bambi

Bästa matminne från en resa

Om ni har möjligheten att gå på en matkurs när ni är utomlands, så säger jag bara - gör det! Jag lovar att det kommer att vara bland den bästa matupplevelsen ni kommer att få!

När vi var i Thailand så var jag på två matlagningskurser och den som helt klart var bäst var den på Koh Lanta som Time for lime anordnade. Vi fick sitta ute på stranden och lära oss baserna i den thailänska matlagningen - sött, surt och salt. Kursledaren gick igenom grundligt vilka ingredienser man ska använda för att få till den rätta sötman, den rätta surheten (så att det inte blir beskt istället) och den rätta sältan. Vi fick smaka på allt hela tiden och lära oss känna igen smakerna! Det var oerhört nyttigt!
Vi fick lära oss att identifiera några viktiga ingredienser.


 

Först fick man titta på när kursledaren lagade maten, sen skulle man göra det själv! Det var himla roligt och kursledaren gick hela tiden runt för att se att man gjorde rätt.

Sen när man var klar så var det bara att njuta av maten man själv hade lagat! Och så otroligt gott det blev! Det var äkta thailänsk mat, men efter den styrka och smak som man själv ville!
Mums!

Så, om ni ska till Koh Lanta, missa inte chansen att gå en matlagningskurs hos Time for lime (alla hotell anordnar utflykter dit!). Thai-mat kommer aldrig smaka detsamma efter det, ni kommer upptäcka alla grundsmaker och alla härliga ingredienser varje gång ni äter thai-mat efter det!

En förbrukningsvaraBåda barnen älskar musik och dom har en liten cd-spelare inne i sitt rum som brukar gå varm. Tyvärr så är barnen inte alltid så rädda om cd-skivorna och dom vill gärna försöka sätta i och ta ut skivorna själva. Så cd-skivor är lite grann av en förbrukningsvara här hemma.

Men jag tänkte tipsa er om att just cd-skivor med barnsånger är en jättebra present eller julklapp. Skivan på bilden till vänster var just en present från en vän och den har avrit väldigt uppskattad! Den andra skivan köpte jag på DesignTorget.
Få en månad gratis hyrfilm!

Till och med onsdag så har jag ett samarbete med LOVEFiLM där ni får möjligheten att prova deras filmtjänst i en hel månad gratis. Filmer på DVD, Blu-ray, streaming, spel till Xbox, PS3 och Wii ingår! 

En perfekt chans att få se lite gratis film (ni kan säga upp abonnemanget när som helst) nu under höstmörkret.

Själv så var vi medlemmar hos LOVEFiLM dom sista månaderna när jag var gravid med Zack och det var verkligen perfekt när man inte riktigt orkade göra så mycket på kvällarna.

 

Vi har precis fått hem The Tourist, The Adjustment Bureau och The Changeling från LOVEFiLM som jag ser fram emot att kolla på! Kom gärna med filmtips om ni har någon film man bara MÅSTE se!


P.S. Ni måste använda länken som finns i inlägget för att kunna ta del av erbjudandet! Och erbjudandet gäller endast fram till onsdag!! Jag får inget betalt om ni tar del av erbjudandet men den som värvar flest medlemmar får ett fint pris!