bambi

Det lilla ordet "ju"

Jag gick in på Lix som är en läsbarhetsindex, man kan kolla hur lättläst en text är (Lady Dahmer tipsade om sidan). Men man kan även kolla upp vilka ord som förekommer mest i en text. När jag kollar upp min kära blogg så ser listan ut som ovan. Inte så konstiga ord där i toppen... men sen på plats 33 kommer ordet "ju". Jag har skrivit ordet "ju" 24 gånger på bloggen (antar att dom menar bloggens förstasida), till och med 2 gånger mer än Zack!

Detta är faktiskt inte första gången som jag har fått utpekat att jag använder ordet "ju" mycket. Mitt allra första år som lärare så fick jag höra av en annan kollega att några elever hade suttit och antecknat hur många gånger jag sa just ordet "ju" under en lektion.... det blev många streck... (hmm.. vi lärare blir granskade en hel del!)

Men hur ska man lägga av med denna dumma ovana? Har ni något ord ni säger hela tiden?
#1 - Linda

Hihi, ordet "ju" är ett ord jag också använder rätt ofta... fast jag ser att jag visst inte har skrivit det så ofta i min blogg... ;-)



Kul sida det där!

#2 - Lisa

Kul sida. Jag hade inget "onödigt" ord eller vad man ska säga... Däremot skriver jag tydligen en barnbok, av lättläshet-mått mätt iallafall. :-P

#3 - Anonym

Tack för tipset! Kul sida:)



Ordet "ju" kom på plats 83 för min del...

Ha det bra!

#4 - Cissi

Tack för tipset!



"ju" kom på plats 83 för min del.



Ha det bra!

#5 - Anonym

Hahaha ju kom på plats 19 för mig ^^

#6 - Lena

Använder också ordet "ju" rätt ofta men har skärpt mig lite på sista tiden. Det låg på plats 34 för mig. Använder ordet "dock" rätt ofta också men brukar försöka låta bli.

#7 - Therese - Eira min ögonsten

Vilken rolig sida!



Jag fick "ju" på plats 34. har skrivit det 7 ggr.

och kom på förstaplats och jag på 3:e :)