bambi

God mat med goda vänner
 

God morgon ny vecka! Helgen kändes extra lång, vi hann med så mycket så jag tror att det var därför! Vi hade vänner över på middag i fredags, som sov över till lördagen, och när man startar helgen redan på fredagkvällen så känns helgen extra lång.

Vi gjorde i ordning favorit-potatisgratängen (jag dubblade bara receptet och körde i en långpanna) och stekte kycklingfiléer. Enkelt men så gott!

Gästerna hade med sig sin fina hund Wasa och Leah som önskar sig en hund mest av allt i världen blir överlycklig varje gång Wasa kommer hit (ja, eller vilken hund som helst). Jag växte upp med hund, först en chihuahua som hette Snoopy som jag hade i USA och sen när vi flyttade hit så skaffade vi en golden retriever som hette Lovisa. Jag kan sakna att ha hund och jag minns så väl den där starka längtan efter hund (jag fick tjata länge tills vi skaffade Lovisa). Men det är svårt att få ihop det när vi båda jobbar heltid…

Leah har istället fått en hamster. Jag har kanske inte visat er lilla Kiwi? Jag tror att jag kanske bara gjorde det på Instagram.

 

Leah har varit så duktig på att ta hand om Kiwi och tar ansvaret på allvar. Hon kollar varje dag så att Kiwi har mat, byter vatten varje dag och är med och gör rent buren.

Hoppas att ni får en fin vecka!

Helg
Vilket underbart väder vi hade hela helgen. Härliga sensommar väder! Jag ville att helgen aldrig skulle ta slut! Imorgon har vi föräldramöte på kvällen här på jobbet så det blir en lååång arbetsdag (från 8-20) och det ser jag inte fram emot!
 
 

Leah har börjat spela Pokémon Go nu också. Så nu har jag två stycken att spela och promenera med. Hon körde sin första legendariska raid och fick en Articuno.

Sen har barnen varit på bio med kompisar. Först Leah i lördags, där hon var bjuden på bio-kalas på Mall of Scandinavia. Under tiden så gick jag och Zack och shoppade, fika och spelade Pokémon. Sen var Zack med en kompis på bio igår. Känns verkligen som höst med biomys!

 
Tidningar för barn, veterinärbesök och rengöring av tvättmaskin
 

Hej vänner! Hur är allt med er? Skönt med helg, eller hur! Jag var till veterinären med Hera på återbesök. Allt ser fortsatt bra ut, men vi ska fortsätta att ge henne njurmedicin och så ska vi tillbaka dit om 4 veckor igen. Det blir dyrt med alla dessa veterinärbesök, men som tur är så har vi alltid haft henne fullt försäkrad så försäkringen tar en del av kostnaden.

Sen har jag varit iväg och köpt födelsedagspresenter till kompisar som fyller år. Med posten idag kom tidningen Koko. Jag hade hört så mycket bra om den så vi testade den nu. Den verkar lovande!

Vi har även börjat prenumerera på SvD Junior som kommer varje tisdag. Barnen läste den lite i början men verkar ha tröttnat lite nu. Vi tog en provprenumeration, men jag tror inte att vi fortsätter med den. Annars så prenumererar vi på KamratPosten, som verkligen är toppen!

 

Hur ofta gör ni rent era tvättmaskiner? Jag brukar göra det då och då. Det finns särskilda rengöringsmedel för tvättmaskiner och diskmaskiner i vanliga matbutiker, så jag brukar köra med såna. Det känns bra att köra en storstädning så här på hösten (och så brukar det bli en på våren).

Hoppas att ni får en fin helg  🙂