bambi

Kvinnor i Egypten
 

En sak som både jag och maken har tänkt på är att det inte är några Egyptiska kvinnor som jobbar här på hotellet. Det är bara män i restaurangen, män som städar, män i butikerna, män som leder vattengympan och män som jobbar i spa:t.

 

Vi pratade med pasta-kocken som berättade att det bara fanns en kvinna som arbetade här på hotellet och hon jobbade med säkerhet.

 

Men även om det är väldigt få Egyptiska kvinnor här så verkar som Egyptiska männen inte alls ha något emot att prata med mig eller så. Det minns jag även från förra gången när jag och maken var i Egypten (detta var långt innan vi hade barn). Men min syster som har varit i Marocko berättade att där så var det en del män som inte ville ta emot pengar från henne och hon hade blivit varnad att man som kvinna inte ska åka taxin ensam. Så känns det inte alls här, här är alla jättetrevliga mot mig.

La Roche-Posay - Dry touch cream!!
 
Jag blev så glad när jag hörde att La Roche-Posay hade ett solskydd för ansiktet med dry-touch! Hejdå glansiga och feta ansikten, bara för att man har smort in sig med solskydd! Denna kräm sjunker in direkt och blir verkligen helt torr på bara några sekunder! Det är helt FANTASTISKT! Känns som en revolution.. haha  :)
Sol och värme
 

God morgon fina bloggläsare! Här ser ni temperaturerna från gårdagen. Idag ska det bli ännu varmare och imorgon ännu varmare än idag. Första dagen här så var vi bara ute i solen 1-2 timmar igår blev det kanske 3-4 timmar och så tänkte vi öka gradvis. 

 

 

Zack vill gärna spela schack med det stora schackspelet som är ute i solen. Han tycker att det är jätteroligt och är jätteintresserad av att lära sig reglerna. Men vi har försökt begränsa det lite och sagt åt honom att ligga i skuggan ett tag mellan spelen.

 

Vi får se om vi snart har en schack-spelande 4½-åring?  ;)