bambi

Smör - en åldersfråga?


Min pappa och hans fru kommer hit ikväll och ska sova över. Då måste man ju se till att man har en god frukost hemma med mjölk, juice och olika sorters bröd. Men nu när jag stod i duschen kom jag på att vi har ju inte smör hemma. Han brukar väl vilja ha smör på mackan? Vi äter ju adlrig smör så vi har aldrig det hemma...

Vi slutade äta smör på mackorna för många år sen. Det blev lite så när det var lite "fett-skräck" i landet... men sen insåg vi att vi inte behöver ha smör på mackan. Osten gör ju liksom jobbet...

Men det verkar som om smör-frågan skiljer sig mellan generationerna. Många äldre äter fortfarande smör på mackan (och gärna mycket). Kommer smör på mackan att dö ut? Äter ni smör på mackan?

#1 - Erika

Jag har smör på mackan! (23 år)

#2 - Karin

Jag måste ha smör på mackorna :)

#3 - Katinka

Jag har alltid smör på mackorna också Älskar det och skulle inte vilja vara utan!

#4 - Tant Alexandra

Jag har alltid smör på mackan! (27 år) Känner ingen som inte har det så jag tror faktiskt att vi är en majoritet ;)

#5 - Sophie

Fettskrämda verkar många vara... Vi gör tvärtom. Äter enligt LCHF, gärna smör (riktigt smör)men nej tack till mackan. Mår jättebra på alla sätt, viktnedgång är bara EN av fördelarna...

#6 - Malin - brandteknologen

Jag äter knappt ens mackor... men när jag gör det har jag smör på.

#7 - Linn

Jag har alltid smör på mackan. det är ju skitgott! Tur är att folk har börjat förstå att riktigt smör inte är det som är problemet med folks övervikt.:))

#8 - Jempajenny

Vi har Bregott på mackorna här hemma. Agnes tycker också det är smarrigt! Den enda som jag känner som inte har smör/bordsmargarin på mackan är svärmor som är 58 år... Din teori verkar inte riktigt stämma! :-)

#9 - Lena

Riktigt smör på mackorna tycker jag också känns som många äldre har, men vanligt bordsmargarin (Lätta m.fl.) tror jag många yngre har. Jag använder det på mackan iallafall, men om jag äter ljust bröd tycker jag det är gott med olivolja också.

#10 - Jenny i Dalby

Bregott är det som gäller här!

#11 - Therese - Eira min ögonsten

jag äter med mycket smör på mackan. sambon brukar säga att jag äter smör med macka och han äter macka med smör. (bara bregott! allt annat är det tydligen typ silikonkulor i för att få det mjukt.. blä!)

#12 - nina

Å JA!!!! Mkt smör å bregott ska det vara. Fett är viktigt och framförallt mättande. Jag tror att hela måltidens kaloriintag blir mindre om man äter fett också. Men för del skull menar jag inte att man ska ta bort kolhydraterna. Jag tror inte på några dieter. Jag tror på tallriksmodellen. Det finns inga genvägar helt enkelt.



Oj vad tappade tråden å spann på...