bambi

Min cupcake-topplista och tips inför kalaset!
Ni är så underbara mina fina läsare! Jag älskar att läsa era kommentarer och era fina mail! Jag får många frågor om mina favorit cupcakes och kakor. Vilka kakor jag rekommenderar till barnkalas...osv. 
 
Sist vi hade barnkalas var när Leah fyllde 2 år. Då bakade jag en Regnbågstårta (mycket lyckad men mycket tidskrävande), gjorde Snurrkakor (mycket populära) och bakade Jordnötscupcakes.
 
Till kalas kan jag verkligen rekommendera Peanut Butter Swirl Brownies eller Cookiebrownies (mina favorit brownies), Regnbågscupcakes, Nutella Whoopie Pies (barnen älskar dom!), Bajstårta (perfekt för barn i kiss- och bajsåldern), Browniecheesecake med hallongrädde (jag bjöd på denna istället för tårta på ett kalas, var MYCKET uppskattad!), Cakepops är alltid roligt att bjuda på och om man vill göra en stor tårta i långpanna så kan jag varmt rekommendera denna maräng och sockerkaksbotten!
 
Och här kommer min cupcake topplista:
 
1. Cookies and cream cupcakes - min nya favorit, så JÄKLA goda!
 
2. Marshmallowcupcakes - fluffiga och supergoda!
 
3. Peanutbutter chocolate cupcakes - oslagbar kombination choklad och
jordnötssmör!
 
4. Marmorerade choklad och vaniljcupcakes - perfekta blandningen av vanilj och choklad!
 
5. Kolacupcakes - otroligt goda med mycket kolasmak!
 
6. Vaniljcupcakes - varför krångla till det? Såååå goda precis som dom är!
 
7. Devil's food cupcakes med karamellfrosting - jättegod kombination med djup chokladsmak och karamell.
 
8. Black bottom cupcakes - choklad och cheesecake i en underbar cupcake!
 
9. Nutellacupcakes - vem älskar inte nutella?
 
10. Blåbär och vitchokladcupcakes - som små goda smycken!
Höga krav på mammor
 
Jag är en riktig grubblare och har svårt att släppa saker och ting. Jag har alltid så många tankar som far runt i huvudet, så ibland är det svårt att slappna av. Speciellt när man ska sova förstås... påminner mig om en jättedålig film jag såg som heter "I don't know how she does it!" (med Sarah Jessica Parker) där hon låg hela nätterna och gjorde listor i huvudet. Listor på vad som skulle göras, listor på vad som skulle handlas... osv. Det där känner jag verkligen igen! Hon hade svårt att kombinera familjelivet och karriären, men det som jag störde mig så ENORMT på var att hennes man (som också hade en liten karriär - dock inte lika framgångsrik som hennes). Ja, vad gjorde han? Varför kunde inte han planera och oroa sig lite också... ?
 
Inte undra på att vi mammor bränner ut oss när vi tar på oss planerandet för familjen hela tiden!
 
Sen det här med att mammor alltid ska bedöma andra, inte undra på att vi känner krav på att vara perfekta föräldern eftersom vi vet att andra bedömer oss utifrån hur våra barn är klädda, vad våra barn äter, hur mycket aktiviteter barnen går på och hur mycket barnen sitter framför tv:n. Det är ju bara att kolla in alla föräldraforum så vet man att det faktiskt är så och ibland händer det till och med att andra vuxna kommer fram till en på stan och påpekar nåt om ens föräldraskap (har hört det flera gånger, bland annat en vän som fick höra att hennes bebis skulle bli för varm under filten). Vad är det med just föräldraskap som gör att andra tycker att dom har rätten att lägga sig i? 
Min smärtgräns
Jag nådde min smärtgräns när jag kom hem från USA. Vågen visade på 74 kilo!! Det mesta jag har vägt som icke-gravid! Det var verkligen dags att ta tag i hälsan, men kanske inte så konstigt att jag gick upp en del när jag var i USA.
 
Min smärtgräns brukar annars gå vid 73 kg. När jag väger det så känner jag "nu får det vara nog!" och så tar jag tag i vikten och går ner ett par kilo. Jag vill inte att det hela ska spåra ur och att 10 extra kilon snart blir 30 extra kilon. Det är alltid lättare att ta tag i ett par extra kilon än många många fler.
 
Men det är INTE lätt att hålla vikten när jag tycker om att baka, kan jag säga! Jag såg Mia Öhrn i lördags på Långholmen och jag förstår inte hur hon kan vara så spinkig. Men vi har alla olika kroppar och olika sockersug! Jag brukar skicka med maken bakverk till jobbet. Jag fryser in och jag brukar skicka med kompisar en massa bakverk hem. Men jag smakar i stort sett alltid och tar ett par cupcakes själv  ;)
 
Men jag har börjat gå ut på power walks och det känns oerhört bra! Det ökar förbränningen och det är bra för hjärtat att få upp pulsen.
 
Jag kan berätta vad som motiverar mig att komma ut på mina power walks:
 
* Snygga träningskläder, man vill ju använda dom!
* Statistik och siffror, älskar RunKeeper!
* Andras resultat, min vän Lady Dahmer har verkligen motiverat mig!
* Att ha fasta tider i schemat för motion
 
Sist jag ställde mig på vågen så visade den på 71 kg, så det känns väldigt bra! Går åt rätt håll, men jag brukar vilja landa någonstans närmare 65 kg  :)