bambi

Vecka 33 - #40 Indy dress

Mitt allra första köp från höstkollektionen 2009 blev en Indy dress. Denna klänning som jag inte alls tyckte var så snygg när jag såg bilder på den blev jag helt kär i när jag provade den!

Den är i 65% bomull och 35% silke (härligaste materialet enligt mig!). Den har en fastsydd underkjol vilket gör att den kan användas långt in på hösten. Den finns i färgerna: royal, chocolate, powder och grey.



Det finns så otroligt många fina detaljer på Indy dress, som t.ex. knytband i midjan, broderier, rosetter i ärmarna, fickor, sötaste Mollydollarn på dragkedjan, mm mm.


Det jag gillar mest med Indyn är att den är väldigt smickrande för figuren och att den känns så välarbetad. Den är verkligen ett konstverk. Innan jag provade den så tyckte jag att den var lite väl dyr (3000 kronor), men när man provar den så tycker man att den är verkligen värd pengarna. Den kan lätt kläs ner med en "enklare" kofta över, men passar också till festligare tillfällen. Den kommer att vara en favorit i höst!

Det man ska tänka på är att Indy dressen är ganska liten i storleken. Jag köpte den i storlek 3 (istället för min vanliga storlek 2) och tycker att den passar perfekt!

Jag tog Indyn i färgen Chocolate, men var på väg att ta den i powder istället (svårt att bestämma sig!)... fast när man fick se alla färger (när Odd Molly släppte bilderna på sin hemsida) så tycker jag nog att Royal är finast... men den har jag inte sett till försäljning någonstans.

Har du en Indy dress eller har du kanskr provat en? Vad tycker du om den? Hur tycker du att den är i storleken? I vilka sammanghang har du använt den och hur kombinerar du den? Vilken färg är din favorit...?  :)
#1 - Juristen

Jag förbeställde min indy dress i stl 4. Detta var innan jag fick veta att den skulle vara liten i storleken. Trots alla varningar om att den skulle vara liten så passar min stl 4 perfekt och det är också den vanliga storleken som jag brukar ha. Jag har inte använt den än utan har bestämt mig för att spara på den en bit in på hösten.

#2 - Helena

Hej,

tack för en trevlig blogg! Jag följer den med glädje och spänning. (och skratt!)



Jag älskar Odd Molly, också! Du väljer ut fina plagg och jag undrar hur lång du är? Hoppas frågan inte var för personlig, det är mer för att få ett hum hur kläderna sitter på någon.



Jag är en typisk 3:a, och eftersom du brukar både gå ner och upp i storlek ibland så därför undrar man lite över längden.



Du måste inte svara : )

Annars, tack för en toppenblogg!

Hälsn. Helena

#3 - Anonym

Denna har jag inte kunnat bestämma mig för...gillar också royal bäst men den verkar inte kommit ännu i Sverige. Royal känns också mer "finklänning" än vad den bruna gör. Jag älskar den- men vad tycker du: skulle du ha den på jobbet? Bara undrar för jag velar så om jag ska ha den eller ej....

#4 - Sofie

Hej!

Jag är fullkomligt besatt av ODD MOLLY. Jag har köpt INDY DRESS i både chocolate och royal, den är så himla snygg!!

Tips till er som letar efter Indy Dress i färgen royal, den finns på NK (jag köpte min där) och även på Mathilde i PK-huset.

#5 - ♥ ♥ ♥ bambi - Vill du gästblogga hos mig? ♥ ♥ ♥

Helena: Jag är 171 cm lång!



anonym: Jag skulle kunna tänka mig att ha klänningen vid lite finare tillställningar på jobbet, t.ex. avslutningar och Lucia kanske...

#6 - ANNICA

hej! fick hem min indy klänning i dag o jag e helt såld,underbar!!!!den är i färgen chocolate.hade beställt embroid smock dress först,även chocolat färg.men såg inte klok ut i den,så osmickrande för min figur,nu e jag så nöjd!!!så fin färg också.