bambi

Att äta framför TV:n
Jag älskar min TV. Jag älskar att ha en TV i sovrummet. Men nu när vi flyttade så slängde vi vår gamla TV som vi hade i sovrummet. Det var ju så skönt att ligga och titta på TV, det var så avslappnande för hjärnan... man behöver inte tänka... bara följa med i TV:n värld. Men vi har sagt att vi ska köpa en ny liten platt TV att ha i sovrummet... när vi får råd...

Men en sak som vi alltid gjorde förut (i förra lägenheten) var att äta framför TV:n. Detta berodde mycket på att vi hade ett jättelitet kök i förra lägenheten så man kunde knappt sitta och äta där. Men sen när vi flyttade och fick ett ordentligt kök så har vi börjat äta i köket. Det känns också viktigt att Zack inte lär sig en sån vana.

Varför jag tycker det är så viktigt att äta i köket är att då får man chansen att verkligen prata med varandra. Annars när man sitter framför TV:n så pratar man ju inte, man kollar bara på TV:n. Jag vill att familjen ska samlas runt middagen och var och en kan berätta om sin dag och lyssna på vad alla andra i familjen har gjort under dagen.
#1 - Cissi

Jag håller med dig. När vi inte hade barn satt vi ofta och åt middag (eller iallafall desserten) framför TV'n, för då var man inte för trött för att prata när man lagt sig i sängen. Nu känns det dock jätteviktigt att äta tillsammans, trots att det ofta är kaos vid matbordet, så bygger man iallafall en grund!

#2 - a-k

Tv tittar man på när man inte har någonting att göra. Mat äter man ju vid ett matbord om man kan och i sovrummet skall man definitivt göra annat är kolla på tv.....

#3 - Jempajenny

Vi åt också ofta vid TV:n innan Agnes kom, men nu sitter vi i köket. Håller med om att det känns viktigt att lägga en bra matrutin för hela familjen.

#4 - Therese - Eira min ögonsten - Tävling i bloggen

Så fort vi fick Eira så började vi äta mer i köket, förut var det BARA framför teven. Men som du skrev så vill man ju inte lära barnen en sån ovana..