bambi

Ni kan aldrig gissa vad jag har gjort idag...

Idag är jag hemma från jobbet för att jag vaknade under natten och kände hur djävulskt ont det gjorde i halsen. Min förkylning har alltså bara blivit värre, hostar fortfarande och mår allmänt dåligt.

Så jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra om man kanske borde ta ett sånt där test för att se om det är svininfluensan. Jag vet att det kanske är lite överdrivet, men jag tänker att det kan vara bra att veta för Zacks skull och också för jobbets skull (så att jag inte går dit och smittar hela skolan). Sen är det bra att veta om man inte behöver ta vaccinet sen!

Så jag beskrev mina symtom för hon i telefonen och hon tyckte att jag skulle ta ett prov, så jag fick ringa min läkare och fick en tid för provtagning. Sen sov jag hela förmiddagen innan jag gick dit. Jag fick inte sitta i väntrummet, utan jag skulle sätta mig utanför läkarens rum. Där fick jag sitta och vänta i 20 minuter, även fast jag hade en tid... varför är det alltid så? Men jag mådde piss dom där 20 minuterna, jag höll nästan på att börja gråta... jag mådde illa och ville bara sova... inte sitta på en stol och vänta!

Till slut när jag fick komma in så undersökte läkaren mig, hon kunde inte säga om det var svininfluensan eller inte. Så hon tog ett prov, det var en tops på 15 cm som hon stoppade upp i näsan på mig... mycket obehagligt! Men nu ska jag vänta 3 dagar på provsvar. Läkaren tyckte att jag skulle hålla mig inomhus tills jag fick provsvaret...

Nu tror jag inte att jag har svininfluensan... men det kan vara bra att veta säkert. Nu ska jag gå och sova lite till....

#1 - Camilla (lillmillan)

Fy fan! Är nog hellre ovetandes än att få en tops på 15 cm uppstoppad i näsan. det låter fruktansvärt obehagligt!

#2 - Mia

Det ÄR fruktansvärt obehagligt. Jag fick göra det där för några år sedan och säger "aldrig mer". Usch! Hoppas inte det är svininfluensan men det var ju kanske bra att ta ett prov ändå, med tanke på Zack och så. Krya på dig!

#3 - Ina

Fy vad obehagligt och vad tråkigt att du är sjuk! Hoppas att du mår bättre snart och att det inte är svininfluensan!!

Krya på dig!

Kram Ina

#4 - Sanna

Jag hoppas inte att det är svininfluensan du fått :( Hoppas du kryar på dig snabbt. Kram!

#5 - Anneli

Krya på dig!

#6 - Anneli

Krya på dig!

#7 - Pingla

Krya på dig.



Jag brukar alltid få en tops upp i näsan när jag doktorn. Får alltid en otäck förkylning som slutar i bronkit varje år. Och varje år tjongar Dr Peter upp jättetopsen Allan i näsan på mig. Och varje år håller jag på att slå honom på flabben pga detta. Det positiva är att du får rätt diagnos och inte en "fingret i luften"-gissning.

#8 - ulrika

Hej hoppas att du mår bättre snart och att det inte är svininfluensan men om det är så kom ihåg att de flesta tillfrisknar ganska fort.

#9 - Christina K

Fy vad jobbigt! Krya på dig!!!

(Tur att du inte kan smitta oss, fniss.)

Kram Christna K

#10 - Christina K

Fy vad jobbigt! Krya på dig!!!

(Tur att du inte kan smitta oss, fniss.)

Kram Christna K

#11 - nina

Ååå, låter inge vidare - krya på dej. Håller tummarna för ett negativt provsvar.