bambi

Att göra sin egen granola
 
God morgon måndag! Jag har ju inte berättat för er vad jag gjorde i fredags. Fredagarna är ju min ”bloggdag”. Jag har ju gått ner i tjänst på min lärartjänst för att kunna jobba mer med bloggen. Så i fredags, tidigt på morgonen så begav jag mig till Söder och Mosebacke där ett härligt event väntade.
 
 
 
Vi var ditbjudna för att testa att göra vår egna granola i OBH Nordicas ActiFry. Johanna Westman visade oss och gav oss lite tips om hur vi kunde göra. Jag gör ju ibland min chokladmüsli här hemma, vilket är lite liknande.
 
 
 
Vi hade i havregryn, mandel, valnötter, cashewnötter, kokosflingor, frystorkade blåbär och sen lite äppeljuice för att det ska hålla ihop. Vi kryddade även det med lite kanel och en nypa salt. Det blev rätt bra och det var smidigt att göra i ActiFryn, som är som en varmluftsugn och fritös i ett. Den snurrar runt och blåser varmluft så att allt blir jämnt brynt.