bambi

Godaste äppelpajen

Perfekt efterrätten till söndagsmiddagen - äppelpaj!


Min syster gjorde denna paj när vi var där sist och det är helt klart den godaste pajen jag har ätit. Hon hade fått receptet från Djurönäset när hon var där på konferens. Dom visste att pajen var så omtyckt och att alla skulle fråga om receptet så dom hade kopierat upp receptet och lagt bredvid.

"Täcket" smakar som knäck och är så otroligt gott! Vaniljglass eller Kesella Vanilj passar bra till  :)

6 port.
2½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör
6 äpplen

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en eldfast form. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver, blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen. Bred smeten över äpplena. Grädda i ugnen i 40 minuter.
#1 - vivvi

Det där ser smarigt ut!

#2 - Jacks mamma * Ung, snart högskolestuderande mamma*

Sv: Ja, det har ni ju. Det tänkte jag inte ens på. Skönt att höra att ni är nöjda i alla fall, är supersugen på att åka och spana in den nu. Bara hoppas man får sålt emmaljungan med..

#3 - anna

det där ska jag göra ikväll, vi älskar äpplepaj!

#4 - Bröllopsbloggen

hoppas du får en kanon söndag



kram Therese

#5 - Marih

Låter smaskigt...men jag får väl hålla mina fingrar borta :oP Ingår inte direkt i GI dieten det där...

#6 - Linda

Den ska jag göra, såg ju hur gott ut som helst...

#7 - Sandra ♥

såååå smaskigt :)

#8 - Karin

Haha! Jag återkom till din sida för att jag mindes några bra lchf-recept och behövde bli lite nyinspirerad :)Nåväl... Attans, vilken smarrig paj!

#9 - Angela

Har nu precis smaskat i mig en bit av denna äppelpaj och den var verkligen supergod.

Enkel att göra också.

Tack för en bra blogg//Angela

#10 - M

Jag gjorde om receptet till glutenfritt, hoppas det är OK. :)



jag länkade ju dig...

#11 - Äppelpaj

Ser riktigt god ut! De godaste äppelpajerna finns nog på äppelpaj.se :)



Du kanske vill lägga upp ditt recept?