bambi

Julklappstips 13: En enklare vardag


Åh, jag är så glad att få presentera en sån rolig tävling här på bloggen! Ni kan nämligen vinna mat för en vecka från FramtidensMat!

FramtidensMat levererar mat för 5 måltider (för 4 pers) direkt hem till dörren, komplett med recept! Då slipper man dom ständiga samtalen till sambo/fru/man där man frågar "Vad ska vi äta till middag?". Och så kanske man äter någon ny spännande maträtt istället för dom ständiga 5-6 maträtterna man varvar med!

Ett presentkort hos FramtidensMat är också en bra julklapp! Perfekt att ge bort en veckas enklare vardag. Middagarna är omsorgsfullt planerade med fokus på ekologiska, tillsatsfria och klimatsmarta råvaror. Ni kan läsa mer om presentkort hos FramtidensMat här.

Om ni vill ha chansen att vinna en vecka med middagar från FramtidensMat (värde 875 kr.) så är allt ni behöver göra att lämna en kommentar och berätta om er favoritmiddag! Det kanske är någon ni äter ofta, eller mindre ofta? Viktigt att veta är att FramtidensMat endast levererar i Stockholms län, så tyvärr är det endast ni som kan delta i tävlingen! Söndagen den 27 december drar jag en vinnare!

P.S. Fler julklappstips hittar ni här!
#1 - ida

åhh vilken häftig grej. Jag vill vara med och tävla.

Min favorit rätt är kalkon och knödel, en tysk maträtt som vi gör alldeles för sällan. Mycket jobb bakom knödel. Min mormor gjorde alltid det på julen, men nu orkar hon tyvärr inte längre. Jag har försökt men det är svårt att få till den rätta smaken..

#2 - modellmini ♥

Hej!



Jag vill gärna vara med och tävla då jag känner igen det där... alltid samma problem vad vi ska laga för middag till vår familj på 4 personer! Men när vi vill gotta till med lite extra så brukar det bli fläskfile m. bearnaisesås och pommes frites! Enkelt men ack så gott!



KRAM modellmini

#3 - Sofi

Åh så fiffigt, det skulle vara helt perfekt för oss! Dessutom har dom ju ett vegetariskt alternativ, underbart!!



Vår favoritmiddag, förutom det att hela familjen är samlad och glatt sitter runt bordet då förstås :D Är nog den ljumma pastasalladen jag brukar svänga ihop. Fiberpasta, färsk spenat, fetaost, tomater, svarta bönor och sen lite vad man har hemma mer i grönsaksväg, det mesta går bra. Toppa med en vinaigrette kryddad med färsk basilika. Alltid lika gott!!

#4 - caroline

Hej! gud va skönt det vore att slippa tänka ut varje dag vad man ska äta till middag :P



Min favoritmiddag är wok , så enkelt att göra å supergott... tyvärr gillar inte barnen det, ska man göra dom lyckliga så skulle det vara pannkakor varje dag, vilket jag inte ens anser är mat haha!

#5 - Jessica

Vår favorit här hemma är när alla hjälper till att laga maten, så mysigt när alla är delaktiga! Och om jag måste säga en maträtt får det bli delizie, pastarullar med skinka och zuccini som gratineras med becamelsås, tomatsås och emmentaler.

#6 - Ina

Nu är det ju så att vi inte bor i Stockholm men det gör min bror och hans familj och detta hade varit en fantastisk julklapp att ge bort. Torbjörn och Maria, Noel och Ossian som min bror och hans fru och deras små grabbar heter är otroligt intresserade och duktiga på att laga mat och bjuder på helt fantastiska måltider på sådant som en annan inte skulle laga för att jag varken kan eller är så intresserad, främst det sista kanske.

Jag vet att de försöker äta sunt med mycket frukt och grönt och de hittar influenser och idéer till maten de lagar från olika delar av världen. Eftersom vi inte träffas så ofta då vi bor långt ifrån varandra finns det inte jättemånga tillfällen som vi kan umgås och bjuda de på middag därför hade detta varit en fantastisk julklapp till de, tänk vad överraskade de skulle bli! :-) Nu håller jag alla tummar för att just jag med hjälp av er ska kunna ge bort den bästa julklappen man kan tänka sig.

Kram Ina

#7 - Therese - Eira min ögonsten - Jultävlingar i bloggen!

Bor inte i stockholm men känner en mängd människor som gör det. Eiras farbror och faster bor där så om jag vinner ska dom få en vecka utan bekymmer av oss.



Min favoritmiddag är tråkigt nog tacos, men det är en speciell känsla när man äter tacos. Det känns som världens bästa och mysigaste dag då!

#8 - Norea

Vår familjs favoriträtt är kycklingspett med jordnötssås.



Skulle vara helt perfekt och alldeles, alldeles underbart att vinna Framtidens mat och för en vecka få slippa mycket av vardagsstressen och det "vardagsgnabb" som kan uppstå när alla är trötta och hungriga och att få hinna umgås vid matbordet över nyttig mat, som jag tycker är så viktigt!... istället för att lägga tiden i matbutiken på vardagskvällarna...

#9 - Lillemor

Åh vilken bra tävling! Dagliga samtal med sambon om vad vi ska äta är standard här hemma tyvärr.

Min favorit rätt är Gryta! Finns så många sätt att göra en på, slänga i det man har hemma och låta puttra någon timme oövervakad, vilket är bra när man har en liten plutta här hemma (som för övrigt heter Emmie Elise :-D ) som inte vill att mamma ska stå vid spisen i mer än max 20 minuter.

Nu håller Emmie tummarna för mer tid med mamma med denna underbara julklapp!

#10 - Agnieszka- mamma till 2

Vi bor inte i stockholm men vet en hel del människor som gör det, så detta skulle bli en julklapp till någon av de, vet dock inte vem ännu!



Bästa maträtten är rödbetssoppa som min mamma brukar göra, enkelt och supersmarrigt!



kram kram

#11 - Cicci

Åh vilken perfekt tävling! Vår middagsfavorit hemma hos oss är korv stroganoff, ibland med vitlök, ibland oregano, ibland med lite kidneybönor - går att variera massor.

#12 - Erika - My Molly Oddities

Vilken rolig tävling!



Vår favoriträtt är en vegetarisk grönsakspudding som innehåller aubergine, potatis, purjolök, bladspenat, soltorkade tomater, svarta oliver och sen givetvis en äggstanning som binder allt.



Vi är inte vegetarianer egentligen, så ibland lyxar vi till den här rätten med en topping av kallrökt lax.



En enkel rätt som lagar sig själv i ugnen samtidigt som den känns fräsch med alla grönsaker som finns i den.



Ha en fin kväll!

/Erika

#13 - Anna

Vilken rolig tävling. Missat den helt. Favorit måltid? hmm det måse nog vara mammas potatisgratäng, älgfilé och någon mumsig sås. Kan nog äta hur mycket som helst :)

#14 - Teresa / TUMADRE

Oj, vilken smart grej. Detta skulle jag verkligen vilja prova. Det känns lagom hektiskt att jobba heltid och vara ensamstående med två barn. Lite hjälp med middagsplaneringenn - och framför allt att slippa kånka hem varorna från affären - vore perfekt avlastning för mig i vardagen!



En snabb favoritmiddag hos oss är vad vi kallar "Djungelgryta".

Strimla kycklingfiléer och stek med smör. Krydda med salt, peppar och curry. Rör ner matlagningsgrädde och låt det puttra. Slutligen skär du en halv/en banan och lägger ner i grytan för en Servera med ris och strö över en näve cashewnötter.



Favorit både hos barn och vuxna! :-)

#15 - evamar

Åh, vilken bra tävling. Om jag vinner ska det bli en present till min mamma som annars blir stående vid spisen när vi hälsar på. Perfekt för vårens besök!



Min favoriträtt är just nu en proscuttiolindad kycklingfilé med balsamicosås. Jag är sån att jag fastnar för en rätt och sedan lagar till den ända tills vi tröttnar. Lite dålig fantasi alltså...



PS Jag har länkat i min tävlingsblogg;



http://evamar.blogg.se/2009/december/mat-27-december.html

#16 - Love and be Proud

Hej, jag deltar gärna!!! :) Min favorit är en ordentlig och GOD Paella!!! :) Åh så gott!!!! :)



Välkommen till mig du oxå, tävling pågår! ;)

#17 - Tova

Oh vilken trevlig tävling!

Skulle verkligen vara en lyx för oss att få lite mat hemlevererad framöver, eftersom vi snart ska få vårt första barn och antagligen inte orkar/har tid att lägga alltför mycket tid på matlagning den allra första tiden.



Svaret på vad vår favoritmiddag är, hmm... både jag och sambon är extremt nyfikna och gillar att variera maten hemma, och prova på nya saker. Men en enkel favorit som alltid funkar är kyckling (egenmarinerad eller färdiggrillad från affären...) med en massa goda röror och bröd till, typ hoummus och vitlöksbröd, och goda grönsaker... Fräscht, varierat och trevligt :)

Håller tummarna!!

#18 - Marlene

Oj jag gillar plockmat där man kan välja själv vad man ska äta så favoriten blir nog hemmagjord pizza. Dom flesta gillar pizza och gör man själv är det bara fantasin som sätter gränser. Sist vi gjorde hade vi en lagrad riven ost och såklart tomatsås. Sen lade jag på lite kallrökt lufttorkad skinka, basilika, mozarella och svamp det blev mumsigt :-)

#19 - Ulrika

Är jättegärna med ;)

En av många favoritmiddagar är nog kinesisk fondue.

Det funkar så att man har en jättestor gryta med kokande vatten på bordet, och en mängd skålar med kött, nudlar och grönsaker runtom... sedan doppar alla vad de vill ha i grytan och äter därefter i sin egen skål tillsammans med en egengjord "dippsås". Otroligt socialt, nyttigt och lätt att variera! GOTT framför allt!!