bambi

Recension: Baby Peace

I måndags fick jag hem en Baby Peace från det nystartade företaget Kurtis. Baby Peace är en skyddande gardin som man hänger upp på vagnen. Den skyddar mot 99,5% av all UVA- och UVB-strålning, vilket passar perfekt nu när solen börjar titta fram. Den är gjord i 100% ekologisk bomull och och har helt giftfria tryck.

Baby Peace finns att köpa hos bl.a Designtorget, NK Sprall, Uni, Bonti och Babytown och kostar 395 kr.

Svenska designers har tagit fram dom olika grafiska trycken:



Jag testade min Baby Peace idag när vi tog en promenad på Hornsgatan. Det kändes skönt att kunna skärma av för lille Zack för det är rätt så bullrigt på Hornsgatan.

Det blåste även lite så då var det bra att det fanns snören på sidorna att knyta fast den. Enklare än om man själv slänger över en filt över barnvagnen.



Zack somnade en stund bakom den. Jag tittade till honom lite då och då bakom Baby Peacen och då när han hade vaknat tyckte han att det var jätteskojigt att jag tittade fram så då lekte vi lite tittut, det var väldigt populärt!





Zack tyckte också att det var roligt att sitta och pilla på den. Han trodde nog snarare att det var en leksak till honom än en väldigt praktiskt barnvagnspryl.

'



Sammanfattning:
Fördelar:
+ Snygg
+ 100% ekologisk och giftfri
+ Sitter fast ordentligt, till skillnad från en vanlig filt.
+ Skyddar mot farliga UVA och UVB-strålar
+ Bra i bullriga miljöer
+ Rolig leksak (tyckte Zack i allafall)
+ Man behöver inte hänga för hela, den ger bra med skugga ändå!

Nackdelar:
- Jag är så van vid att se Zack hela tiden så det var lite jobbigt (brukar aldrig hänga över en filt), men jag vänjer nog mig och det känns som om det är skönast för honom att få lite mer lugn och ro!
- Det var lite svårt att få dit dom där ringarna på barnvagnen, men nu sitter dom ordentligt!

Tusen tack till Anna på Kurtis som sponsrade mig med denna fina Baby Peace! Den kommer att användas flitigt i sommar!
#1 - Ulrica

Det finns ett tredje minus med den filten också, det blir väldigt varmt inne i vagnen. Något att tänka på när det blir ordentligt soligt och varmt ute.



trevlig helg!