bambi

Finbesök av Fnulan
 
Igår mötte jag (äntligen!!) upp Fnulan som är i stan. Gud, va jag har längtat efter den tjejen! Jag skulle ha åkt ner till skåne i somras och hälsat på henne men det kom en massa emellan. Men tur att jag fick lite kvalitétstid med henne igår, för när vi umgås så har vi en tråkig stund! 
 
Först så drog vi till Pizza Hut och åt deras lunchbuffé. Då berättar Fnulis att hon aldrig hade ätit på Pizza Hut förut?!? Vad är detta, undrade jag (som är uppvuxen på sån mat)?? Så nu har jag både tagit hennes tapas-oskuld och hennes Pizza Hut-oskuld.
 
Sen så skulle vi åka hem till mig. Det är bara det att det är lite knepigt det där med att åka kommunalt om man inte har något SL-kort nuförtiden. Remsor gäller inte (nåja, EN dag till) och om man ska ha SMS-biljett så måste man anmäla sig först. För krångligt!!! Så jag gjorde som jag gör när Zack åker med mig, jag puttade Fnulan genom spärren framför mig och sa "skynda dig igenom!!". 
 
Väl hemma hos mig så fikade vi på den goda tårtan/kakan som jag bakade kvällen innan. Mycket god!! Vi pratade och fikade och myste. Sen kom hennes fina man och hämtade upp henne här utanför och då tror nån tant att det är hennes bil han sitter i? Hon öppnar bildörren och börjar prata om det... haha... jag kunde inte sluta skratta.
 
P.S. Receptet på tårtan/kakan dyker upp på måndag i bloggen! Nu far vi iväg till Astrid Lindgrens Värld!!
 
 
Leah hjälpte till med bakningen....
Ibland får man tacka nej till saker....
God kväll! Idag är jag trött! Leah vaknade kl. 3 i natt och ville gå upp och titta på tv, efter lite övertalning så somnade hon till slut om. Tre lektioner och ett möte under dagen har jag haft också. Det känns som att det tar mycket energi att jobba, pendla, skynda sig att hämta på förskolan och allt det där emellan. 
 
För jag hade faktiskt TRE saker som jag kunde göra ikväll: ett Netflix-event (som jag gärna hade gått på för att träffa Fnulan), ett skönhetsevent på Akademikliniken eller köra bootcamp. Istället så valde jag att stanna hemma och vet ni vad? Det är faktiskt otroligt skönt att känna att jag kan göra det valet. Man måste inte vara igång hela tiden och tacka ja till allt.
 
 
Istället så har jag myst här hemma med barnen och vi har tittat på Tingeling och vingarnas hemlighet. Zack tyckte om att det var ett lyckligt slut  :)
 
Sen så kom Arla med ett härligt bud, i en tårtkartong!! Detta skedde ungefär samtidigt som jag började baka lite smått, baka något som gjorde att jag behövde hacka en massa choklad. Så nu har vi en massa massa fika här hemma. Maken ska ta med sig ena till jobbet imorgon, som tur är. Och sen hoppas jag att Fnulan ska komma hit imorgon och hjälpa mig att äta upp den andra (ni som följer mig på Instagram har redan fått en sneak peek på den som jag har bakat).
 
Snart dags att hoppa i säng... ja, ikväll blir det tidigt!
Höstnyheterna i kokbokshyllan
 
Igår hade jag förmånen att vara inbjuden till Bonnier Faktas presslunch där höstens kokböcker presenterades. Jag tog med mig bästaste Linda för jag visste att hon skulle bli jublande glad över alla gäster som var där, bland andra Roy Fares, Tina Nordström, Lisa Lemke, Håkan Larsson, Sigrid Bárány, mfl.
 
 
Det var riktigt intressant att lyssna på alla prata om hur dom inspireras till att komma på recept och vad dom tycker om mat.
 
 
Jag blev extra imponerad av Richard Juhlin som är champagne-expert. Han hade varit med i EM eller VM i champagne där han vann då han kunde identifiera 43 av 50 champagner och säga druvsort, år, osv. Tvåan som kom efter honom hade klarat av 4!!! Det säger en hel del om hans näsa!
 
 
Vi bjöds på smakprov från böckerna och det var sååå mycket gott!! 
 
 
Goodiebagen var enormt tung då den innehöll fem böcker och lite annat smått och gott. Så nu har jag massvis med inspiration till middagarna framöver! Det är så roligt med nya kokböcker!
 
 
Och mest glad blev jag nog för denna (som ni kanske förstår). Den går inte ens att beställa än, för den är verkligen rykande färsk från tryckeriet!