bambi

Utvärdering av middagstjänst
Nu har vi haft middagstjänsten från Framtidens Mat i 5 dagar. Så jag tänkte utvärda tjänsten och ge er min 100% ärliga åsikt om den (för den som är intresserad..).


Jag är väldigt kinkig med maten, så det var några av maträtterna jag inte gillade. Kokt falukorv med pepparrotssås fick jag knappt i mig, jag mådde illa av den där pepparrotsdoften (kanske för att jag gravid, jag vet inte?). Sen så var inte Bovetepannkakorna med morötter och basilikakeso något vidare goda, men jag fick i mig en hel i allafall.

Däremot så var favoriten Grekiska köttbullar i tomatsås (riktigt mumsig med grönsakstzatsiki), sen var Thaikycklingen också mumsig. Fisksoppan med avokado avioli var jag väldigt skeptisk till eftersom jag gillar inte fisk, men den var faktiskt inte alls så tokig (vilket sambon blev glad för!).

Så för min del så gillade jag 3 av 5 middagar, sambon som har lite mer normala matvanor gillade alla 5 middagar.

Om ni kommer ihåg så tyckte jag att det var så roligt att få maten levererad att jag ville direkt fortsätta med tjänsten, sambon var skeptisk. Men nu efter veckan så har det blivit tvärtom! Sambon vill fortsätta med middagstjänsten eftersom han tycker att det är bra om vi äter ordentlig mat nu när vi har barn så att dom lär sig bra matvanor. Vi äter ju aldrig så här varierat annars, och inte sallad varje dag heller...

Jag vet inte om vi borde fortsätta med den eftersom det kommer kanske vara 1-2 maträtter varje vecka som jag inte kommer att gilla. Samtidigt så vore det bra för mig att lära mig att äta det mesta!


Jag ville utvärdera detta ordentligt, så jag ville köra en prisjämförelse. Vad skulle maten kosta om jag handlade allt som fanns i kassarna själv? Om jag gjorde det hos Mataffären (som är en matbutik på nätet, enklast att bara skriva i alla varor istället för att springa runt på riktiga ICA) så skulle alltihopa ha kostat ca 700 kronor. Då är det ekologiska och kravmärkta produkter precis som i kassarna från Framtidens Mat.


Hemkörning tillkommer också på detta och hos Mataffären kostar det 85 kronor (och från Framtidens Mat så får man det levererat till dörren) så totalt skulle det ha kostat ca 785 kronor med all mat och hemleverans.

Att få middagar från Framtidens Mat kostar totalt 885 kronor i veckan. Det blir alltså 90 kronor till för planeringen av en varierad och balanserad kost och det kan det ju vara värt?

Jag kikade också på konkurrenterna till Framtidens Mat och såg att där att man får 4 middagar, men den ena ska lagas två gånger (alternativt till 8 personer)! Det lät ju inte alls så kul! Och det kostar förstås lika mycket...

Nåja, får se hur vi gör. Men det lutar faktiskt åt att vi kommer att fortsätta med middagstjänsten, speciellt när sambon jobbar så mycket som han gör så är det skönt för mig att slippa gå och handla (när jag är gravid och har foglossning) och det är oerhört skönt att slippa fundera ut vad man ska äta till middag, för det blir ändå samma sak hela tiden!
#1 - ina-bina

Gud så praktiskt, kanske något man kan ge föräldrarna i födelsedagspresent, haha :P

#2 - Therese - Eira min ögonsten

Jag bor inte i stockholm tyvärr, annars hade jag lätt börjat handla mat genom dom :) så behändigt!



Men finns det någon av konkurrenterna som levererar utanför stockholm?