bambi

Årets julfirande


Årets julfirande blir väldigt annorlunda för oss jämfört med dom senaste 7 åren. Detta beror främst på att mina svärföräldrar är i Sydafrika med min svägerska och svåger (se bilden här ovan som dom mailade oss!). Vi har alltid firat jul hos dom annars, sen så har vi även åkt till min mamma på julafton och min pappa på juldagen (eller senare på julafton).

Det har alltså alltid varit en massa åkande hit och dit. Till och med innan vi hade körkort och bil så hoppade vi på tåg och flängde hit och dit för att träffa alla. Så detta är första året på 8 år som vi firar hemma hos oss själva.

Så detta år så föreslog vi för min mamma och min pappa att dom kunde komma hit istället. Min pappa har jag bara dom senaste åren fått bra kontakt med och hans fru är extremt åksjuk och hatar att åka bil... så jag räknade inte riktigt med att dom skulle komma. Men min mamma trodde jag skulle komma hit, men nej... hon gör mig besviken ännu en gång (ni som har följt bloggen vet vad jag talar om).

Jag har varit riktigt arg och besviken på henne eftersom hon inte har varit hit en endaste gång medans jag har varit sjukskriven (vilket jag var i 2 ½ månad). Hon har inte ens frågat om vi behöver hjälp eller avlastning medans jag har legat och mått illa. Hon är pensionär så det är inte direkt att hon inte har tid. Men hon har kommit med x antal andra ursäkter, att hon måste ta hand om huset, osv osv..

Så inte blir det bättre när jag ringer i måndags och frågar om dom ska komma hit på julafton och hon berättar att hon har skickat iväg sin man till posten för att posta julklappar till Zack. "Jaha, dom har alltså redan bestämt sig för att inte komma..." tänkte jag. Denna gång var ursäkten att hon var så förkyld... Som om hon inte hinner bli bättre till torsdag när jag pratar med henne på måndagen?

Nåja, som sambon säger så skulle jag nog ha blivit sur och irriterad på henne om hon hade kommit hit imorgon. Och det är nog sant... Så visst är det skönt att slippa henne, men samtidigt så blir jag ännu en gång besviken på henne.

Och paketet som hon skickade kom fram igår... det var ett inslaget paket som Zack får öppna imorgon. Sen var det ett par byxor i paketet också... i storlek 110!!! Jag blev helt chockad... var tvungen att googla. Storlek 110 är för 5 åringar! Känns som om hon inte alls vet hur stor/liten Zack är (inte så konstigt när hon såg honom senast i september på hans födelsedag) och också att hon inte ens ansträngt sig för att kolla upp vilken storlek 1-åringar brukar ha!!

Så jag blev ännu argare på henne när jag såg byxorna hon skickade med... ska vi ha dom liggandes i 4 år eller vad?
#1 - Linn

åh, blir ledsen att höra vilken tråkig relation ni har. hon verkar vara väldigt speciell, din mamma. men hoppas ni kan "hitta" varandra en dag. själv firar jag inte heller jul med min mamma då hon dog när jag var barn.

#2 - Soffy

Glöm den där mamman och stoppa byxorna långt in i garderoben. Eller så köper du en jääääättestor tröja till henne när hon fyller år ;) En fin jul önskar jag dig och din lilla familj!

#3 - Sarah

Har du pratat med din mamma om hur du känner? hon kanske är helt omedveten om hur det är från din sida, alltså om julen osv.



Min systers son han fyller fyra i april, han har 110 nu, snart 116. Så storlekarna stämmer inte riktigt överens med vad de var för några år sen.

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi - missa inte mina julklappstips i bloggen! ♥ ♥ ♥

Sarah: Jag har inte pratat med henne om julen, men jag var väldigt rak på sak och berättade hur jag kände angående att hon inte brydde sig när jag var sjukskriven. Men hon förstod ändå inte utan kom bara med ursäkter... så jag orkar helt enkelt inte ta upp julen också...

#5 - nina

Fi fan va trist...

#6 - Fru Evelina

Usch vad trist att hon är så uppe i sig själv (vad det verkar som i af), hon missar ju så mycket av er lillkillens liv... Jag har ju själv en liknande relation med mamma, med skillnaden att hon inte ringer eller hör av sig alls och Elion kommer vara minst 8 månader innan de ens syns första gången...

SUCK, jag förstår inte hur man som mamma kan bete sig så mot sina egna barn och de känslorna har ju bara blivit starkare nu när jag själv fått barn :-)



Kram och god jul!

#7 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Usch så tråkigt att din relation till din mamma inte fungerar som man kan önska, men hon verkar som du skriver väldigt uppfylld av sig och sitt. Hoppas att ni får en skön,mysig liten jul, bara ni tre.Kan vara ganska skönt ibland, och framförallt att slippa flänga runt.



God Jul!

#8 - eri

jag har följt den här bloggen lite av och till och det har framgått ganska tydligt då och då hur din mamma är. vill bara säga att du inte är ensam om att ha det så där. det bästa man kan göra är att inte bry sig och lägga energin på den egna familjen som man själv skapat istället. och det verkar ju du redan göra. julkram till dig och tack för en trevlig blogg :)

#9 - Madeleine

Hej.

Som både mamma och Farmor kan jag inte förstå att man inte bryr sig. Själv klättrar vi på väggarna om vi inte får träffa vår lilla solstråle Zackarias på några dagar. Och att ställa upp och hjälpa till när det behövs är för mig en självklarhet. Din mamma förstår nog inte och kommer aldrig att förstå vad hon går miste om. Att få ett litet barn är underbart men att få ett barnbarn är verkligen livets efterrätt.

Håller med din sambo, ni får säkert en mysigare jul utan din mamma.

Önskar dig , Zack och sambon en riktig skön och mysig jul.

#10 - Agnieszka- mamma till 2

Tråkigt att hon har så dålig koll, men det är väl tanken som räknas. Det där med storlekar är nog väldigt olika från barn till barn... Nova är 3 år och har storlek 110 på vissa kläder.



kram och god jul