bambi

Att göra sin egen granola
 
God morgon måndag! Jag har ju inte berättat för er vad jag gjorde i fredags. Fredagarna är ju min ”bloggdag”. Jag har ju gått ner i tjänst på min lärartjänst för att kunna jobba mer med bloggen. Så i fredags, tidigt på morgonen så begav jag mig till Söder och Mosebacke där ett härligt event väntade.
 
 
 
Vi var ditbjudna för att testa att göra vår egna granola i OBH Nordicas ActiFry. Johanna Westman visade oss och gav oss lite tips om hur vi kunde göra. Jag gör ju ibland min chokladmüsli här hemma, vilket är lite liknande.
 
 
 
Vi hade i havregryn, mandel, valnötter, cashewnötter, kokosflingor, frystorkade blåbär och sen lite äppeljuice för att det ska hålla ihop. Vi kryddade även det med lite kanel och en nypa salt. Det blev rätt bra och det var smidigt att göra i ActiFryn, som är som en varmluftsugn och fritös i ett. Den snurrar runt och blåser varmluft så att allt blir jämnt brynt.
 
 
Helg
 

Nu är snart första advent över. Vi har haft adventsfika här hemma och myst.

Igår hade Leah ridskola, som vanligt på lördagarna och vi åkte till vår nya ICA Maxi som har öppnat i närheten. Det tar typ 2 minuter för oss att åka dit. Det var väldigt stort, nytt och fräscht. Tidigare har vi mest handlat i en mindre butik i centrum eller beställt hem mat från Mathem och det blir lite dyrare i längden även om det är väldigt bekvämt. Men nu har vi en sån stor matbutik i närheten så då blir det nog mest där vi kommer att handla.

Sen ikväll blir det simskola. Det blir nog maken som tar dit barnen och jag kommer stanna hemma och jobba lite med bloggen. Jag ska även försöka lägga ut lite urvuxna overaller och andra barnkläder på Tradera. Sen ska vi gå igenom barnens önskelistor som dom har skrivit och prata lite om vad dom ska få eller inte. Det är ju så svårt det där, hur mycket ska man handla för och hur mycket behöver dom egentligen? Ja, vi får se vad vi kommer fram till…

Ha en fin söndagskväll!

Bakad brietårta med soltorkade tomater och vitlök
Har ni testat att baka brieost? Det är helt fruktansvärt gott! Ännu godare blir det tillsammans med en massa massa vitlök och soltorkade tomater. Låt allt baka tillsammans och sen servera den lite varm, så lovar jag att det kommer att bli en stor succé!
 
 

1 brietårta
1 burk soltorkade tomater i olja
3-4 vitlöksklyftor
persilja

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Lägg brieosten på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Finhacka soltorkade tomater, enklast tycker jag att det är att klippa dom (först som strimlor, sen ner i en skål och klippa lite till). Det gör inget om lite av oljan följer med.
4. Pressa ner vitlöksklyftor och rör om. Lägg röran ovanpå brietårtan.
5. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Strö över lite hackad persilja. Servera den varm tillsammans med kex.