bambi

Happy Halloween
 

Happy Halloween! Idag är det ju Halloween, får se om vi går till grannarna och kör ”bus eller godis” ikväll… Jag tror att barnen gärna vill det  😉 Ska ni gå?

I lördags var det så fint höstväder. Vi passade på att blåsa och kratta löv. Vi har ju en naturtomt, full med ekar, björkar och tallar. Det blir otroligt mycket löv från ekarna och björkarna! Det tar liksom aldrig slut! Vi höll på en många timmar, men idag syns det knappt att vi har håll på. Men så är det, och vi får nog ta nån annan helg om ett par veckor och kratta och blåsa igen.

Barnen tyckte i alla fall att det var roligt att leka i lövhögarna och dom var jätteduktiga och hjälpte verkligen till. Vi försöker alltid säga att vi är en familj, så vi hjälps åt, så mycket man kan och orkar.

 
 
Det blev bra motion och mycket frisk luft i lördags i alla fall, för hela familjen!
Regnig helg med akuta läkarbesök, kalas och paket

Hej vänner! Det har varit lite tyst här i bloggen, vilket det ibland är på helgerna då jag försöker ta en liten paus under lördagarna men jag hade ju tänkt blogga i fredags men det blev inte så. Jag fick åka in till närakuten med Leah då hon kissade blod. Efter några prover så visade det sig vara urinvägsinfektion (vilket vi misstänkte lite) så vi kom med antibiotika. Något som jag inte visste var att all medicin till barn under 18 år (förutom hostmedicin) är gratis! Mina barn måste ha varit väldigt friska eftersom det tog mig så här lång tid att märka det. Men det känns bra att betala skatt när det går till såna bra saker!

Leah har ju inte tyckt om medicinen alls, så vi har fått nästan tvinga och muta henne för att få i henne den där medicinen. Hon tycker att den smakar jätteilla! Men nu är det bara två doser till…

Efter hennes första doser så började hon må mycket bättre, vilket var tur eftersom hon har ju ridskola på lördagarna och dessutom hade bästisen kalas på lördag eftermiddag.

 

Vi hade tänkt elda löv denna helg, då det är ”ledningshelg” här i kommunen men det har ju regnat hela helgen. Så det var ju bara att glömma. Det hade ju varit bra att bli av med en hel del löv annars.

Så vi har pysslat med annat här hemma och jag passade på att hämta ut en massa paket (och köpa en halloweenpumpa).

 
Livet som bloggare…. tur att man spelade Tetris när man var yngre  😉
När ska man låta barnen gå själva?
 

God morgon ny vecka! Helgen har varit ganska lugn. Vi tog ner studsmatta inför vintern och jag var ute på promenad med Natali. Zack var på kalas hos en kompis igår. Kompisen bor i samma område som oss, ca 600 meter ifrån oss. Så, för första gången fick han gå själv dit och hem själv. Han såg verkligen fram emot att få gå själv och såg det som en stor grej att äntligen få göra det. Han är ju faktiskt 8 år och jag vet att det är flera i hans klass som går själva från och till skolan (men dom bor rätt så nära skolan och vi har lite över 3 km till skolan). Så han var så stolt över att han hade gått alldeles själv (han ringde mig när han kom fram och ringde mig när han gick ifrån kalaset).

Men jag är kanske lite av en hönsmamma också. Jag tror också att min uppväxt i USA kan ha påverkat mig när det gäller detta. Jag växte upp med skräcken att jag kunde bli kidnappad när som helst när jag var barn och varje morgon blev jag påmind om detta då det på mjölkpaketet alltid var bilder på försvunna barn. Så, nu när jag själv har barn så känns det lite läskigt att släppa iväg dom helt ensamma.

Jag försöker tänka på att här i Sverige kidnappas det ju inga barn. Vi pratade om detta lite när jag var i Berlin på work shoppen, där fanns en dansk tjej som nyss hade blivit mamma (hon hade en 9-månaders bebis hemma) och hon berättade att i Danmark så lämnar man bebisar i barnvagnarna utanför caféer och utanför affärer. Det är inga barn som försvinner. Det är liksom så man gör i Danmark. Sen så berättade hon om hur en dansk mamma hade rest till New York och gjort som hon brukar – lämnade bebisen utanför caféet medans hon gick in och fikade. Men i New York kan man ju inte göra så (!!), därför kom polisen och hade ett allvarligt snack med henne…. Det hade visst blivit en stor grej av det hela, vilket man kanske kan förstå. Det är ju en helt annan kultur när det gäller sånt i USA.