bambi

Nej, det blir inget dop här inte...
Jag får ibland frågan om vi tänker döpa Leah och svaret är "nej". Zack är förstås inte heller döpt. Vi har inte heller haft (eller ska ha) någon namncermoni, utan istället hade vi ett stort 1-års kalas för Zack.

I Svenska Kyrkan tänker vi oss att dopet är något mellan Gud och barnet och är därför inte beroende av vad föräldrarna tror.

Det är helt OK att döpa även om man inte känner sig så troende. Det finns ju ingen skala på hur mycket man måste tro. Dopet är ju också till för barnet, och för att fira hans/hennes samhörighet med Gud.

Källa:
http://www.dopguiden.se

Även om Svenska Kyrkan tycker att det är okej att döpa sina barn även om man själv inte är troende så tycker jag att det känns fel. Och om dopet är något mellan Gud och barnet varför ska JAG lägga mig i det? Då är det väl bättre att vänta tills barnet själv kan ta beslutet att döpa sig? Och hur ska jag veta om Leah känner samhörighet med Gud? Hon kan ju inte direkt tala om det för mig...

Så nej, inget dop för våra barn. Det kan dom få göra själva senare om dom vill, det känns roligare att slå på stort när dom fyller år istället. Och givetvis så har vi (jag och sambon, alltså) inte tänk gifta oss i kyrkan heller utan planerna är att vi ska gifta oss utomlands på någon vacker plats i slutet av året (ni får veta mer sen) :)

Längtan efter Leahs leenden

Leah försöker ta mer och mer kontakt. Hon tittar på oss med stoooora ögon. Det är så härligt!

Dom senaste dagarna har jag också tyckt att hon har försökt le lite grann. Det har liksom dragit lite i hennes mungipor när hon har tittat på mig. Dom första leendena är ju så härliga! Jag längtar efter dom! För att inte tala om dom första skratten! Jag kommer ihåg exakt hur det var första gången Zack skrattade. Han låg på skötbordet och jag fick tårar i ögonen när han skrattade så glatt  :)
Vinnare, vinnare, vinnare och vinnare
Nu har jag utsett dom sista vinnarna av Maxomorra-veckan:

e om Maxomorravecka (dag 5): Vinn dom perfekta sommarjeansen till barnen:

Solhatt är väl det som egentligen skyddar mest. Hos oss växlar vi mellan både hatt och keps, beroende på väder och humör.

 

Caroline om Maxomorravecka (dag 6): Vinn denna fina ekologiska tröja!:

Inte i nuläget eftersom han bara är två, det känns som om jag vill att han skall ha lite mer sula under fötterna. Kanske när han blir större. Annars gör jag gärna fynd både på nätet och begagnat.

 

Mormor Marita om Maxomorravecka (dag 7): Vinn denna fina ekologiska tröja!:

Jag brukar köpa kläder till mitt barnbarn i butik (Polarn och Pyret eller Lindex) när jag besöker honom. Som mitt enda barnbarn blir är han bortskämd med att mormor köper mycket kläder till honom....
MVH
Marita


Tusen tack till Maxomorra för sponsringen av alla fina vinster!

Jag har även utsett vinnaren av presentkortet hos Guldfynd:

Matilda; 19år och Mamma till Mercedes & Leon om Vinn ett presentkort på 1000 kr. från Guldfynd!:

Möjligheterna med smycken är ju oändliga, en halskedja kan få pryda ett par klackskor och "blinga" till dem lite, annars tror jag att mina barn om några år kommer att leka med allt krims krams som jag har :-)