bambi

Dagens fråga: När blir bebisar barn?

Sofie ställde en intressant fråga, kallar man Zack för "bebis"? Eller är han ett barn nu?

Hmm.... jag började fundera lite. Barn känns ju så stort! Är han redan ett barn? Men en bebis är han väl inte riktigt heller? Man kanske börjar kalla dom för barn när dom blir ett? 

 

Jag skulle kanske ändå kalla honom för "barn", även fast det tar emot lite...

När skulle ni säga att bebisar blir barn?

#1 - Innerjoin

Jag skulle nog kunna säga bebis till 2 år, man säger ju ofta åldern i månader tex 14 månader, 19 månader osv när de är under 2 år....

#2 - Josefine - Mamma till Ronja

Jag och mina vänner diskuterade också detta och kom fram till att när dom fyller 1 år blir dom barn. Så tycker vi i alla fall! Hoppas du får någon klarhet i frågan. Ha en bra dag! /Josefine

#3 - Anna Kaagaard Kristensen

Jag brukar nog se 1-1 1/5 åringar som bäbisar sen brukar jag säga småbarn. Jag tänker nog mer på hur långt de har kommit i utvecklingen än själva åldern.

#4 - Ina

Alla barn är ju barn oavsett ålder visserligen men jag förstår vad du menar ;-) skojar bara lite. Jag kan nog tycka från typ ett år egentligen men samtidigt tycker jag att vår Love på 1,5 åt känns mer som en bebis fortfarande och då han är yngst blir han automatiskt mer bebis i jämförelse med storebror på drygt 3,5 år...

Kram Ina

#5 - Anna

Felicia är 13månder och fortfarande Bebis & kommer nog vara länge till ;)

#6 - Jacks mamma *Ung, högskolestuderande mamma*

I böcker osv skriver dom oftast att "man" är beis till 1 år, sedan är man barn. Oftast så säger jag att Jack är bebis men när han fjantar mycket kan jag komma på mig själv med att säga " Men du är väl ingen bebis" haha, dubbelmoral, Japp!

#7 - Carolina

När de börjar på dagis är de inga bebisar längre tycker jag :-)



I dagens lucka finns en utmärkt julklapp åt oss vuxna: Ett presentkort på 500 kr hos Wishdesign som har massor med snygga smycken och tunikor! ;)

#8 - Jessica - Mamma till charmkillen Neo

Jag läste någonstans att man inom vård (bvc, vårdcentral etc) generellt brukar kalla barn under 1 år för bebisar och barn över 1 år för barn.



Jag själv har ungefär samma riktmärke, när en bebis kan gå, äta själv etc så tycker jag det är ett litet barn och ingen bebis. :)

#9 - Martina

Jag ser Zack som ett barn.. För mig känns det inte som att det handlar om ålder när man är bebis eller barn, det handlar lite mer om när de börjar gå, förstår när man pratar med dem, och grejar med ätning och lite andra saker själva. :)

#10 - NIna

Bebis - under ett år/ kan ej gå



Barn - Gående/över ett år

#11 - Natali

Bebis är man innan man kan gå. Sedan är man ett barn. Utan tvekan. Kryper man är man en bebis, går man är man ett barn. Dottern tycker att man är en bebis så länge man är i blöjor. Men det är för att hon är den enda på sin avdelning som är blöjfri hhahaha...

#12 - Frida

De är spädbarn fram tills att de är 2 år i alla fall.

#13 - elin

Tycker också att barn slutar vara bebisar i ettårsåldern. På engelska finns ju begreppet toddler som syftar på barn mellan 1-3 ungefär. Finns kanske inget motsvarande på svenska?

#14 - Anna Kaagaard Kristensen

FRIDA Är de inte spädbarn fram till typ 1 år? Det är ju lite skumt med spädbarn som kan gå, prata och äta själva.

#15 - Anonym

Den frågan har diskuterats här med.. Enligt oss så blir bebisen barn, när han/hon lär sig gå, och går mer än vad det kryper. Känns inte som om man kan säga att ett barn är en bebis om denna går. Med undantag då för de som har handikapp av olika slag.

#16 - Tess

När de kan gå utan stöd, då är de barn i mina ögon :-) Bebisar kryper eller har gå-stol.

#17 - ina-bina

Ofta sägs det ju att bebisar är från 0-12 månader och sen är man småbarn, men jag tycker att 1,5-åringar känns och ser ut som bebisar. Men vid 2 är man ju rätt stor :P

#18 - Jessica-tre killar och en tjej-Ny design

För mig så blir bebisar till barn när de börjar bli lite större och kan sitta, krypa och så vidare. Då är de inte TOTALT hjälplösa, även om de fortfarande är beroende av oss vuxna. Då känns det som det är dags att kalla bebisen för barn, för mig är en bebis nämligen en liten person som ligger hjälplös och bara skriker, utan att kunna så mycket annat. När de börjar vara vakna, leka och kommunicera (även om det inte är med ord) så känns det som det börjar bli ett barn av den där lilla spädisen.

Fast sen kan jag ju erkänna att jag kallar "barn" FÖR "BEBIS" då och då även efter "gränsen" passerats.. det beror lite på situationen för mig!