sommartidsomställningen. Han var så trött så han somnade nästan i soffan nyss, så jag la honom nyss... ska själv ta och lägga mig en stund nu medans han sover middag.

Senare idag ska jag starta en ny tävling här på bloggen, missa inte det!

Ha en trevlig annandag påsk allihopa!

 

Vecka 14 - #333 Mrs Rogers beach coat


Mitt allra första köp från sommarkollektionen blev denna underbara #333 Mrs Rogers beach coat som är en frottétunika (80% bomull och 20% polyester). Den finns i färgerna chalk, love, rouge och dark powder.


Denna frottétunika har fina detaljer som spetsband i urringningen och vid ärmsluten, mollydollars i slutet av knytbanden och smickrande skärning under bysten.

En favorit från förra årets sommarkollektion är min Jane loves Terry tunika och denna påminner en hel del om denna så jag tror att denna kommer att bli en lika stor favorit! Men denna har inte lika tjock frotté som Jane loves Terry tunikan, men det tycker jag inte gör så mycket eftersom detta är ett sommarplagg och det får gärna vara lite svalt.

Precis som med Jane loves Terry tunikan så är detta ett perfekt mysplagg men kan också användas till vardags! Jag gillar att den inte är så ömtålig utan kan användas hur mycket som helst och både till stranden och till jobbet. En mycket prisvärd tunika (1295 kr.) som kommer att användas flitigt av mig!

En sak att tänka lite på är att tunikan är ganska så urringad och man måste nog ha något under den. Jag har tagit på mig min A-One Silk Camisole under den och tycker att det matchade fint!

Den är normal i storleken, jag har min vanliga storlek (2) och kan ha den utan problem trots kulan på magen  :)Har du en Mrs Rogers beach coat? Vad tycker du om den? Använder du den utan något under? Hur kombinerar du den?


 

22 dagar kvar...


Idag är det bara 22 dagar kvar till BF. Tiden går fort och medans vi var hos svärföräldrarna i helgen så har jag känt av en del sammandragningar. Har fått lite "mensvärk" och sen har magen blivit alldeles stor och hård (och sne).

Men det behöver inte betyda att något är på gång. Jag hade en hel del sammandragningar ett par veckor innan BF med Zack, men han ville ju inte komma ut ändå (blev igångsatt 13 dagar efter BF). Däremot så hade det ju hänt lite under alla dessa "falsk larm" med Zack, för jag var öppen 3 cm när jag blev igångsatt. Men jag räknar med att gå över tiden denna gången också. Min syster som har tre barn har gått över tiden med alla tre... så det kommer nog bli så för mig också.

Jag tror inte att jag kommer att få uppleva en sån där start på förlossningen som man ser på film och tv-serier. Där vattnet går och värkarna sätter igång direkt.... Vad jag förstår så är det inte så vanligt egentligen?

 

Påskhelgen

Vi har haft en mycket trevlig påskhelg och det känns verkligen som vår i luften! Zack sprang runt på farmors och farfars tomt och tittade på dom fina blommorna som hade tittat fram.

Vi har ätit en massa god mat (svärfar gör dom godaste revbensspjällen som finns!) och Zack fick träffa sin gammel-farmor.Som vanligt blir både vi och Zack väldigt bortskämda när vi är hos svärföräldrarna. Zack har fått ätit en massa massa godsaker och fått så mycket uppmärksamhet och kärlek. Och vi har fått två sovmorgonar och en massa god mat. Vår musikaliska son har även spelat på pianot, vilket han brukar göra när vi är där  :)


 

Premiärer

Tågresan igår till Zacks farmor och farfar gick ganska bra. Efter ett tag så tyckte han att det var lite tråkigt och ville springa runt i gången. Lite pinsamt när han ska stanna till och peka på folk eller står och stirrar på någon... hihi...

Men det blev premiär för hans vårkläder igår, med en fleecetröja under hans vårjacka och hans nya vårskor.

Vi tog inte med oss barnvagnen hit utan Zack fick promenera till tunnelbanan (vi bor väldigt nära tunnelbanan) och sen från tunnelbanan till tåget. Det gick jättebra och han var så duktig och höll mig eller sin pappa i handen hela vägen.

Det var lite av en promenad-premiär också eftersom han brukar inte få promenera så mycket. Men han var så duktig så sambon funderar på om dom ska börja promenera till dagis på morgonen (också rätt så nära oss). Så då kanske vi inte kommer behöva använda oss av syskonvagnen så mycket sen? Det skulle ju vara skönt!


Missa inte: Tävling där du kan vinna baby-kits från apoteket.
                  15% rabatt hos O-råsa, på bland annat Calou träskor!!

 

Djuptrotade könsroller

Vi är hos svärföräldrarna just nu och innan vi skulle åka så sa jag till sambon att vi kunde ta med Zacks Pingu-bok eftersom den fungerar inte och man måste ha världens minsta skruvmejsel för att kunna komma åt batterierna.

Så jag sa till Zack:

"Vi kan se om farfar kan laga din Pingu-bok. Han kanske har en mini-skruvmejsel."

Och då påpekade sambon för mig...

"Vaddå? Skulle inte farmor kunna ha en skruvmejsel..?"

Ja, dom där könsrollerna sitter djuptrotade i en....Världens minsta hål för världens minsta skruv...


 

Påskhälsning från oss


 

Räknas det som barnarbete...

...när man lär sitt barn att plocka ur torktumlaren och räcka tvätten till en? (Det är så skönt att slippa böja sig ner med en stor mage i vägen...)

 

...när man lär sitt barn att slänga skräp i sopkorgen? (Han har lärt sig att när han hittar något blad på golvet från någon blomma så ska han slänga det.)

 

...när man lär sitt barn att hämta strumpor/byxor/tröja åt en?

...när man ber sitt barn krypa in under sängen för att hämta något som har hamnat där under? (Fast oftast är det ju han som har haft ner det bakom sänggaveln...)Zack är en duktig hjälpreda just nu och tycker att det är så roligt att hjälpa till!


 

En mini-version av mig?

Det har varit en het debatt i några bloggar som jag läser (LadyDahmers, Ninas och Annas) angående om man får önska sig ett specifikt kön på det barn man väntar.

Nu vet jag redan att jag väntar en flicka och jag blev lite chockad först och grät en liten skvätt.... Sambon trodde att det berodde på att jag älskar Zack så mycket och vill ha en till, som är likadan som Zack (för jag tycker att han är så perfekt). Och så kanske var min första tanke? 

Man har ju en fantasi om barnet i magen, jag hade kanske en fantasi om en till Zack, medans andra kanske har en fantasi om en mini-version av sig själva? För det är ju väldigt vanligt med kvinnor som vill ha en dotter och män som vill ha en son. Så jag tycker att det låter som om att folk ofta vill ha små versioner av sig själva.

Jag tror också att det är därför att det var så provocerande när jag skrev att jag inte har tänkt klä min dotter i klänning och jag fick höra "men du klär dig i klänning" och "du klär ju dig kvinnligt själv". Men jag vill inte att min dotter ska växa upp till en kopia av mig. Jag har en massa brister och fel som jag helst inte vill att mina barn ska få. Jag gör en massa saker som jag inte vill att mina barn ska göra, t.ex. är super-kinkig med maten, är lat, är ytlig, mm.

Men som jag har skrivit tidigare så tänker jag inte förbjuda min dotter att bära klänning och samma sak gäller givetvis Zack! Men så länge hon är så pass liten att hon inte bryr sig om sina kläder så tänker jag inte sätta på henne en klänning, jag ser ingen anledning till det (samma sak som jag inte har sett någon anledning att klä Zack i klänning).

Det jag egentligen ogillar mest är mammor som klär upp sina pyttesmå döttrar som små dockor. Jag ryser bara jag tänker på det... Nej, jag tänker försöka påverka min dotter, så att om hon absolut vill ha klänning, inte väljer dom mest putti-nuttiga klänningarna. Jag skulle själv inte sätta på mig såna kläder... fast det finns knappt såna vuxen-kläder om man tänker på all glitter och Hello Kitty som alla tjejkläder har... så ser ju inte vuxenkläder ut.

I Vi Föräldrar så tog dom upp en mycket intressant sak. Att pojkar kan man klä ganska könsneutralt utan att ha något som visar att det är just en pojke. Men när det kommer till flickor så brukar det alltid finnas minst EN detalj som visar att det är en flicka, en söt blomma, ett hårspänne, en volang, lite glitter, etc. Undra hur det kommer sig...?

 

Bristande kvalité i saloon-plaggen


Som många kanske redan vet så är sömmarna i Saloon-plaggen i sommarkollektionen inte så bra. Dom går lätt isär och det är pga trycket på tyget. Det är verkligen synd för dessa kläder är ju jättefina och det är bra priser på dom!

MalindeepFLING skriver att om man vill köpa något Saloon-plagg ändå och kanske förstärka sömmen själv eller lämna in den till sömmerska så erbjuder hon 50% rabatt på dessa plagg. Detta gäller även om man redan har beställt något Saloon-plagg av henne. Snacka om bra service!

Själv så väntar jag (otåligt) på ett paket från deepFLING med 4 nya Mollysar... det är så bra att paketet från deepFLING är spårbara, men det gör också att man går in varje dag och kollar vart paketet är någonstans... hihi... man blir lite smått besatt  :)

 

Tips: Betessläpp!

För tre år sen så var vi på betessläpp och det var riktigt roligt att se alla glada kossor skutta och springa ut på bete. Dessutom bjöds det på mjölk och bullar och fanns tipspromenad!

Jag har många gånger tänkt på att när jag får barn ska jag åka och se på betessläpp igen... så jag hoppas att vi kan åka i år. Det är i början av maj, så det beror lite på när bönan har tänkt titta ut (hon är beräknad till den 26 april) och/eller hur allt är med henne och mig efter förlossningen. Men jag hoppas att vi ska kunna åka på det för jag tror att Zack verkligen skulle tycka det var skoj!

Bild från betessläppet vi var på 2007:


Det är helt gratis och man kan besöka olika gårdar över hela landet. Kolla här för att hitta närmaste betessläpp och anmäl er!Missa inte: Tävling där du kan vinna baby-kits från apoteket.
                  15% rabatt hos O-råsa, på bland annat Calou träskor!!

 


Beauty Planet