Nu har vi skrivit en liten berättelse om plutten (till förskolan)...

Zack har alltid varit en väldigt lugn plutt som aldrig har haft bråttom. Inte ens när han låg i magen tyckte han att det var nån brådska att komma ut. Han ville hellre ligga där inne och ta det lugnt och sova, vilket han fortfarande tycker om.

Sen Zack var nån månad gammal så har han varit vår "plutt". Han kallas mer för plutten än för Zack här hemma, så bli inte förvånad om han inte lystrar till sitt namn.


Zack kan vara blyg när han träffar nya människor och ibland till och med bli lite orolig. Men när han lär känna folk så bjuder han gärna på många leenden och skratt. Zack gråter väldigt sällan, utan om han är missnöjd så gnäller han istället och det kan han göra länge!


Ända sen Zack låg i magen så har han haft lätt för att börja hicka. Nu, utanför magen, så är det vanligt att han börjar hicka om han skrattar mycket.


Gladast blir Zack av att bada och att höra musik och sång. Han sitter gärna och gungar med ett stort leende på läpparna när han hör sina favoritsånger. Zack tycker om att plaska i vatten, så länge det inte är för kallt för då blir han ledsen och vill inte alls bada.


Men mest intressant tycker Zack är att vistas i sandlådan. Han kan sitta hur länge som helst och studera sanden. Han gräver med händerna och låter sanden rinna igenom fingrarna. Han blir oftast lite ledsen och protesterar ljudligt när det är dags att lämna sandlådan.


Ett annat stort intresse är att leka med dörrar och skåp. Zack tröttnar aldrig på att öppna och stänga dörrar, luckor och byrålådor. Trots detta stora intresse så har han i stort sett aldrig klämt sig. Mamma och pappa tyckte att detta var ett mycket bra intresse fram tills han kom på att det fanns något i skåpen och lådorna som han öppnade. Nu har det blivit något av en ritual att länsa skåp och lådor, särskilt roligt är det att slänga ut hans egna kläder ur hans byrå.


Här hemma så är bästa vännen vår katt, Hera. Han blir alltid glad när hon kommer i närheten av honom, men hon har lärt sig att hålla sig undan. Han har dragit henne i svansen ett par gånger, trots detta så har hon aldrig gjort illa honom.


Zack är som sagt fortfarande en väldigt trött liten plutt, han behöver oftast en bra stund efter han har vaknat att vakna till ordentligt. Han sitter gärna då i famnen och kramas länge. Han är allmänt en väldigt kramig plutt som behöver mycket närhet.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Josefine
2009-08-23 @ 21:33:15 Blogg: http://blaeld.blogg.se/

Vilken fin beskrivning av honom! Påminner lite om min son, han är lite försiktig, iakttagande men gillar samtidigt att vara i centrum...Imorgon är min sista riktiga mammalediga dag, sedan börjar inskolnigen.. Ush!Sara Mia
2009-08-23 @ 21:46:29

Det brevet tror jag absolut kommer att tydliggöra vilken personlighet Zack har. Vilken bra idé från personalens sida att be om en sådan beskrivning.

Lycka till med inskolningen.

Förvirrade Morsan
2009-08-23 @ 22:40:25 Blogg: http://forvirrademorsan.blogg.se/

vad fint skrivet=) han verkar va en riktig mysplutt!

Nina
2009-08-24 @ 07:27:36 Blogg: http://petitfashion.se/

Fin berättelse =)

Sara ( A´s mamma)
2009-08-24 @ 07:50:23

Jättefint skrivet..

MEn jag kom och tänka på en sak.

Ska du inte skriva lite om hans matvanor också? Det underlättar för dom att få reda på hur han är med maten..Kram Sara

♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥
2009-08-24 @ 08:02:10 Blogg: http://bambi.blogg.se/

Sara: Jo, dom har fått en lista på matvanor, sovvanor, rädslor, etc, också!

Sara ( A´s mamma)
2009-08-24 @ 12:23:30

Men kan du inte posta den också så att man får se hur du har formulerat dig?

Jenny i Dalby
2009-08-24 @ 21:43:38

Vad fint skrivet om Zack och vad bra att förskolan önskar såna här brev från föräldrarna! Är också nyfiken på matvanor, rädslor etc! :-)

Linn
2009-08-25 @ 13:30:35

Jättefin beskrivning av er lille son.

Martina
2009-08-25 @ 19:27:30 Blogg: http://skepparegatan.blogg.se/

Ah så underbart skrivit, jag jobbar själv på förskola och det var verkligen mysigt skrivit... lilla plutten som blivit så stor och har börjat på förskolan, det kommer gå jättebra bara ni är positiva och tycker det är roligt så brukar det smitta av sig... lycka till

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet