bambi

Årets första dopp!
Igår blev det äntligen ett dopp i sjön. Inte för min del, jag är en riktig badkruka och badar knappt alls här i Sverige. Jag vill ha riktigt varmt i vattnet. Därför saknar jag att få resa. Nu har alla pengar gått in i huset, tidigare reste vi utomlands två gånger om året och ni kanske minns när vi var i Thailand i två månader när barnen var små? Jag trivs med att resa, men jag njuter också av huset och fina sommar-Sverige, så jag ska inte klaga!
 
 
 
Några barn hade samlat en massa musslor i sjön. Jag visste inte att det fanns musslor i sötvatten! Man lär sig något nytt varje dag 😉
Första idrottslägret
 

Den här veckan har Zack varit på sitt allra första idrottsläger. Han har fått prova på olika sporter varje dag men det har också varit hinderbana och annat roligt. Det har varit både positivt och negativt, men ändå mest positivt. Varken jag eller hans pappa är särskilt intresserade av sport och idrott så det är nyttigt för honom att få prova på.

Vissa delar av lägret var inte så välordnat, som t.ex. så såg han fram emot vattenkriget dom hade igår men vattenballongerna räckte inte till alla så Zack kunde inte ens vara med. Sånt är tråkigt. Det har även hänt lite annat under veckan.

Maken har satt upp Zack på väntelista för att börja med klättring (något som maken själv håller på med), men det är 1-2 terminers väntan. Men vi ska prata lite mer med Zack om vilken sport han gillade mest nu under veckan, för dom har provat på allt från handboll, basket, innebandy, fotboll till brännboll. Så jag hoppas att han hittade nåt han tyckte om.

 
Han säger i alla fall att han vill gå på idrottsläger nästa sommar igen och då ska även Leah få gå (det är från 6 år så hon kunde inte i år).
S'Mores Cheesecake - godaste cheesecaken jag någonsin ätit!

Har ni hört talas om s’mores? Det är något man brukar äta i USA, då grillar man marshmallows över eld och lägger dom sen mellan två kex med choklad. Då smälter chokladen ihop med marshmallowen i en enda mumsig gegga. Så fruktansvärt gott!

Här har ni cheesecake-versionen av s’mores. Det blev ärligt talat den godaste cheesecaken jag någonsin ätit. Krämig vaniljcheesecake med len chokladganache och sen rostade marshmallows…. ja, det vattnar i munnen bara jag tänker på den. Jag smakade en bit, sen skickade jag den med maken till jobbet. Det är bäst så, annars hade jag ätit upp hela själv (utan problem)! Så otroligt god var den!

 
 

3 ½ dl digestivekex-smulor
50 g smält smör
½ dl farinsocker
150 g chokladknappar (eller hackad choklad)
1 påse mini-marshmallows
800 g philadelphia (eller annan naturell färskost)
1 ½ dl strösocker
2 msk maizena
1/4 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 3/4 dl grädde

Choklad ganache
resterande av chokladknapparna
1 dl grädde

1. Sätt på ugnen på 160 grader.
2. Blanda digestive-smulorna med smör och socker. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, både i botten och runt kanterna (och gärna lite över kanterna eftersom denna cheesecake blir ganska hög). Jag använde en 23 cm form.
3. Tryck ut smulblandningen i botten av formen och lite upp på kanterna. Sprid ut lite choklad och marshmallow på botten.

 
 
4. Vispa philadelphian fluffigt. Tillsätt sen maizena, socker och vanilj och fortsätt att vispa.
5. Skrapa ner det som har kommit upp på kanterna och tillsätt ägg och grädde. Vispa fluffigt.
6. Häll i smeten i formen och jämna till ytan. Grädde i ugnen i 90 minuter. Stäng sen av ugnen och låt cheesecaken stå kvar (då minskar risken för att den spricker) i minst 30 minuter. Glänta sen på ugnsluckan och låt den svalna.
7. Ta ur cheesecaken ur ugnen. Sätt sen på grillfunktionen på ugnen och på högsta temperaturen.
8. Koka upp grädden för ganachen och häll den över chokladknapparna. Vispa tills den är slät och häll det sen över cheesecaken. Strö över rikligt med marshmallows (hela påsen med mini.marhsmallows gick inte åt för mig).
9. Stoppa sen in cheesecaken i ugnen (i mitten) men passa den noga så att marshmallowsen inte blir för brända. För mig tog det ca 2 minuter sen tog jag ut cheesecaken.