bambi

Ny färg i garderoben!
Åh, va roligt med lite nytt i garderoben! Jag hämtade ut mitt paket med lite Odd Molly nyheter från deepFling igår och jag märkte att plaggen faktiskt passade rätt så bra ihop (även om det inte alls var min tanke).
 
 
Jag gillar verkligen färgen på underklänningen #223 Unwind slip dress. Det är inte en färg jag brukar ha på mig, så det känns roligt att testa lite nytt. En fin färg att låta sticka fram lite grann så där  :)
 
Sen så har jag på mig silkesblusen #196 Silk-all-over blouse som känns perfekt till jobbet. Sen kan man reglera hur uppknäppt man ska ha den, beroende lite på vad man har under. Men den är väldigt fin helt knäppt också.
 
Superhärlig kofta, #188 Twistme wrap cardigan, som inte har någon knäppning. Det var något som jag märkte när jag var i USA i somras, att nästan ALLA koftor där borta gick inte att knäppa! Så det kanske är något som vi kommer att se mer här i Sverige också framöver?
 
Sen så provade jag även min nya scarf #269 Print woven scarf. Superhärlig! Älskar den!
Jag kanske måste gå en kurs...?
Snart är det dags att inviga min nya fina Kitchen Aid och då ska man väl vara duktig och läsa igenom instruktionsboken först? (Haha, nej, men vem gör det egentligen...?)
 
Instruktionsboken är tjock som en pocketbok och jag fick med en liten instruktionsbok till varje del som följde med apparaten. Så jag börjar undra om jag måste gå nån kurs innan jag vågar börja använda den....?
 
Kurslitteraturen till kursen Kitchen Aid 1201
Normbrytande barnböcker
 
På tal om böcker om genus, om man vill ha några bra barnböcker som är genusvänliga så är Sagolikt Bokförlag stället att kika in på! Häromdagen så damp en ny bok från dom ner i brevlådan - De glömda barnen. De glömda barnen är en kapitelbok för alla som någon gång har känt sig ensamma, eller varit rädda för att bli osynliga, men också en bok om att slukas in i en annan värld. Några timmar eller kanske till och med några år. Det finns alltid en väg. Och det finns alltid en vän när livet känns som mörkast. Från varje såld bok av De glömda barnen kommer vi att skänka 5 kr till BRIS, Barnens rätt i samhället
 
Det jag älskar med Sagolikt Bokförlag är att dom har barnböcker som inte följer heteronormen, vilket inte är så lätt att hitta. Jag diskuterade detta med en kompis som nyligen har sepererat från sin kille och hon sa att hon även saknar barnböcker där det finns skilda/sepererade föräldrar eller bonusfamiljer. Jag känner inte till någon sån barnbok och inte hon heller. Lite konstigt att det inte finns såna barnböcker med tanke på att det inte är så ovanligt med såna familjekonstellationer i vårt samhälle. Men dom flesta barnböckerna innehåller mamma, pappa, barn... vilket är lite tråkigt, att lära barnen att det är så det "ska" vara. Känner ni till några barnböcker där det finns lite andra familjekonstellationer än det traditonella "mamma, pappa, barn"?