Det är egentligen den vita chokladen som är så fasligt dyr och man ska ha 400 gr i smeten, men det är ju så otroligt gott så den vill man inte vara utan!!
Orginalreceptet innehöll valnötter, men jag är inte så förtjust i nötter i brownies så jag uteslöt dom. Så det vita man ser i brownien är alltså vit choklad!! MUMS!
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gr. vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör ner ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna
Fudge Glaze
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 gr mörk choklad
1. Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.